Cele mai citite
 


OMS: 135 de ţări vor combate comerţul ilicit cu ţigări
sâmbătă, 7 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a comunicat că, după patru ani de negocieri, s-a pus de acord cu 135 de ţări asupra unui text de un protocol privind eliminarea comerţului ilicit cu produse din tutun, potrivit portalului MedDaily.
'Comerţul ilicit cu produse din tutun este la ora actuală una din cele mai periculoase modalităţi de comerţ în termeni de sănătate publică. Este o modalitate de a obţine ţigări ieftine, ţigări ilegale, de către persoane tinere, de oameni săraci, care sunt într-o poziţie vulnerabilă şi, desigur, există un profit imens în urma contrabandei cu ţigări', a subliniat Ian Walton-George, preşedintele structurii OMS, care a negociat respectivul document.

Ţările care au aderat la acest protocol speră nu doar să îmbunătăţească starea de sănătate a cetăţenilor lor, dar, de asemenea, să amelioreze şi situaţia finanţelor publice.

Experţii estimează că, în fiecare an, statele lumii pierd din cauza comerţului ilicit cu ţigări aproximativ 50 de miliarde de dolari din taxe şi impozite neplătite.

Conform acestui document, toate companiile implicate în producţia şi distribuţia de ţigări vor fi obligate să obţină licenţe şi să pună marcaje speciale pe produsele scoase la vânzare, ceea ce va confirma autenticitatea produsului şi lipsa vreunei legături cu economia subterană.AGERPRES/(Lilia Traci)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
ZIUA MONDIALÃ FÃRÃ TUTUN OMS confirmă că pachetele neutre de ţigări reduc cererea şi consumul de tutun Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a confirmat marţi că vânzarea ţigărilor în pachete neutre reduce consumul de tutun şi "salvează vieţi", astfel încât a pledat pentru o generalizare a acestei practici, relatează EFE. La 31 mai se marchează Ziua mondială fără tutun iar OMS a dorit să profite de ocazie...
OMS cere taxe mai mari la tutun pentru a reduce numărul de victime Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a cerut marţi guvernelor să impună accize mai mari la tutun şi produsele derivate pentru a reduce numărul deceselor provocate de tabagism şi a genera fonduri pentru sistemele medicale publice, relatează EFE.
OMS doreşte noi taxe la tutun, pentru a salva milioane de vieţi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a cerut marţi, tuturor ţărilor să crească accizele la tutun pentru a salva milioane de vieţi, efectele fumatului ucigând 10 persoane pe minut în întreaga lume.
Ziua mondială fără tutun În fiecare an, la data de 31 mai, Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi partenerii săi marchează Ziua mondială fără tutun, în încercarea de a atrage atenţia asupra riscurilor majore pe care le prezintă consumul de tutun asupra sănătăţii.
OMS recomandă să se interzică vânzarea de ţigări electronice minorilor Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a recomandat marţi interzicerea vânzării de ţigări electronice minorilor, deoarece consumul acestora ar presupune 'ameninţări grave' la adresa adolescenţilor, informează AFP.
OMS: Acord asupra unui protocol de luptă împotriva contrabandei cu tutun Mai mult de 170 de state au încheiat luni, la Seul, un acord asupra protocolului internaţional de luptă împotriva contrabandei cu tutun, care reprezintă 11% din piaţa mondială şi provoacă pierderi de 40 miliarde de dolari prin neplata accizelor, informează AFP.