Cele mai citite
 


Sorin Oprescu îşi afirmă hotărârea să facă ceea ce poate pentru demnitatea de doctor
luni, 9 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a afirmat, sâmbătă, cu ocazia prezenţei sale la un concert ocazionat de Ziua Mondială a Sănătăţii, că are hotărârea să facă ceea ce poate pentru demnitatea de doctor.
"Am hotărârea necesară să fac ceea ce pot eu să fac pentru (...) demnitatea de doctor, pentru ceea ce înseamnă respectul faţă de doctor, pentru că au trecut prea mulţi ani de când am fost consideraţi altfel decât cum am fost crescuţi, cum am fost educaţi şi cum suntem în general", a declarat Sorin Oprescu înainte de începerea concertului.
La rândul său, prof.univ.dr.Mircea Penescu, directorul general al Spitalului de Nefrologie Carol Davila din Bucureşti, a spus că Oprescu şi-a petrecut tinereţea în tăcerea sălilor de operaţie, fiind antrenat "să se orienteze rapid în plagă", să detecteze răul şi să acţioneze eficient.
"Cam acelaşi lucru îl face de câţiva ani buni de zile ca primar al Bucureştiului, încercând să facă o chirurgie reparatorie plastică şi estetică a acestui oraş îmbătrânit, dar atât de drag, care este Bucureştiul nostru. Cred că sunt în măsură ca beneficiar, ca să spun aşa, prin spitalul pe care-l conduc, al influenţei pozitive pe care Asociaţia Spitalelor din Primăria Bucureşti a avut-o, să recunosc că nici eu nu am sperat să se întâmple nişte minuni într-un timp atât de scurt şi s-au întâmplat", a afirmat Penescu. El a adăugat că Oprescu luptă pentru normalitate, pentru firesc cu multă francheţe şi căldură, este "un om între oameni".
"Noi am celebrat în fiecare an această zi specială (7 aprilie - Ziua Mondială a Sănătăţii n.r.) şi anul acesta, pentru corpul medical şi pentru toţi iubitorii muzicii şi în mod special pentru persoanele în vârstă pe care le respectăm enorm şi pentru care mulţi dintre noi fac tot ceea ce pot pentru a le păstra această sănătate, vom oferi un concert", a menţionat dr. Mircea Penescu în deschiderea concertului.
Orchestra Medicilor susţine, sâmbătă seara, la Ateneul Român, un concert, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii.
Ziua Mondială a Sănătăţii este marcată în acest an sub sloganul 'O stare bună de sănătate adaugă viaţă anilor - vârstnici sănătoşi, activi şi fericiţi!".
Orchestra Medicilor funcţionează sub patronajul Fundaţiei "Medicină şi Muzică" şi are drept preşedinte pe prof.univ. dr. Mircea Penescu, directorul general al Spitalului de Nefrologie Carol Davila din Bucureşti. AGERPRES (A - Iulia Petre Carciog)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Spitalul de Nefrologie 'Carol Davila', renovat şi reorganizat Lucrările de renovare şi reorganizare la Spitalul de Nefrologie "Carol Davila" au fost finalizate, vineri unitatea sanitară fiind sfinţită.
Programul operator la Spitalul 'Carol Davila' ar putea începe săptămâna viitoare Spitalul Clinic "Carol Davila" a inaugurat miercuri noua Secţie de Chirurgie, în prezenţa primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, şi a rectorului UMF "Carol Davila", prof. dr. Florian Popa.
Sorin Oprescu, prezent la Spitalul Colţea de Ziua Mondială a Hipertensiunii Primarul general Sorin Oprescu i-a salutat joi la Spitalul Colţea pe colegii săi medici de specialitate care au organizat o acţiune de verificare gratuită a tensiunii arteriale a cetăţenilor de Ziua Mondială a Hipertensiunii.
Sorin Oprescu: Nimeni de la Spitalul Caritas nu va rămâne pe drumuri Niciun cadru medical de la Spitalul Caritas sau de la alte spitale care aparţin Primăriei Municipiului Bucureşti şi sunt retrocedate sau urmează să fie retrocedate nu vor rămâne fără serviciu, a declarat, marţi, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.
Primarul Sorin Oprescu a vizitat Centrul de Recuperare pentru Vârstnici Primarul general Sorin Oprescu a vizitat joi Centrul de Recuperare pentru Vârstnici, înfiinţat de municipalitate în cadrul Spitalului de Boli Cronice "Sf.Luca" din Şos. Berceni.
Sorin Oprescu i-a acordat Placheta Oraşului Bucureşti profesorului francez Luc Montagnier Primarul general Sorin Oprescu i-a acordat marţi Placheta Oraşului Bucureşti profesorului francez Luc Montagnier, laureat al premiului Nobel pentru Medicină în anul 2008, în semn de recunoaştere a contribuţiei acestuia la dezvoltarea ştiinţelor medicale.