Cele mai citite
 


Stilul de viaţă sănătos reduce riscul de îmbolnăvire cardiovasculară
sâmbătă, 7 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Obezitatea şi diabetul sunt consecinţele unui stil de viaţă nesănătos, de aceea se impune o alimentaţie echilibrată cu multe fructe şi legume şi mişcare, pentru a reduce riscul de îmbolnăvire cardiovasculară, a declarat, vineri, prof. dr. Dan Gaiţă, preşedintele Fundaţiei Române a Inimii, cu prilejul lansării ''Agendei Inimii''.
"Consumul unui fruct şi a unei legume reduce cu 10% riscul cardiovascular. Cu cât mâncăm mai multe fructe şi legume, cu atât se reduce riscul de îmbolnăvire. Dieta mediteraneeană conţine multe fructe, legume, peşte, ulei de măsline, seminţe şi mişcare. O inimă sănătoasă înseamnă şi 6 - 8 ore de somn. Contează foarte mult şi ambientul în care luăm masa", a spus medicul.
''Agenda Inimii'' 2012 cuprinde informaţii privind un stil de viaţă sănătos, despre sănătatea inimii, despre diabet şi obezitate oferite de medici cardiologi.
"Am considerat că este necesară o agendă a inimii, deoarece prevenţia este eficientă atunci când o asociem măsurilor curative şi foarte eficientă când o punem în practică înainte de apariţia bolii. Prevenţia prelungeşte anii de sănătate", a subliniat prof. dr. Dan Gaiţă.
Agenda se distribuie gratuit în farmaciile stabilite de Colegiul Farmaciştilor - aproximativ 20.000 de exemplare - şi prin intermediul medicilor cardiologi alte 40.000.
Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de mortalitate în lume, România ocupă locul trei în lume la mortalitatea prin aceste afecţiuni cu 62%.
Cei mai importanţi factori de risc asociaţi bolilor cardiovasculare sunt vârsta, ereditatea, fumatul, colesterolul crescut, obezitatea, sedentarismul, factori psihosociali, stresul, hipertensiunea sau diabetul zaharat. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cum putem evita un atac de cord sau un accident vascular cerebral? Organizatia Mondiala a Sanatatii estimeaza ca mai mult de 17.3 milioane de oameni de pe glob au murit în anul 2008 de boli cardiovasculare, cum ar fi atacul de cord sau accidentul vascular cerebral. Contrar credintei populare, patru din cinci dintre aceste decese au avut loc în ţările mici şi cu...
Dieta sănătoasă poate preveni îmbolnăvirile, susţin specialiştii Bolile cardiovasculare reprezintă cea mai frecventă cauză o morbidităţii şi mortalităţii în lume, fiind în strânsă legătură cu nivelul colesterolului seric, iar România ocupă unul dintre primele locuri în ceea ce priveşte mortalitatea şi morbiditatea prin aceste boli, a subliniat prof.dr. Eduard Apetrei...
Bolile cardiovasculare, principala cauză de morbiditate şi mortalitate Bucureşti, 11 feb /Agerpres/ - Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de morbiditate şi mortalitate în România şi în Europa, a declarat dr. Camelia Diaconu, joi, cu ocazia lansării campaniei 'O inimă sănătoasă iubeşte mai mult'.
Campanie pentru un stil de viaţă sănătos, lansată de Ziua Mondială de Combatere a Diabetului Cu ocazia Zilei Mondiale de Combatere a Diabetului, marcată anual la nivel global pe 14 noiembrie, Grupul Sanofi în parteneriat cu Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Federaţia Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice şi Societatea Română de Nutriţie au lansat o amplă campanie...
Vrem copii sănătoși? Atunci trebuie să menţinem un echilibru şi să ne implicăm toți, cu responsabilitate Aceasta este una dintre concluziile dezbaterii „Echilibrul, secretul creşterii sănătoase a copiilor” organizate miercuri, 7 noiembrie a.c. de către CeRe, UN FAO şi Tetra Pak, cu participarea unor reprezentanţi ai factorilor implicaţi în formularea politicilor publice și creşterea şi educarea...
Iaurtul – un prieten de nădejde în lupta cu obezitatea şi supraponderea Prevalenţa obezităţii în România este de 31%, ceea ce înseamnă că aproape 5 milioane de români cu vârste cuprinse între 20 şi 79 de ani suferă de obezitate, arată rezultatele studiului epidemiologic PREDATORR, anunţate în 2014. Studiul naţional mai raportează că alţi peste 5,5 milioane de...