Cele mai citite
 


Iaşi: Operaţii amânate, după ce DNA a luat baza de date de la Institutul de Boli Cardiovasculare
sâmbătă, 7 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Activitatea Institutului de Boli Cardiovasculare 'George Georgescu' din Iaşi va fi întreruptă, începând de sâmbătă, din cauza descinderilor făcute în ultimele două zile de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).
Prof.univ.dr Grigore Tinică, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare 'George Georgescu' din Iaşi, a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, în această perioadă specialiştii institutului vor acorda doar asistenţă medicală de urgenţă. Mai mult, toate operaţiile cardiovasculare sunt amânate până în momentul în care procurorii DNA vor restitui calculatoarele luate pentru verificări.
Conform prof. Tinică, în calculatoare se aflau bazele de date cu bolnavii veniţi din toată Moldova ca pacienţi care trebuie operaţi în următoarea perioadă, istoricul medical, analizele acestora, precum şi alte informaţii ce sunt necesare unui chirurg specialist înainte şi în timpul efectuării unei intervenţii chirugicale de mare risc.
Măsura a fost luată întrucât în timpul descinderilor efectuate joi şi vineri la Institutul de Boli Cardiovasculare anchetatorii au luat şi dus la sediul DNA documente, calculatoare, laptop-uri. Ancheta vizează modul în care au fost cheltuite fonduri europene în cadrul a două proiecte, precum şi alte achiziţii publice.
La Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi se fac anual în jur de 700 - 800 de intervenţii chirugicale, aproximativ 2.000 de proceduri de cardiologie intervenţională şi 300 de operaţii la copii pentru diferite malformaţii congenitale. Anual în institut se tratează între 25.000 şi 28.000 de pacienţi din zona de est a României şi nu numai. Pentru a fi operaţi, bolnavii trebuie să îşi facă cu câteva luni înainte programări pe liste de aşteptare. AGERPRES/(AS - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Conducerea Institutului de Boli Cardiovasculare Iaşi este audiată la DNA Conducerea Institutului de Boli Cardiovasculare 'George Georgescu' din Iaşi a fost chemată luni dimineaţa la audieri la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie Serviciul teritorial Iaşi.
UPDATE Descindere a procurorilor DNA la Institutul de Cardiologie Iaşi Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au descins joi la Institutul de Boli Cardiovasculare 'George Georgescu' din Iaşi, condus de profesorul basarabean Grigore Tinică.
Avocaţii managerului Institutului Cardiovascular din Iaşi susţin că procurorii caută dosarele cu achiziţii Achiziţiile publice şi achiziţiile prin fonduri europene sunt printre motivele pentru care procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au descins joi la Institutul de Boli Cardiovasculare 'George Georgescu' din Iaşi, susţine avocatul Ciprian Mitoşeriu, apărătorul prof.univ.dr. Grigore Tinică, managerul...
Iaşi: Proiect privind înfiinţarea unui Centru de Boli Cardiovasculare;capacitatea de cazare să crească de la 130 la 400 de paturi Reprezentanţii Institutului de Boli Cardiovasculare din Iaşi doresc să îşi extindă activitatea, prin înfiinţarea unui Centru de Boli Cardiovasculare, astfel încât capacitatea de cazare să crească de la 130 la 400 de paturi, 40 dintre acestea fiind destinate copiilor cu astfel de afecţiuni.
Vasile Astărăstoae: Pentru mine acţiunile DNA la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi sunt suspecte Preşedintele Colegiului Medicilor din România, prof.univ. dr. Vasile Astărăstoae, a susţinut joi că are îndoieli privind corectitudinea cu care procurorii DNA au acţionat în timpul descinderilor făcute în cursul dimineţii la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi, vizat fiind managerul unităţii...
Iaşi: Operaţii gratuite pentru copiii cu malformaţii cardiace, în cadrul unui proiect de specializare a medicilor O sută de copii cu malformaţii cardiace vor fi operaţi gratuit la Iaşi, iar 75 de medici şi 160 de asistente din spitale ieşene vor fi specializaţi în cardiologie pediatrică, toate acestea fiind posibile în cadrul unui proiect derulat cu fonduri europene.