Cele mai citite
 


Un adolescent din China şi-a vândut un rinichi pentru a-şi cumpăra un iPhone şi un iPad
luni, 9 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cinci persoane au fost acuzate în centrul Chinei de implicare în comerţ ilegal cu organe, după ce un adolescent şi-a vândut un rinichi pentru a-şi cumpăra un iPhone şi un iPad, informează sâmbătă Associated Press.
Cazul a stârnit preocupări că nu se iau suficiente măsuri împotriva impactului negativ pe care îl are răspândirea consumismului asupra societăţii chineze, în special printre persoanele tinere care au crescut în condiţii mai bune decât generaţiile anterioare.

Procurorii din oraşul Chenzhou i-au acuzat pe suspecţi de vătămare intenţionată pentru că au organizat extracţia şi transplantul unui rinichi al elevului de 17 ani prezentat ca Wang, a anunţat agenţia Xinhua.

Un angajat al procuratorii din districtul Chenzhou Beihu, provincia chineză Hunan, a confirmat că are loc o anchetă în acest caz.

Între acuzaţi se află un chirurg, un contractor al spitalului şi nişte 'brokeri' care căutau donatori online şi care au închiriat o sală de operaţie pentru efectuarea intervenţiei, menţionează Xinhua.

Aproximativ 1,5 milioane de persoane din China au nevoie de transplant de organe, dar numai aproximativ 10.000 de transplanturi sunt efectuate în fiecare an, ceea ce susţine comerţul ilegal cu organe.AGERPRES/(Violeta Gheorghe)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Piaţa neagră a vânzării de organe se răspândeşte printre săracii din Europa Confruntaţi cu o sărăcie gravă, unii europeni încearcă să-şi vândă organe precum rinichi, plămâni, maduvă osoasă sau cornee, spun experţii. Acest fenomen este relativ nou în Serbia, o ţară care a fost afectată de război şi care se luptă cu criza financiară care a cuprins continentul. Răspândirea vânzărilor...
Mobilizare internaţională împotriva turismului vizând grefa de organe Turismul pentru grefa de organe, care-i împinge pe unii bolnavi din ţări bogate să plătească o avere pentru a obţine un transplant de rinichi sau de ficat într-o ţară săracă, face obiectul unei mobilizări internaţionale crescânde, în fruntea căreia se află Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi Uniunea...
Comerţul ilegal cu rinichi, în creştere (OMS) Comerţul ilegal cu rinichi uman a "înflorit", fiind estimat anual la 10.000 de tranzacţii pe piaţa neagră, respectiv mai mult de o tranzacţie clandestină pe oră, apreciază specialişti ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, conform ediţiei de duminică a publicaţiei britanice The Guardian.
Africa de Sud: Un spital a fost condamnat pentru transplanturi ilegale de organe Un spital privat din Durban (Africa de Sud) a fost condamnat marţi la o amendă de 4 milioane de ranzi (585 000 dolari) pentru că a efectuat ilegal transplanturi de rinichi unor israelieni avuţi, prelevaţi de la brazilieni şi români săraci, informează AFP.
La fiecare oră, 3 persoane mor sau sunt mutilate în traficul de organe; tineri români, printre victime Transplanturile acoperă în prezent numai 10% din cererea globală de organe, potrivit OMS, fapt pentru care o intervenţie din zece de acest tip se bazează pe comerţul ilegal de părţi ale corpului, semnala luni site-ul www.telesurtv.net, potrivit căruia majoritatea victimelor sunt bărbaţi în vârstă de...
Un rinichi pentru un iPhone: Atunci când organismul devină marfă /Die Presse/ Un scandal legat de transplantul de organe a 'zguduit' Germania la începutul acestui an: medici dintr-o clinică din Leipzig le puneau pacienţilor diagnostice mai grave pentru ca aceştia să avanseze pe lista de aşteptare pentru obţinerea unui rinichi de la donatori. Nu se cunoaşte ce a constituit un imbold...