Cele mai citite
 


Prahova: Firma care produce laptele distribuit în şcoli, amendată cu 40.000 de lei
duminică, 8 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Firma care produce laptele distribuit în şcolile din judeţul Prahova prin programul guvernamental 'Lapte, corn şi măr' a fost amendată cu suma de 40.000 de lei, după ce analizele au confirmat prezenţa stafilococului auriu în probele de lapte prelevate în urma înregistrării a 63 de cazuri de toxiinfecţie alimentară la copii.
Potrivit unui comunicat al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Prahova remis, vineri, presei, probele de lapte din cele două loturi incriminate au fost trimise spre analiză către Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară, laboratorul confirmând prezenţa stafilococului auriu în probele respective şi ineficienţa pasteurizării.
Astfel, în urma unei anchete epidemiologice, inspectorii sanitar-veterinari au confiscat 157.650 de pungi de lapte UHT de 200 ml din loturile incriminate, au dispus reţinerea celorlalte loturi de lapte produse ulterior celor incriminate şi au prelevat probe din acestea pentru analize.
De asemenea, s-a dispus sistarea producţiei, activitatea firmei urmând a fi reluată după efectuarea igienizării şi verificarea eficienţei acesteia.
Unitatea de la care a provenit laptele a fost amendată cu 40.000 de lei pentru punerea în consum de produse alimentare cu parametri microbiologici depăşiţi.
Un număr de 66 de persoane, între care 63 de copii cu vârsta între doi şi 14 ani, şi trei adulţi au ajuns la camerele de gardă ale spitalelor din judeţ cu simptome specifice toxiinfecţiei alimentare.
În urma investigaţiilor efectuate de DSP şi DSVSA, s-a stabilit că cel mai probabil toxiinfecţia a fost provocată de produsele alimentare distribuite în şcoli din mai multe localităţi ale judeţului.
La nivelul DSP Prahova, au fost constituite patru echipe care au efectuat o serie de investigaţii în acest caz, fiind recoltate de la unităţile de învăţământ de la care au provenit cazurile prezentate la spitale 31 de probe de lapte, opt probe de corn şi opt mere pentru efectuarea de analize chimice şi bacteriologice.
De asemenea, în urma unui control la distribuitorul de lapte, au fost prelevate două probe din loturile de lapte incriminate, dar şi o probă de corn.
Analizele efectuate de către DSP şi DSVA au trimis suspiciunea provizorie către produsul lactat din programul 'Lapte, corn şi măr', astfel că probele de produse lactate, dar şi de panificaţie au fost transmise la Bucureşti pentru analize complexe. AGERPRES/(AS - Anamaria Toma)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prahova: Firma amendată pentru că ar fi distribuit în şcoli lapte infestat cu stafilococ auriu va da în judecată autorităţile Ploieşti, 9 apr /Agerpres/- Firma care produce laptele distribuit în şcolile din judeţul Prahova prin programul guvernamental 'Lapte, corn şi măr' şi care a fost amendată pentru punerea în consum de produse infestate cu stafilococ auriu va da în judecată autorităţile locale, în condiţiile în care analizele...
Prahova: Peste 60 de copii cu toxiinfecţie alimentară după ce au băut lapte Numărul persoanelor diagnosticate cu toxiinfecţie alimentară în urma consumului de lapte din programul guvernamental 'Lapte, corn şi măr' a ajuns la 66, dintre acestea 63 fiind copii cu vârste între doi şi 14 ani, iar trei fiind persoane adulte.
Prahova: Programul 'Lapte, corn şi măr', sistat în tot judeţul în urma zecilor de cazuri de toxiinfecţie alimentară Programul guvernamental 'Lapte, corn şi măr' a fost sistat în toate unităţile de învăţământ din judeţul Prahova, ca urmare a celor peste 60 de cazuri de toxiinfecţie alimentară înregistrate la elevi şi preşcolari, nouă copii fiind încă internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din municipiul Ploieşti...
Prahova: CJ reia programul 'Lapte şi corn', după suspendarea acestuia în urma zecilor de suspiciuni de toxiinfecţie alimentară Ploieşti, 2 dec/ Agerpres/- Consiliul Judeţean (CJ) Prahova reia derularea programului guvernamental 'Lapte şi corn', care a fost suspendat temporar după ce aproape 60 de copii de la mai multe şcoli din judeţ au prezentat suspiciuni de toxiinfecţie alimentară, având nevoie de îngrijiri medicale.
Prahova: Lapte cu bacterii la două şcoli din Ploieşti la care au fost elevi cu suspiciuni de toxiinfecţie Laptele pe care l-au băut elevii de la două şcoli din municipiul Ploieşti care au prezentat suspiciuni de toxiinfecţie alimentară era contaminat cu bacterii, au arătat analizele de laborator.
Prahova: Alţi şase elevi cu simptome de toxiinfecţie după consumul de lapte şi corn, numărul total ajungând la 48 Şase elevi de la şcoala din comuna prahoveană Ceraşu prezintă, marţi seară, simptome ale unei toxiinfecţii alimentare, la faţa locului aflându-se mai multe echipaje SMURD şi ale ambulanţei, numărul copiilor suspectaţi de toxiinfecţie după consumul de lapte şi corn ajungând la 48.