Cele mai citite
 


Mama lui Chauncey Hardy continuă să caute răspunsuri în urma morţii fiului ei în România
luni, 9 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Mama baschetbalistului american Chauncey Hardy, omorât toamna trecută într-un club din Giurgiu, intenţionează să lanseze o acţiune în justiţie în valoare de 123 milioane de dolari, la un tribunal federal, care să se concentreze pe rolul jucat de neglijenţă în evenimentele care au dus la decesul fiului său, informează sâmbătă The Hartford Courant.
La cinci luni după cele întâmplate, Ola Hardy spune că se află în continuare în căutarea unor răspunsuri legate de incident, de asistenţa medicală pe care a primit-o sau ar fi trebuit să o primească fiul său, de ancheta desfăşurată de autorităţile române şi de procesul împotriva autorului faptei, Ionuţ Adrian Tănăsoaia, care a fost condamnat la cinci ani închisoare.

Această sentinţă este atacată atât de Tănăsoaia, cât şi de procurori, o audiere fiind programată pentru 17 aprilie, menţionează The Hartford Courant.

Senatorii Joe Lieberman şi Richard Blumenthal au susţinut şi asistat demersurile familiei lui Hardy în căutarea de răspunsuri şi a justiţiei, mai scrie ziarul american.

Avocatul Richard Altschuler a declarat, citat de Hartford Courant, că 'nimeni nu doreşte să joace cartea rasismului, dar există dovezi care arată că /agresiunea în urma căreia a survenit moartea lui Hardy, n.r./ a fost nu doar anti-afro-americană, a fost anti-americană. Ola Hardy încearcă să obţină dreptate pe calea civilă şi avem foarte multe idei cum să facem acest lucru', a declarat avocatul.

Un alt avocat din echipa dnei Hardy, Sandy Moore, a afirmat că procesul se va axa pe neglijenţă din partea a două spitale, a clubului unde a fost atacat baschetbalistul şi a autorului agresiunii. Diviza A, în care juca Chauncey Hardy, ar putea fi vizată de o acţiune civilă dacă avocaţii americani stabilesc că liga ori sponsorii ei nu le-au asigurat protecţia adecvată jucătorilor, mai notează The Hartford Courant.AGERPRES/(Mihaela Toth)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Anchetă la SAJ Vaslui, după ce o asistentă medicală ar fi sustras banii unui pacient Conducerea Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui a demarat o anchetă administrativă, după ce o asistentă medicală şi un brancardier ar fi sustras banii din bagajul unui pacient transferat cu o salvare de la Secţia de Ortopedie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui la Secţia de Psihiatrie...
Hunedoara: Asistentă medicală anchetată pentru uciderea propriului bebeluş O asistentă medicală de la spitalul din Petroşani este anchetată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara pentru infracţiunea de omor calificat comis asupra unui membru de familie deoarece în noaptea de Anul Nou a născut o fetiţă care a murit după ce a fost aruncată într-un container...
Victor Ponta: Asistenţa medicală de urgenţă românească se ridică la standarde pe care multe ţări le-ar dori Asistenţa medicală de urgenţă în România, în acest moment, se ridică la standarde pe care, probabil, alte ţări europene şi-ar dori să le aibă, a declarat, marţi, primul-ministru Victor Ponta, care a participat la ceremonia de dotare a SMURD cu un nou elicopter.
Suceava: Asistenţă medicală şi consiliere gratuite pentru copiii cu autism şi părinţii acestora Un număr de 17 copii cu autism beneficiază de asistenţă medicală, iar părinţii de consiliere de specialitate, gratuite, graţie proiectului ''Şi ei trebuie să aibă o şansă!'', derulat în ţară de Fundaţia Romanian Angel Appeal, în parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor...
Asistenta medicală care s-a sinucis după farsa a doi redactori radio a lăsat o scrisoare de adio Jacintha Saldanha, asistenta medicală care a căzut pradă farsei a doi DJ australieni - aceştia au obţinut informaţii despre starea de sănătate a lui Kate Middleton dându-se drept regina Angliei şi prinţul Charles - şi s-a sinucis din această cauză ar fi lăsat o scrisoare de adio.
Specializarea femeilor în asistenţă medicală, un proces-cheie de reducere a mortalităţii infantile Investiţiile într-o comunitate a femeilor specializate în asistenţă medicală reprezintă un rol-cheie în procesul de reducere a mortalităţii infantile şi a celei materne, în condiţiile în care, anual, peste 350.000 de femei mor în timpul sarcinii şi al naşterii şi mai mult de opt milioane de copii mor...