Cele mai citite
 


Ministrul Ladislau Ritli, la Crosul sănătăţii de la Oradea
luni, 9 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a participat sâmbătă, la Oradea, la Crosul sănătăţii, organizat, pentru al doilea an consecutiv, de Spitalul Municipal "Gavril Curteanu".
"Pentru o îmbătrânire sănătoasă nu sunt încă suficiente informaţii pentru persoanele vârstnice, mai ales în mediul rural. Nu întâmplător a lansat Organizaţia Mondială a Sănătăţii acest mesaj - sănătatea şi îmbătrânirea. Peste tot în lume sunt probleme în sensul acesta. Sunt încă foarte multe căi neexploatate în domeniul îmbătrânirii sănătoase", a afirmat ministrul Sănătăţii.
El a menţionat printre măsurile preventive, menite să asigure o îmbătrânire activă, menţinerea tensiunii arteriale în limite normale, renunţarea la fumat, prevenirea şi detectarea precoce a cancerului, protejarea de bolile infecţioase. De asemenea, el a recomandat prevenirea diabetului zaharat II, scăderea valorii colesterolului, dar şi implicarea şi participarea la viaţa socială şi menţinerea unei bune stări de sănătate mintală. Nu în cele din urmă, ministrul a amintit mişcarea, deoarece, indiferent sub ce formă, ea este "un izvor pentru păstrarea sau promovarea sănătăţii".
Ladislau Ritli a precizat că el face sport sistematic, antrenându-se prin alergare cel puţin o dată sau de două ori pe săptămână, fiind pregătit să alerge chiar şi zece kilometri.
La startul Crosului sănătăţii s-au înscris peste 50 de participanţi, cadre medicale din Spitalul municipal, câţiva angajaţi ai Primăriei Oradea, copii ai medicilor, toţi purtând tricouri roz-mov cu inscripţia spitalului şi Crosul Sănătăţii 2012.
"Nu există o miză a acestui cros, ci important este să participi şi să parcurgi distanţa alergând, mergând, mai ştiu eu, cu bicicleta, cu maşina... au vrut unii colegi. Important este să ne mişcăm şi să arătăm lumii că mişcarea este extrem de importantă în viaţa noastră şi în prevenirea îmbătrânirii bolnave", a afirmat ministrul.
De altfel, ministrul nu a dorit nicidecum să câştige, alergând în grup cu alţi câţiva medici, care nici ei nu au dorit să-l depăşească pe Ritli. Unii participanţi au ajuns la finish în pas de plimbare, alţii au ales trasee pe aleile parcului.
Începând cu 1950, Ziua Mondială a Sănătăţii este celebrată în fiecare an în data de 7 aprilie, pe o temă care evidenţiază un domeniu prioritar pentru OMS. Ziua Mondială a Sănătăţii este o oportunitate pentru întreaga lume de a se concentra asupra unei probleme majore de sănătate publică la nivel global.
Sub sloganul "O stare bună de sănătate adaugă viaţă anilor - vârstnici sănătoşi, activi şi fericiţi!", în acest an Ziua Mondială a Sănătăţii are ca temă sănătatea şi îmbătrânirea. Această celebrare coincide şi cu marcarea anului 2012 ca Anul european al îmbătrânirii active şi al solidarităţii între generaţii sub auspiciile Comisiei Europene. AGERPRES - FOTO PE FLUX/ (A - Eugenia Paşca)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Campanie de informare-comunicare, pe tema "Sănătatea şi îmbătrânirea", de Ziua Mondială a Sănătăţii Oradea, 5 apr /Agerpres/- Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bihor derulează, în perioada 2-6 aprilie, o campanie de informare-comunicare prilejuită de Ziua Mondială a Sănătăţii, 7 aprilie, care are, în anul 2012, ca temă 'Sănătatea şi îmbătrânirea'.
Un procent de 3% dintre bolnavii de diabet sunt copii Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a atras atenţia în conferinţa de presă prilejuită de Ziua Mondială de luptă împotriva diabetului, că aceasta este o afecţiune în creştere. Îngrijorător este faptul că diabetul este în creştere la copii şi adolescenţi, care, spre deosebire de perioadele de până acum...
Ziua mondială a sănătăţii Ziua mondială a sănătăţii se marchează, în fiecare an la 7 aprilie, începând din 1950. În 1948, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a găzduit prima întrunire la nivel mondial dedicată sănătăţii, în cadrul căreia s-a hotărât aniversarea, la 7 aprilie a Zilei mondiale a sănătăţii. OMS este o instituţie...
Ziua Mondială a Sănătăţii, dedicată în acest an vârstnicilor Ziua Mondială a Sănătăţii este marcată în acest an sub sloganul 'O stare bună de sănătate adaugă viaţă anilor - vârstnici sănătoşi, activi şi fericiţi!".
Ziua Mondială a Diabetului, marcată prin acţiuni de testare gratuită a glicemiei (grupaj) Ziua Mondială a Diabetului a fost marcată luni, în ţară, prin acţiuni de testare gratuită a glicemiei, a greutăţii şi tensiunii arteriale.
ZIUA MONDIALÃ FÃRÃ TUTUN OMS confirmă că pachetele neutre de ţigări reduc cererea şi consumul de tutun Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a confirmat marţi că vânzarea ţigărilor în pachete neutre reduce consumul de tutun şi "salvează vieţi", astfel încât a pledat pentru o generalizare a acestei practici, relatează EFE. La 31 mai se marchează Ziua mondială fără tutun iar OMS a dorit să profite de ocazie...