Cele mai citite
 


Felul în care tratăm copiii le afectează dezvoltarea psihică şi somatică (studiu)
sâmbătă, 7 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie, Minte sanatoasa, Mama si copilul
 

Felul în care tratăm copiii le afectează dezvoltarea psihică, conform unui studiu realizat pe copiii din România, transmite WWLtv.com.

Atunci când medicii examinează imaginile creierului copiilor expuşi la traume, efectele acestor traume sunt la fel de vizibile ca şi oasele fracturate privite într-o radiografie. Aceste "cicatrici" vizibile pe creier le afectează copiilor comportamentul şi modul în care gândesc, dar şi felul în care se dezvoltă somatic.

De asemenea, conform acestui studiu, coordonat de Dr. Stacy Drury, expert în psihiatrie şi genetică, felul în care sunt trataţi copiii poate influenţa şi durata de viaţă a acestora.

Acest studiu a început în anul 2000 şi a fost realizat pe copiii din orfelinate din România.

"Înainte de acest studiu, în cazul orfanilor, nimeni nu putea spune cu certitudine dacă creşterea într-o familie adoptivă sau la un asistent maternal este mai bună decât creşterea într-o instituţie", explică Dr. Drury, de la departamentul de Psihologie pediatrică de laTulane, expertă în asistarea copiilor expuşi la experienţe traumatice.

După ce a contribuit la organizarea unui cadru familial ideal pentru orfanii plasaţi în grija asistenţilor maternali, şi după ce i-a ajutat pe aceşti asistenţi maternali să-şi dezvolte un tip de interacţiune aproape ideal cu copiii, medicii au aflat o serie de informaţii importante pentru toţi părinţii cu privire la dezvoltarea psihologică a copiilor.

Funcţiile cognitive ale copiilor s-au îmbunătăţit semnificativ, nu au mai existat semne de depresie, iar inteligenţă şi capacităţile de limbaj şi vocabular s-au dezvoltat exponenţial.

"Copiii, în special cei mai mici, au nevoie de o relaţie foarte personală cu asistentul maternal care trebuie să se dedice micuţilor. O astfel de relaţie contribuie nu doar la dezvoltarea psihologică a copiilor ci şi la cea biologică", a explicat Dr. Drury.

Apoi, într-o altă etapă a studiului, medicii au examinat bagajul genetic al copiilor, concentrându-se în special asupra ceasului biologic al fiecăruia, teleomerii din fiecare celulă.

"Cu cât un copil şi-a petrecut mai mult timp într-un cadrul instituţionalizat de îngrijire şi creştere (orfelinat), cu atât are teleomerii mai scurţi", ceea ce semnifică o vârstă biologică mai mare şi o mortalitate celulară mai rapidă, conform studiului.AGERPRES/(Codruţ Bălu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un studiu genetic oferă în premieră perspectiva asupra unei posibile origini biologice a schizofreniei Riscul de schizofrenie al unei persoane este crescut în cazul în care moşteneşte variante specifice ale unei gene având legătură cu "tăierile sinaptice", adică eliminarea conexiunilor dintre neuroni, relevă un studiu bazat pe analiză genetică efectuat de cercetătorii de la Stanley Center for Psychiatric...
Studiu fundamental asupra unor copii instituţionalizaţi din România: Privarea socială afectează dezvoltarea creierului Copiii care cresc în instituţii în locul familiilor prezintă deficite majore în dezvoltarea creierului, a arătat un studiu efectuat asupra unor copii instituţionalizaţi din România. Constatările, publicate online luni, în ''Proceedings of the National Academy of Sciences'' din SUA, subliniază importanţa...
Cluj:Studiu despre mandibula celui mai vechi Homo Sapiens european, descoperită în România, publicat în 'Nature' Analiza genetică a unei fosile umane de 40.000 de ani, găsită în România, arată că cei mai vechi oameni moderni (Homo sapiens) s-au încrucişat cu Neandertalienii atunci când au migrat în Europa.
Proiect privind specializarea medicilor în domeniul îmbătrânirii cerebrale Medici şi asistenţi din toată ţara au fost specializaţi să prevină, să prevadă şi să diagnosticheze îmbătrânirea cerebrală, în cadrul proiectului Brain Aging.
Copiii instituţionalizaţi din România prezintă semne de îmbătrânire celulară prematură (studiu) Studiile efectuate la copiii instituţionalizaţi din România au constatat că durata de timp petrecută în condiţii de sărăcie şi de neglijare se corelează cu un IQ mai mic şi cu probleme de comportament. Un nou studiu, condus de cercetătorii de la Spitalul de Copii din Boston şi de la Universitatea Tulane...
Prof.univ.dr.Tudor Udriştoiu: Una din trei persoane ar trebui să beneficieze de un ajutor psihiatric de specialitate (interviu) Peste 38% din populaţia Uniunii Europene cu vârste cuprinse între 18 şi 65 de ani are un diagnostic psihiatric, iar în România nu există date epidemiologice, însă una din trei persoane suferă de o afecţiune psihică, afirmă prof.univ.dr.Tudor Udriştoiu, şeful Clinicii de Psihiatrie din Craiova, într-un...