Cele mai citite
 


Timiş: Proiect pentru Centrul Regional de Chirurgie Vitreo-Retinal, finalizat la Spitalul Municipal Timişoara
sâmbătă, 7 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara (SCMUT) anunţă încheierea proiectului intitulat 'Regional Center of Vitreo-Retinal Surgery and Ophthalmo-Oncology', finanţat în urma primului apel pentru propuneri de proiecte a Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România - Republica Serbia.
În cadrul acestui proiect, Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara a avut calitatea de partener lider, iar Primăria Zrenjanin (Serbia) calitatea de partener transfrontalier.
'Bugetul total al proiectului a fost de 674.070 euro iar durata de implementare de 16 luni, în perioada 10 decembrie 2010 - 9 aprilie 2012', a declarat vineri, pentru AGERPRES, Ramona Gâdea, purtător de cuvânt al spitalului.
Pe perioada implementării proiectului au fost examinaţi şi operaţi, în cadrul noului Centru de Chirurgie vitreo-retiniană din cadrul SCMUT, peste 100 de pacienţi, atât din Romania, cât şi din Serbia, dorindu-se ca în cadrul centrului să beneficieze de intervenţii chirurgicale anual peste 200 de pacienţi.
Prin intermediul proiectului, SCMUT a înfiinţat, în premieră regională, un centru de chirurgie oculară vitreo-retiniană adresat unor afecţiuni oculare cu potenţial invalidant (dezlipirea de retină, hemoragia vitreeană, retinopatia diabetică proliferativă etc), afecţiuni ce nu aveau până la acest moment posibilitatea de a fi soluţionate pe plan regional, centrul oferind pacienţilor din zona de graniţă româno-sârbă accesul la tehnologii terapeutice de ultimă oră.
De asemenea, în majoritatea acţiunilor din cadrul proiectului sunt implicaţi şi specialiştii sârbi din cadrul instituţiei partenere, multe din activităţile cuprinse în cadrul proiectului fiind derulate atât în România cât şi în Serbia. AGERPRES/(AS-Otilia Halunga)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Proiectul 'Centru regional de chirurgie vitreo-retiniană şi oftalmo-oncologie', la final Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara (SCMUT) a anunţat, marţi, încheierea proiectului intitulat ''Centru regional de chirurgie vitreo-retiniană şi oftalmo-oncologie'', finanţat în urma primului apel pentru propuneri de proiecte a Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România - Republica...
Timiş: Spitalul Municipal Timişoara are o nouă Unitate de Primiri Urgenţe Spitalul Municipal Timişoara are, de miercuri, o nouă Unitate de Primiri Urgenţe (UPU), municipalitatea investind aproape 3 milioane de lei de la bugetul local, fără TVA, pentru mărirea spaţiului destinat primirii pacienţilor şi dotările necesare.
Timiş: Clinica de chirurgie cranio-maxilo-facială se modernizează cu bani europeni Timişoara, 13 ian /Agerpres/ - Ambulatoriul Clinicii de chirurgie cranio-maxilo-facială din cadrul Spitalului Municipal de Urgenţă Timişoara va intra într-un amplu proces de modernizare, lucrările ridicându-se la peste trei milioane de lei.
Timiş: Centre de excelenţă în diagnosticarea malformaţiilor prenatale, în Timişoara şi Vârşeţ Timişoara este lider de proiect într-o colaborare medicală cu Serbia, prin care se urmăreşte 'Dezvoltarea unui sistem regional transfrontalier de centre medicale de excelenţă pentru îmbunătăţirea diagnosticului antenatal al malformaţiilor fetale în aria Timişoara-Vârşeţ'.
Timiş: Unităţile de urgenţă ale Spitalelor Municipal şi Judeţean vor intra în procese de modernizare Secţiile de Primiri Urgenţe (UPU) ale Spitalelor Municipal şi Judeţean Timişoara vor intra în acest an în ample procese de modernizare, o parte a banilor necesari fiind de la Uniunea Europeană.
Timiş: Spitalul Municipal a primit primul aparat de dializă renală şi hepatică Spitalul Municipal Timişoara (Clinicile Noi) a primit primul aparat de dializă renală şi hepatică, permiţându-le pacienţilor gravi internaţi în această unitate medicală, care au nevoie de astfel de intervenţii de urgenţă, să fie trataţi pe loc şi să nu mai fie transferaţi la Spitalul Judeţean sau la...