Cele mai citite
 


Vietnam: Un copil din trei suferă de malnutriţie
vineri, 6 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproape o treime dintre copiii vietnamezi de mai puţin de cinci ani suferă de malnutriţie şi de întârzieri de creştere, în timp ce zonele urbane cunosc o creştere puternică a ratei de obezitate infantilă, a anunţat joi Ministerul Sănătăţii de la Hanoi.
Peste trei milioane de copii, din cei 86 de milioane de locuitori ai ţării comuniste, sunt subnutriţi, au o greutate sub nivelul mediu normal sau prezintă întârzieri de creştere, conform calculelor efectuate de Agenţia Vietnameză de Informaţii /AVI/ în baza acestei anchete.

'Malnutriţia rămâne o probleme în numeroase regiuni rurale sărace şi izolate din Vietnam, mai ales în zonele muntoase', a explicat Nguyen Viet Tien, ministrul adjunct al sănătăţii, într-un raport publicat pe site-ul de internet al ministerului.

Minorităţile etnice care trăiesc în regiunile muntoase ale ţării sunt cele mai expuse, un fenomen legat evident de nivelul de sărăcie foarte ridicat. Această rată de malnutriţie împiedică nu numai dezvoltarea copiilor, dar şi 'potenţialul de dezvoltare economică şi socială în general' din Vietnam, a mai spus ministrul adjunct.

'Simultan, zonele urbane se confruntă cu o problemă de obezitate infantilă. Situaţia impune o acţiune rapidă pentru a nu face aceleaşi greşeli pe care le-au făcut alte ţări cu venituri medii'. Obezitatea infantilă s-a multiplicat de şase ori din 2006 şi a ajuns la 15% pentru zonele urbane accesibile, printre care şi capitala Hanoi şi megalopolisul economic Ho Şi Min City /sud/, conform studiului efectuat de Institutul Naţional al Nutriţiei pe un eşantion de peste 37.000 de persoane în 2009-2010.AGERPRES/(Bogdan Mureşan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
La nivel global, o persoană din trei suferă de malnutriţie (Global Nutrition Report) Obezitatea este tot mai prezentă în lumea contemporană, în timp ce malnutriţia persistă în ţările cele mai sărace şi tinde să devină normă, se arată în studiul Global Nutrition Report, difuzat marţi şi preluat de 20 minutes.ch.
Obezitatea infantilă, "coşmar exploziv" în ţările în curs de dezvoltare (OMS) Obezitatea în rândul copiilor sub cinci ani atinge cote "alarmante", devenind un "coşmar exploziv" în ţările în curs de dezvoltare, îndeosebi în Africa, unde rata s-a dublat din 1990, a anunţat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), preluată de AFP.
Obezitatea infantila Obezitatea infantila este o afectiune care poate afecta sugarul, copilul si adolescentul. Obezitatea in general, poate fi definita ca un exces in grasimi a corpului raportat la Intreaga greutate sau la proportionalitatea acestuia. In termeni medicali, obezitatea se defineste ca un exces de lipide...
Aproape unul din trei locuitori ai Terrei este afectat de malnutriţie (raport) În ciuda unei scăderi a numărului de persoane care se confruntă cu foametea, aproape una din trei persoane din populaţia globului este subnutrită şi, în acealaşi timp, obezitatea se răspândeşte pe mapamond, a declarat marţi un think-tank internaţional de securitate alimentară citat de Reuters.
Obezitatea afectează 13 la sută din populaţia mondială adultă (studiu) Obezitatea aflată în plină expansiune la nivel mondial afectează în prezent aproape 650 de milioane de adulţi sau 13 la sută din populaţia mondială adultă, putând ajunge la 20 la sută până în anul 2025 dacă ritmul actual al răspândirii acestei epidemii continuă, potrivit unui studiu publicat vineri în...
Malnutriţia reduce sensibil speranţa de viaţă a nord-coreenilor (raport) Nord-coreenii trăiesc în medie cu 11 ani mai puţin decât vecinii lor sud-coreeni din cauza malnutriţiei, care provoacă serioase probleme la naştere şi tot mai multe decese, menţionează un raport al guvernului publicat luni, la Seul, citat de Yonhap şi AFP.