Cele mai citite
 


Mehedinţi: Serviciul Judeţean de Ambulanţă, în blocaj financiar
joi, 8 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Situaţia financiară a Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Mehedinţi este critică, medicii de familie care asigură tratamentul bolnavilor la domiciliu având restanţe la plata salariilor din luna mai, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, prefectul judeţului, Ion Mîţu.
Potrivit sursei citate, există probleme şi cu aprovizionarea cu carburanţii necesari funcţionării în condiţii normale a parcului auto, care, din cauza lipsei fondurilor băneşti, riscă să nu mai asigure maşini ale Salvării la apelurile bolnavilor şi servicii de asistenţă medicală de urgenţă.

'Am solicitat Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate Mehedinţi să se implice şi, în primă fază, pentru activitatea de transport a bolnavilor, să găsească soluţii pentru alocarea a 70.000 lei', a precizat prefectul Mîţu.

În opinia acestuia, pentru deblocarea situaţiei de criză în care se zbate SJA Mehedinţi, ar fi nevoie de 250.000 lei, sumă cu care să se achite furnizorii de servicii şi echipamentele achiziţionate pentru autospecialele din dotare.

'În discuţia care am avut-o după videoconferinţa de miercuri cu premierul Emil Boc şi ministrul Sănătăţii, Adriean Videanu, am constatat că la SJA Mehedinţi s-au administrat defectuos o parte din sursele bugetare. În loc să se achite drepturile salariale, s-au plătit bani pentru bonurile de masă', a afirmat prefectul Mîţu.

În acelaşi context, reprezentantul Guvernului în teritoriu a mai arătat că, începând cu primele sume care vor fi repartizate în această săptămână Serviciului de Ambulanţă Mehedinţi, va monitoriza orice decontare de facturi şi va cere conducerii acestuia să achite cu prioritate drepturile salariale.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: Ambulanţe noi pentru infrastructura de asistenţă medicală de urgenţă din judeţ Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Mehedinţi a primit luni două ambulanţe noi dotate cu echipamente performante pentru intervenţii de asistenţă medicală de urgenţă.
Botoşani: Asistentă medicală care se afla într-o ambulanţă în misiune, rănită într-un accident rutier O asistentă medicală de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Botoşani, care se afla într-o autospecială în misiune, a fost rănită, vineri seară, în urma unui accident rutier produs pe raza localităţii Ungureni.
Mehedinţi: Fonduri pentru decontarea serviciilor de ambulanţă Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) Mehedinţi a decontat, în această săptămână, servicii de asistenţă tehnică şi transport al bolnavilor de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) în valoare de 552.000 de lei, a declarat marţi pentru AGERPRES reprezentantul acesteia, Radu Barbu.
Mehedinţi: Fonduri pentru decontarea serviciilor de ambulanţă Drobeta Turnu Severin, 22 ian /Agerpres/ - Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) Mehedinţi a alocat suma de 870.000 lei pentru plata serviciilor de asistenţă medicală, restante din anul 2009, de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi societatea Bya Cris, a declarat,pentru AGERPRES, reprezentantul...
Mehedinţi: Salvare nouă la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Drobeta Turnu Severin, 5 dec /Agerpres/ - Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Mehedinţi a primit, sâmbătă, o autoutilitară tip C, cu o valoare de circa 150.000 euro, a declarat pentru AGERPRES directorul tehnic Crişan Dumitraşcu.
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.