Cele mai citite
 


Un bebeluş din România născut fără intestine are o şansă la viaţă în urma donaţiilor, după un reportaj AP
sâmbătă, 7 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Andrei, un bebeluş de opt luni din România căruia i s-au dat doar câteva zile de trăit atunci care s-a născut aproape fără intestine, are acum şansa de a pleca în Statele Unite pentru un transplant, datorită donaţiilor pe care a început să le primească din Europa şi SUA, scrie vineri Associated Press.
Mai multe persoane şi organizaţii care au fost impresionate de povestea lui Andrei au început să trimită donaţii pentru a-l ajuta să ajungă în SUA, după ce AP a publicat săptămâna trecută un reportaj despre Cătălin Cîrstoveanu, medic neonatolog la Spitalul de copii 'Marie Curie' din Bucureşti, care transportă copii români pentru operaţii chirurgicale complicate în străinătate.

'Au venit oferte de ajutor mai ales din străinătate, de la o organizaţie neguvernamentală', a declarat medicul. Costul operaţiei se ridică la sute de mii de dolari, cu mult peste posibilităţile părinţilor romi ai lui Andrei, care locuiesc într-o zonă săracă din estul României. Salariul mediu lunar în România este de 350 de euro, relatează AP.

Cultura dării de mită este adânc înrădăcinată în spitalele româneşti. Dr. Cîrstoveanu, şef al Secţiei de Terapie Intensivă Nou-Născuţi de la 'Marie Curie', transportă copii bolnavi în vestul Europei cu avionul pentru a evita sistemul medical românesc corupt, în ciuda faptului că spitalul din Bucureşti are echipament de ultimă generaţie. Acesta rămâne, însă, nefolosit pentru că medicul le-a interzis angajaţilor din secţia sa să primească mită.

Andrei, care cântăreşte mult mai puţin decât alţi nou-născuţi de vârsta lui, are doar 10 cm de intestine, faţă de cei trei metri pe care ar trebui să îi aibă. Fără operaţie, el ar mai putea trăi maxim trei luni, a spus dr. Cîrstoveanu, care se ocupă personal de îngrijirea bebeluşului. Născut la Tecuci, la 27 iulie, băiatul a ajuns în cele din urmă la 'Marie Curie', după ce părinţii au luat legătura cu doctorii bucureşteni. Asistentele îi iubesc enorm, unele dintre ele jucând la loterie în încercarea disperată de a strânge suma de bani necesară pentru operaţia de care are nevoie Andrei în SUA, pe care dr. Cîrstoveanu speră acum că o va primi gratis.

Acum, salvarea vieţii lui Andrei pare posibilă. 'Ar fi trebuit să fie mort până acum, dar are o nouă şansă. Însă are nevoie de operaţie cât mai curând posibil', a spus medicul neonatolog, citat de AP.AGERPRES/(Letiţia Pană)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Secţie nouă de terapie intensivă nou-născuţi la Marie Curie; investiţie de peste 2,1 milioane de euro O nouă secţie de terapie intensivă nou-născuţi a fost inaugurată marţi la spitalul Marie Curie din Capitală, investiţia totală ridicându-se la peste 2,1 milioane de euro.
Iaşi: Intervenţie pentru salvarea unui nou născut cu malformaţii severe pe cord O echipă de chirurgi de la Institutul de Boli Cardiovasculare 'Prof. dr. George I.M. Georgescu' din Iaşi a efectuat în ultima perioadă mai multe intervenţii chirurgicale complexe la copii diagnosticaţi cu malformaţii severe de cord, cea mai dificilă intervenţie fiind realizată pe un nou născut de o săptămână...
Dr. Zota: România pe primul loc în Europa în acest an privind creşterea procentului de transplant România se află pe primul loc în Europa în acest an în ceea ce priveşte creşterea procentului de transplant, a precizat marţi dr. Victor Zota, coordonator naţional pentru transplant.
Primele aparate de chirurgie cardiovasculară au ajuns la Spitalul 'Marie Curie' Spitalul 'Marie Curie' din Capitală a primit primele aparate pentru amenajarea Secţiei de chirurgie cardiovasculară pentru copii, din fondurile oferite de Ministerul Sănătăţii şi compania Procter&Gamble, în cadrul campaniei ''Şansă la viaţă, şansă la noi amintiri'', a declarat, miercuri, într-o conferinţă...
Gabriela Alexandrescu: Rata mortalităţii la nou-născuţi din România, dublă faţă de media europeană Preşedintele Executiv al Organizaţiei Salvaţi Copiii România, Gabriela Alexandrescu, a declarat miercuri, la Târgu Mureş, că rata mortalităţii la nou-născuţi în România este cea mai mare din Uniunea Europeană, fiind dublă faţă de media europeană, din acest motiv organizaţia demarând o campanie pentru...
RETROSPECTIVÃ/ Premiere medicale româneşti în 2012 Anul 2012 a continuat să fie un an al premierelor în medicina românească. Aflat şi în 2012 într-un proces de reorganizare, dar şi de schimbări la nivel înalt ale conducerii ministerului de resort, domeniul sănătăţii româneşti a adus premiere în chirurgia cardiovasculară, în neurochirurgie, în prelevarea...