Cele mai citite
 


Oprescu, mulţumit de serviciile medicale acordate în cele 19 spitale administrate de municipalitate
sâmbătă, 7 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primarul general, Sorin Oprescu, s-a declarat mulţumit, vineri, de serviciile medicale acordate în cele 19 spitale administrate de municipalitate, în urma prezentării studiului pilot "Satisfacţia pacienţilor în spitalele Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti''.
Studiul a fost realizat în cea de-a doua parte a anului 2011 de Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) la cererea edilului şef al Capitalei.
"Sunt mulţumit cum decurg serviciile medicale acordate în cele 19 spitale, preluate cu trei ani în urmă, cu sprijinul unor oameni care, într-adevăr, ştiu ce înseamnă să investeşti în sănătate. Mi-am dorit să fie folosit tot platoul tehnic care constă în sume considerabile de bani. Iată că aşa s-a întâmplat (...) Am cerut acest studiu pentru a vedea că nu se munceşte în gol. (...) Ieşi, lustruieşti arma, spui ce bune aparate avem, ce tari suntem, şi satisfacţia oamenilor pentru care ai făcut...Asta mi-a certificat că lucrurile încep să se mişte înspre bine", a spus Oprescu.
El a afirmat că i-a făcut plăcere să vadă procentul ''cel mai curat'' de 95% şi 98% al respondenţilor care au spus că nu li s-au cerut bani de către doctori. "Este o chestie formidabilă", a subliniat Oprescu.
Referindu-se la scorul general de satisfacţie al pacienţilor - 60% - faţă de spital, faţă de serviciile medicale, faţă de comunicare şi faţă de medici şi personalul medical, primarul general a spus că procentul reprezintă o dovadă de civilizaţie în plus, a doctorilor şi a sistemului sanitar.
"Eu cred cu tărie - că am prins sistemul sanitar din vremuri vechi - că în ultimii 22 de ani, nici măcar nu aveau curajul să măsoare, din cauza rejectului pe care-l dădeau pacienţii pentru modul în care s-au purtat cu ei. Înseamnă că 60% reprezintă o dovadă de civilizaţie în plus, a doctorilor şi a sistemului sanitar", a spus Oprescu.
Primarul general s-a adresat conducerilor celor 19 spitale, cerându-le o moralitate înaltă, o comunicare mai bună cu pacienţii, o transparenţă mai mare, precizând că organele de control au certificat toate actele încheiate şi toate achiziţiile: ''Am avut satisfacţii şi nu insatisfacţii", a punctat Oprescu.
Întrebat cu privire la aparatura performantă din unele spitale care a rămas nefolosită edilul şef a spus: "După ştiinţa mea, Foişorul lucrează, pentru că ei au primit foarte multă aparatură legată de ceea ce fac ei specific. De aceea sunt şi centre de excelenţă, se lucrează cu ele. Toate blocurile operatorii care au fost refăcute şi dotate, de la instrumentarul simplu până la platoul tehnic mai complicat, în momentul acesta funcţionează. Cele care au rămas puţin în urmă, au fost la Malaxa - amenajarea a încă două săli de operaţie care, din lipsă de bani, au fost uşor amânate. Anul acesta, au bani să termine investiţia".
Oprescu s-a referit şi la desfiinţarea a două spitale Caritas şi Malaxa retrocedat din 2005.
"Prin bunăvoinţa urmaşilor lui Malaxa spitalul a mai funcţionat până în 2010. Nu aveam voie să facem niciun fel de investiţie pentru că era retrocedat, trecuseră cei cinci ani de zile, iar el s-a mutat la Spitalul Babeş. Într-un final, spitalul de dermatologie îşi va găsi locul în zona frontală a spitalului Panduri", a menţionat primarul general.
Sorin Oprescu a spus că se vor înfiinţa noi spitale.
''E vorba de Gomoiu, unde s-a terminat licitaţia şi are bani de începere, contrucţia urmând să se execute pe durata a 8-10 luni. Câteva din celelalte licitaţii de construcţii noi de spitale sunt încetinite, pentru că sunt în judecată, se ceartă între ei constructorii, dar sperăm să ducem la bun sfârşit şi atribuirea să putem să le începem", a dat asigurări Oprescu.
Totodată el a spus că vrea să preia la Primărie o parte din salariile personalului medical, anul viitor.
"Adică să le majorez. Acest lucru e posibil, după calculele făcute de economişti. Banii vor fi daţi în funcţie de performanţă. Dăm şi libertatea conducătorilor de unitate de a stabili cine rămâne şi cine pleacă", a explicat edilul şef.
Legat de fondurile europene, Oprescu a spus că Bucureştiul, împreună cu celelalte primării, anul acesta se înscrie într-o încercare de absorbţie de 780 de milioane de euro, dintre care municipalitatea singură, 450 de milioane de euro.
Primarul a adăugat că până în prezent municipalitatea a atras fonduri europene pentru Glina II - 270 milioane de euro, 100 de milioane - incineratorul, proiect care a fost discutat de nenumărate ori, iar acum poate fi înaintat pentru absorbţie. "Monumentele pe care le cunoaşteţi şi pentru care am aşteptat patru ani de zile, hotărârea genială de a putea să folosim fondurile europene pentru ele şi, în sfârşit încep, în momentul acesta se desfăşoară licitaţiile. Mă refer la Arcul de Triumf, Cesianu, Mina Minovici, Observatorul Ursuleanu", a mai precizat Oprescu.
Conform primarului general, pentru dezvoltarea celor 19 spitale din subordine, municipalitatea a investit 179 de milioane de euro. AGERPRES / (AS - A - Sorin Peneş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Premierul Victor Ponta şi primarul general, Sorin Oprescu, au participat la începerea lucrărilor la Spitalul de Copii Gomoiu Premierul Victor Ponta a participat vineri, alături de primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, la deschiderea lucrărilor privind extinderea, modernizarea şi echiparea Spitalului Clinic de Copii "Doctor Victor Gomoiu", primul spital de urgenţă universitar pentru copii construit în ultimii 30 de...
Sorin Oprescu: Medicii care condiţionează actul medical de primirea de bani reprezintă partea întunecată a sistemului Medicii care condiţionează actul medical de primirea de bani de la pacienţi reprezintă "partea întunecată" a sistemului medical din România, a declarat, marţi, primarul general Sorin Oprescu, la lansarea de către Facultatea de Sociologie a SNSPA a unui studiu privind starea de sănătatea a bucureştenilor...
Sorin Oprescu: Refacerea faţadelor imobilelor de pe marile bulevarde se va putea realiza cu bani europeni Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat miercuri că faţadele imobilelor de pe bulevardele centrale se vor putea reface cu bani europeni.
Candidaţii la Primăria Ploieşti, despre soluţiile pentru spitale, proiectele europene şi măsurile anticorupţie Cei 13 candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti au răspuns întrebărilor AGERPRES referitoare la proiectele avute în vedere pentru Spitalul de Pediatrie şi cel Municipal, aflate în subordinea primăriei, şi soluţiile financiare pentru implementarea lor; cele mai importante trei proiecte...
Sorin Oprescu: Nimeni de la Spitalul Caritas nu va rămâne pe drumuri Niciun cadru medical de la Spitalul Caritas sau de la alte spitale care aparţin Primăriei Municipiului Bucureşti şi sunt retrocedate sau urmează să fie retrocedate nu vor rămâne fără serviciu, a declarat, marţi, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.
Sorin Oprescu scapă de arestul la domiciliu Curtea de Apel Bucureşti i-a admis luni primarului suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, o cerere de înlocuire a arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar, în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional...