Cele mai citite
 


'Fabrica Iepuraşilor' şi-a deschis porţile în Capitală
sâmbătă, 7 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cea de-a doua ediţie a evenimentului ''Fabrica Iepuraşilor'' pune la dispoziţia copiilor, în următoarele două săptămâni, 18 ateliere de creativitate şi aptitudini, cu 50% mai mult decât la ediţia precedentă.
Micuţii pot să desfăşoare activităţi în ateliere de bucătărie/patiserie, pot face machete de trenuleţe, asamblare de bijuterii, încondeiere de ouă, dar şi croitorie, şi pot învăţa să acorde primul ajutor în caz de urgenţă.
Prezent la eveniment, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, a declarat că la atelierul privind acordarea primului ajutor copiii învaţă când să sune la 112, cum să facă o resuscitare şi fac cunoştinţă cu echipele SMURD şi cu pompierii.
Potrivit lui Raed Arafat, acest tip de educaţie este foarte importantă.
La rândul său, dr. Bogdan Opriţa, şeful SMURD Bucureşti - Ilfov, a spus că micuţii vor cunoaşte şi tehnicile folosite în acordarea primului ajutor în situaţii de urgenţă, cele de descarcerarea, şi vor avea prilejul ca la sfârşitul săptămânii să vadă şi un elicopter SMURD.
''Este o iniţiativă foarte importantă'', a punctat dr. Opriţa, care a menţionat că la acest atelier sunt prezenţi toţi cei implicaţi în asistenţa de urgenţă.
Copiii vor primi diplome la sfârşitul atelierelor.
Durata atelierelor este de 20 - 30 minute. Fabrica Iepuraşilor, care este organizată de Hotel Caro, va fi deschisă de luni până vineri între 13,00 - 21,00, iar la sfârşitul săptămânii între 10,00 - 18,00, cu excepţia zilei de Paşte. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dr. Arafat: Elicopterul din dotarea SMURD e al doilea din cele şase pentru asistenţa de urgenţă Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, a declarat, marţi, că noul elicopter din dotarea SMURD este al doilea din cele şase achiziţionat prin acordul-cadru semnat de Ministerul Sănătăţii pe patru ani pentru asistenţa de urgenţă.
Raed Arafat: Asistenţa medicală de urgenţă este bine reglementată Bucureşti, 24 mai /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat afirmă că, în prezent, legislaţia permite existenţa unui sistem privat în asistenţa medicală de urgenţă sub o formă bine reglementată.
Raed Arafat: Un elicopter SMURD va opera din 2014 între România şi Republica Moldova Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a anunţat luni, la Târgu Mureş că elicopterul care va opera transfrontalier între România şi Republica Moldova ar putea fi operaţional începând cu jumătatea anului viitor, după achiziţionarea aparatului şi a semnării acordului între cele două...
Raed Arafat: Constanţa, a şasea bază regională de salvare aeriană prin achiziţionarea unui elicopter SMURD Constanţa va deveni a şasea bază regională de salvare aeriană prin achiziţionarea şi utilizarea unui elicopter pentru intervenţii de urgenţă, a informat, miercuri, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat.
Videoconferinţă a secretarului de stat Raed Arafat cu reprezentanţii structurilor de urgenţă Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a convocat luni o videoconferinţă la care au participat şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, colonel Ioan Burlui, reprezentantul Inspectoratului General al Aviaţiei din cadrul MAI, comandor Cătălin Dache, directorul Direcţiei...
Serviciul de urgenţă 112 va avea dispeceri instruiţi la standarde europene Ministerul Sănătăţii şi Colegiul de Servicii de Urgenţă din Finlanda, aflat în subordinea Ministerului de Interne din Finlanda, vor forma specialişti şi formatori români în dispecerizarea integrată de urgenţă.