Cele mai citite
 


Turcia: procesul puciştilor amânat pentru luna mai, în aşteptarea unui buletin medical
duminică, 8 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un tribunal din Ankara care-i judecă de miercuri pe autorii puciului din 1980 din Turcia a decis vineri amânarea procesului până pe 11 mai, în aşteptarea unui buletin medical privind starea de sănătate a celor doi acuzaţi, care nu compar în faţa instanţei, au relatat media turceşti, citate de AFP.
Judecătorii au refuzat o cerere a avocaţilor părţii civile de plasare în arest şi de aducere cu forţa a celor doi acuzaţi, estimând că vârsta lor înaintată şi starea lor febrilă nu le permite să se prezinte în faţa instanţei.
Judecătorii au decis în schimb să aştepte un certificat al Institutului de medicină legală privind starea de sănătate a celor doi acuzaţi, care ar putea depune mărturie prin videoconferinţă de la spitalul unde sunt internaţi, potrivit canalelor de televiziune NTV şi CNN-Turk.
Fostul general Kenan Evren /94 de ani/, şef al juntei şi fost preşedinte al ţării, şi comandantul aviaţiei din acea vreme, Tahsin Sahinkaya /86 de ani/, n-au compărut în faţa instanţei la deschiderea procesului lor miercuri, apoi joi, deoarece sunt foarte în vârstă şi bolnavi.
Ei riscă închisoarea pe viaţă. Cazul lor este unic în Turcia, unde nici un responsabil al vreunei lovituri de stat n-a fost judecat.AGERPRES/(Angela Sârbu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Turcia: Decesul fostului preşedinte Kenan Evren, aflat la originea loviturii de stat din 1980 Fostul preşedinte turc Kenan Evren, care a preluat puterea în 1980 în urma unei lovituri de stat, după care a condus ţara cu o mână forte timp de nouă ani, a încetat din viaţă sâmbătă într-un spital din Ankara, la vârsta de 97 de ani, a anunţat agenţia oficială de presă Anatolia, potrivit AFP.
Turcia: Autopsia fostului preşedinte Ozal a identificat substanţe toxice, dar cauza decesului rămâne neclară Osemintele fostului preşedinte turc Turgut Özal, cel care a condus ţara după regimul militar în anii 1980, conţin substanţe toxice, dar cauza decesului rămâne neclară, relatează presa locală de miercuri, citând rezultatele autopsiei efectuate de institutul de medicină legală, transmite Reuters.
Ambasadorul la Ankara, Ion Pascu: În 2011 sunt premisele revenirii schimburilor comerciale la nivelul din 2008 Nivelul schimburilor comerciale dintre România şi Turcia ar putea reveni în 2011, după cum indică datele primelor luni, la nivelul din 2008, de 7,3 miliarde de dolari, momentul de vârf al relaţiei economice dintre cele două ţări, a declarat, pentru AGERPRES, ambasadorul român la Ankara, Ion Pascu.
MAE: Doi dintre românii răniţi în accidentul rutier din Turcia, transferaţi într-un spital privat Doi cetăţeni români răniţi în accidentul rutier produs în Turcia au fost transferaţi miercuri de la spitalul de stat din Manavgat într-un spital privat din Antalya, pentru efectuarea de investigaţii medicale suplimentare.
Medici turci denunţă utilizarea periculoasă a gazului lacrimogen asupra manifestanţilor Şase organizaţii ale medicilor din Turcia au condamnat joi utilizarea masivă de către poliţie a gazelor lacrimogene pentru reprimarea manifestaţiilor antiguvernamentale din ultimele săptămâni şi au evocat două cazuri probabile de deces legate de folosirea acestui gaz drept 'armă chimică', relatează AFP...
Fostul lider cipriot turc Rauf Denktash, în stare gravă la spital Starea de sănătate a fostului lider cipriot turc Rauf Denkash, care a paralizat în mai anul trecut în urma unei embolii cerebrale, a cunoscut o nouă deteriorare gravă, au anunţat joi medicii săi, transmit AFP şi AP.