Cele mai citite
 


Iaşi: Angajaţii Institutului de Boli Cardiovasculare riscă să nu îşi primească salariile la timp
duminică, 8 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Managerul Institutului de Boli Cardiovasculare 'George Georgescu' din Iaşi, prof.univ.dr. Grigore Tinică, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că salariile angajaţilor nu vor mai fi plătite la timp întrucât, în cele două zile de controale, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au ridicat zeci de calculatoare, laptop-uri şi documente.
Printre documentele şi calculatoarele ridicate se află, susţine managerul Institutului de Boli Cardiovasculare, şi cele cu informaţiile necesare plăţii salariilor pentru fiecare angajat în parte.
În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, prof.univ.dr. Grigore Tinică, considerat a fi unul dintre cei mai buni chirurgi cardiologi din Europa, a explicat jurnaliştilor că procurorii DNA au venit acasă la el încă de joi dimineaţă, la ora 6,00, şi nu l-au lăsat să se spele pe faţă sau să facă un duş înainte de a pleca la institut. Mai mult, deşi avea programate două intervenţii dificile şi care reprezentau o urgenţă medicală, prof. Tinică a fost obligat să le amâne pentru a da întâietate anchetei procurorilor.
'M-am simţit umilit. Mă aşteptam la orice şi chiar aveam pregătite şi bagajele. Suntem totuşi nişte medici, nişte intelectuali. Aceşti oameni au acţionat de parcă ar fi avut de-a face cu traficanţi de persoane, traficanţi de droguri. Chiar dacă ne consideră cineva vinovaţi, ar fi de dorit o atitudine mai civilizată', a spus prof.univ.dr. Grigore Tinică.
Conform acestuia, joi şi vineri oamenii legii au efectuat 19 percheziţii atât în incinta Institutului de Boli Cardiovasculare, cât şi la domiciliul unor medici şi asistente, dar şi la Chitila, unde locuieşte soacra prof.univ.dr. Grigore Tinică.
'S-a descins şi la domiciliul mai multor angajaţi ai institutului şi al unor rude ale lor, inclusiv la soacra mea, o femeie care în 1949, când avea vârsta de doi ani, a fost ridicată şi exilată în Siberia, unde a crescut în surghiun. Şi atunci şi acum această descindere i-a provocat mari neplăceri din punctul de vedere al sănătăţii, ea fiind cardiacă, cu hipertensiune arterială şi cardiopatie ischemică', a spus prof. Tinică.
Deşi au fost ridicaţi saci cu documente de la Institutul de Boli Cardiovasculare, niciun angajat al unităţii medicale nu a fost pus sub învinuire.
Avocatul profesorului ieşean, Ionel Nechita, crede că procurorii DNA vor să vadă modul în care se derulează două proiecte europene, în valoare totală de cinci milioane de euro.
'Am constatat că sunt interesaţi de cele două proiecte implementate de această instituţie, proiecte care au beneficiat de finanţări din fondurile europene, proiectele cu acronimul CC TIFA şi E CORD, în valoare de cinci milioane de euro. Acestea trebuie să fie finalizate în luna septembrie a acestui an', a explicat avocatul.
În timpul descinderilor, anchetatorii au luat şi dus la DNA, documente, calculatoare, laptop-uri, chiar şi cardul de memorie aflat în aparatul foto.
Potrivit avocatului lui Tinică, Ionel Nechita, de la Institutul de Boli Cardiovasculare printre documentele ridicate au fost şi cele cu proiectele europene.
'Deocamdată nu ştim ce acuzaţii se aduc şi nici cui se aduc, care sunt persoanele cercetate. Urmează să se facă citaţii pentru audieri la sediul DNA. Aşteptăm ca în urma acestui val de percheziţii să urmeze alte acte procedurale în sensul de a fi puşi sub învinuire şi ulterior să se prevaleze de toate drepturile procesuale ce le revin în calitate de învinuiţi', a declarat Ionel Nechita.
Cei doi nu exclud posibilitatea încercării de discreditare a Institutului de Boli Cardiovasculare din Iaşi sau ca în spatele anchetei procurorilor DNA să se afle şi interesele private din domeniul medical.
Managerul Institutului de Boli Cardiovasculare, prof.univ.dr. Grigore Tinică, crede că evoluţia unităţii medicale de la înfiinţarea sa din 1998 şi până acum a deranjat companii sau furnizori de servicii medicale care s-au simţit ameninţate din cauza dotării cu aparatură performantă din fondurile europene.
'Pierd probabil pacineţi şi, probabil, şi bani. Atunci se încearcă anihilarea instituţiilor performante din România, ca spitalele de vârf să fie puse pe butuci pentru ca ulterior să fie privatizate', a declarat prof.univ.dr. Grigore Tinică. AGERPRES/(AS - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UPDATE Descindere a procurorilor DNA la Institutul de Cardiologie Iaşi Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au descins joi la Institutul de Boli Cardiovasculare 'George Georgescu' din Iaşi, condus de profesorul basarabean Grigore Tinică.
Conducerea Institutului de Boli Cardiovasculare Iaşi este audiată la DNA Conducerea Institutului de Boli Cardiovasculare 'George Georgescu' din Iaşi a fost chemată luni dimineaţa la audieri la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie Serviciul teritorial Iaşi.
Tensiunea arterială în timpul anotimpului cald Există persoane care suferã în mod constant de dereglări ale tensiunii arteriale şi persoane care sunt afectate ocazional (tensiune arterialã oscilatorie). Indiferent de situaţie, vara este un anotimp în care această afecţiune este mai des întâlnită decât în restul anului. Aceasta şi pentru că temperaturile...
Iaşi: Pacient diagnosticat cu anevrism aortic, operat printr-o metodă modernă, fără bisturiu O echipă de medici de la Institutul de Boli Cardiovasculare 'Prof. Dr. George I.M. Georgescu' din Iaşi a efectuat, în premieră naţională, o intervenţie pe cord fără bisturiu în cazul unui pacient cu anevrism de aortă toracică rupt cu potenţial letal.
Avocaţii managerului Institutului Cardiovascular din Iaşi susţin că procurorii caută dosarele cu achiziţii Achiziţiile publice şi achiziţiile prin fonduri europene sunt printre motivele pentru care procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au descins joi la Institutul de Boli Cardiovasculare 'George Georgescu' din Iaşi, susţine avocatul Ciprian Mitoşeriu, apărătorul prof.univ.dr. Grigore Tinică, managerul...
REPORTAJ/Peste 150.000 de pacienţi şi numeroase tehnici noi în transplantul cardiac, la Institutul de Boli Cardiovasculare Târgu Mureş Institutul de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) din Târgu Mureş a avut, în cei 20 de ani de activitate, peste 150.000 de pacienţi, au fost realizate 55 de transplanturi cardiace şi s-au introdus unele tehnici în premieră în România, graţie unor cercetări începute încă din anii '50...