Cele mai citite
 


Alba: Operaţiile de cataractă, posibile de acum şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia
sâmbătă, 7 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Pacienţii din Alba nu vor mai fi nevoiţi să se deplaseze la clinicile din Cluj, Mureş sau Sibiu pentru a se opera, de exemplu, de cataractă, odată cu inaugurarea, vineri, a Compartimentului de Oftalmologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia.
În urma investiţiei, de peste 1,2 milioane de lei, la Alba Iulia vor fi posibile de acum înainte intervenţiile chirurgicale oftalmologice, Compartimentul fiind dotat cu bloc operator şi cu aparatură de ultimă generaţie. Deoarece medicii oftalmologici din Alba Iulia nu au avut posibilitatea până acum să şi opereze, aceştia au mers în ultimele luni la specializare la Cluj Napoca, pentru a putea pune în practică ceea ce au învăţat.
Tot la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, în urmă cu peste o lună a fost inaugurată Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, care, începând cu ianuarie, a fost reabilitată şi modernizată integral, printr-o investiţie totală de 1.250.000 de lei. Şi aici dotarea este de nivel european, potrivit medicilor, care susţin că foarte puţine spitale judeţene din ţară se pot lăuda cu o secţie de acest gen. Secţia de ATI a fost prima reabilitată după preluarea unităţii de către Consiliul Judeţean Alba.
Până în vară vor fi terminate şi lucrările de extindere şi modernizare a secţiei de Oncologie. În scurt timp va demara şi modernizarea secţiei UPU.
Banii care vor fi alocaţi în acest an de către CJ Alba pentru reabilitarea şi dotarea cu aparatură medicală performantă a spitalului se ridică la 6 milioane de lei. AGERPRES/(AS-Marinela Brumar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: Secţia de ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă, reabilitată şi modernizată integral Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia a fost reabilitată şi modernizată integral, printr-o investiţie totală de 1.250.000 de lei, dotarea fiind de nivel european, potrivit medicilor.
Alba: Aparat RMN, achiziţionat de Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia Pacienţii din judeţul Alba nu vor mai fi nevoiţi să se deplaseze la Sibiu sau la Cluj Napoca pentru a efectua o investigaţie RMN, aşa cum s-a întâmplat în ultimii ani, odată cu semnarea unui contract de achiziţie a unui asemenea aparat, de tip Siemens, de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia...
Alba: Investigaţiile RMN, posibile şi în judeţ, la SJU Pacienţii din Alba pot din această săptămână să efectueze investigaţii RMN în judeţ, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, nemaifiind nevoiţi să se deplaseze la Sibiu sau la Cluj Napoca pentru o asemenea operaţiune.
Investiţii de milioane de lei pentru reparaţii capitale şi dotare cu aparatură performantă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia va fi supus în acest an unor reparaţii capitale la cele mai multe dintre secţii, care vor beneficia şi de o dotare corespunzătoare cu aparatură medicală, banii care vor fi alocaţi în acest sens de către Consiliul Judeţean (CJ) Alba ridicându-se la 6 milioane de...
Alba: Noi secţii din Spitalul Judeţean de Urgenţă vor intra în reabilitare Consiliul Judeţean Alba va continua şi în acest an programul de reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, după ce în 2012 valoarea totală a investiţiilor s-a ridicat la circa 10,5 milioane de lei, fiind modernizate şi dotate cu aparatură medicală performantă mai multe secţii.
Alba: O singură secţie ATI în judeţ, dotată însă la standarde europene Judeţul Alba dispune de o singură secţie de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI), care poate asigura astfel susţinerea pacienţilor în stare gravă pe perioadă mai lungă de timp, respectiv cea de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia, care este dotată însă la standarde europene.