Cele mai citite
 


Deputatul PDL Doru Oprişcan spune că va părăsi sala când va fi supusă la vot moţiunea de cenzură
sâmbătă, 7 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul PDL, Doru Oprişcan, a declarat vineri, la Târgu Mureş, că va părăsi sala de şedinţe când va fi supusă votului Parlamentului moţiunea de cenzură pe tema Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, pe care Opoziţia a anunţat că o va depune pe 17 aprilie.
'Parlamentarii PDL probabil vor fi în sală la votul moţiunii în primul rând pentru a asigura cvorumul, dar nu ştiu ceilalţi doi parlamentari de Mureş (senatorul Petru Başa - PDL şi senatorul Corneliu Grosu - UNPR - n.r.), eu nu voi în sală. Probabil că parlamentarii PDL-ului vor fi în sală, prezenţi, şi nu votează, exact cum s-a procedat şi până acum', a arătat Doru Oprişcan.
Acesta a susţinut că în calitatea sa de deputat al PDL nu va putea vota împotriva propriului Guvern, însă nici nu ar fi corect dacă ar fi în sală şi s-ar abţine de la vot.
'În mod normal nu am cum să votez o moţiune de cenzură împotriva propriului Guvern, asta ar fi aşa, un act de laşitate, îl consider eu. Dacă aş vota moţiunea de cenzură întâi aş face pasul afară din partid şi după aceea aş putea vota o moţiune de cenzură. În condiţiile acestea cel mai corect este să nu particip la acel vot, ca să nu fie nici o aprobare tacită, stând în bancă', a afirmat parlamentarul.
Oprişcan a arătat că nu va mai demisiona din Parlament aşa cum intenţiona şi că va încerca să se implice în rezolvarea problemei UMF de pe poziţia sa de deputat.
'Pe acest val de demisii din PDL, nu cred că se mai pune problema să demisionez, poate este mai constructiv să ajutăm să iasă UMF-ul din situaţia în care se află, nu să plecăm toţi şi să lăsăm totul vraişte', a subliniat deputatul Oprişcan.
Acesta a precizat că în perioada următoare va încerca să se implice într-o mediere între cadrele didactice române şi maghiare din cadrul UMF Târgu Mureş, pentru ca universitatea sa nu piardă prin înfiinţarea noii facultăţi de medicină în limba maghiară.
'Am o serie de colegi în Parlament, cu experienţă, foşti miniştri ai Sănătăţii şi rectori ai universităţilor de medicină din ţară, care şi-au manifestat disponibilitatea să vină să negociem şi cred că ar fi câştigul mult mai mare', a afirmat Oprişcan. AGERPRES/(A-Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UMF Târgu Mureş a inaugurat un Centru Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, a inaugurat, joi, Centrul Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România, ce se va axa pe domeniul cercetării fundamentale şi al cardio-neurologiei şi care a fost construit şi dotat în cadrul unui proiect european în valoare...
Secţia maghiară a UMF Târgu Mureş nu a participat la deschiderea oficială a anului universitar Secţia în limba maghiară a Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş a refuzat, luni, să participe la deschiderea oficială a anului universitar, deşi la ultima şedinţă a Senatului s-a stabilit că în acest an festivitatea va fi comună, susţine conducerea UMF.
Acord de cooperare între UMF Târgu Mureş şi Universitatea  Medicală Wroclaw din Polonia Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş şi Universitatea Medicală Wroclaw din Polonia au semnat, la Târgu Mureş, un acord de cooperare care va permite un acces reciproc la resursele educaţionale şi ştiinţifice ale celor instituţii de învăţământ superior.
UMF Târgu Mureş deţine un sistem unic în ţară de înscriere a studenţilor, inclusiv a celor de peste hotare Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, profesor doctor Leonard Azamfirei, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că UMF deţine un sistem online de înscriere a studenţilor unic în ţară, ceea ce face ca influenţa umană asupra dosarelor candidaţilor în faza administrativă să fie imposibilă...
UMF Târgu Mureş, prima dintre cele 48 de universităţi publice din România în privinţa integrităţii universitare Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş a fost clasificată de Societatea Academică din România ca fiind prima dintre cele 48 de universităţi publice din România, în privinţa integrităţii universitare, a arătat rectorul Leonard Azamfirei, într-un raport postat pe site-ul instituţiei.
UMF Târgu Mureş, desemnată de MS să organizeze un examen de rezidenţiat după tematica din 2015 Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş a anunţat luni, pe site-ul propriu, că în urma discuţiilor purtate cu ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a fost desemnată să organizeze în această primăvară examenul de admitere la rezidenţiat după tematica din 2015.