Cele mai citite
 


O viaţă socială activă ajută la evitarea stresului cotidian
sâmbătă, 7 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stresul, Stiri, Minte sanatoasa, Corp sanatos
 

Laura López-Táppero, medic de familie la Spitalul USP San Camilo din Madrid, recomandă menţinerea unei vieţi sociale active la orice vârstă, în scopul evitării problemelor derivate din activităţile cotidiene, precum stresul.

Într-o declaraţie pentru Europa Press - cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii, care se va desfăşura sâmbătă - medicul consideră că este 'absolut' necesar ca persoanele adulte să menţină o viaţă socială activă, pentru a uita de greutatea muncii sau de dificultăţile întâmpinate în a împăca viaţa de familie şi munca, situaţii care, uneori, conduc la stres, anxietate sau probleme de somn.

Medicul semnalează că persoanele cu vârste peste 65 de ani care nu merg la serviciu trebuie să 'citească sau să vorbească la telefon', să iasă pe stradă.

Laura López-Táppero recomandă totodată o alimentaţie variată, care să includă multe legume şi fructe - de preferat, de sezon - cu cinci mese pe zi. În general, pledează pentru reducerea consumului de grăsimi, creşterea consumului de proteine - carne de pui şi peşte - şi reducerea consumului de carne roşie la 'două sau trei ori pe săptămână'.

'S-a demonstrat că este mai bine să se mănânce mai puţin şi de mai multe ori pe zi decât numai de trei ori', subliniază acest medic de familie.

Potrivit medicului López-Táppero, această practică poate fi considerată şi o 'conciliere mâncare-muncă' în sensul că, dacă aportul de nutrienţi se menţine constant de-a lungul zilei, se îmbunătăţeşte randamentul şi se evită oboseala şi somnolenţa.

Acest expert mai asigură că practicarea exerciţiilor fizice este fundamentală pentru a avea o bună stare de sănătate. În acest sens, recomandă efectuarea de exerciţii fizice, de trei sau patru ori pe săptămână, timp de 45 de minute, precum şi mersul pe jos şi dansul, ţinându-se cont de 'vârsta şi greutatea persoanei'.

Laura López-Táppero recomandă, de asemenea, menţinerera igienei personale şi renunţarea la automedicaţie.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) încearcă să demonstreze în acest an, prin campania sa, că faptul de a avea o stare de sănătate bună de-a lungul întregii vieţi poate ajuta oamenii la bătrâneţe să aibă 'un rol activ' în familie şi în societate, potrivit acestui medic.

'Pentru a trăi mai mult şi mai bine, este fundamental a preveni şi nu a remedia, cu o educaţie 'sănătoasă' din copilărie', concluzionează medicul de familie Laura López-Táppero.AGERPRES/(Pepa Siţa)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MB: O alimentaţie bogată în grăsimi nu sporeşte greutatea corporală (raport organizaţii non-profit) Încurajarea unei diete sărace în grăsimi înrăutăţeşte problema greutăţii corporale în Marea Britanie şi are un impact dezastruos asupra sănătăţii, potrivit unor organizaţii care luptă împotriva obezităţii, scrie agenţia Reuters.
OPINIA NUTRIŢIONISTULUI Alimentaţia în perioada examenelor Există o strânsă legătură între randamentul cerebral şi calitatea alimentelor ingerate, în special în perioadele în care organismul este supus unui stres psihic suplimentar, susţin nutriţioniştii.
OPINIA NUTRIŢIONISTULUI Dieta de "recuperare" după sărbătorile de iarnă Zilele de Crăciun şi Anul Nou înseamnă mai multă linişte şi odihnă, desprinderea de realitatea de la serviciu sau de la şcoală şi de grijile cotidiene, însă, de cele mai multe ori, relaxarea, indulgenţele culinare şi mai multe ore de somn ne aduc şi nişte kilograme în plus, afirmă nutriţionistul Lygia...
Alimentatie pentru o piele sanatoasa Ceea ce mananci se reflecta direct in aspectul pielii tale. Chiar daca acum tenul tau arata tern si lipsit de tonicitate, asta se poate remedia rapid cu cateva schimbari esentiale in dieta, ceea ce-ti vor face tenul sa straluceasca din nou.
OPINIA NUTRIŢIONISTULUI/Lygia Alexandrescu: După Paşte, O dietă fadă sau de înfometare e cea mai păguboasă alegere După Paşte, trebuie să se revină la o dietă echilibrată, uşor redusă caloric, pentru a corecta efectul exceselor alimentare, vegetarianismul strict nefiind nici pe departe o soluţie pe termen lung, însă este foarte utilă şi recomandată o mărire a cantităţilor de fructe, legume, cereale integrale şi seminţe...
Vrem copii sănătoși? Atunci trebuie să menţinem un echilibru şi să ne implicăm toți, cu responsabilitate Aceasta este una dintre concluziile dezbaterii „Echilibrul, secretul creşterii sănătoase a copiilor” organizate miercuri, 7 noiembrie a.c. de către CeRe, UN FAO şi Tetra Pak, cu participarea unor reprezentanţi ai factorilor implicaţi în formularea politicilor publice și creşterea şi educarea...