Cele mai citite
 


Nivelul maxim al sprijinului acordat tinerilor fermieri a crescut la 40.000 euro
marţi, 10 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Nivelul maxim al sprijinului acordat tinerilor fermieri a crescut de la 25.000 euro la 40.000 euro, după ce Comisia Europeană (CE) a aprobat a şaptea propunere de modificare a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), potrivit unui comunicat transmis luni de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).
Prin modificarea aprobată de CE în 4 aprilie 2012 s-a urmărit, în principal, îndeplinirea obiectivului de creştere a absorbţiei fondurilor alocate României din FEADR în perioada 2007-2013, se precizează în comunicatul citat.
Astfel, pentru măsura 112 'Instalarea tinerilor fermieri', nivelul maxim al sprijinului acordat tinerilor fermieri a crescut la 40.000 euro, iar nivelul minim de formare profesională pentru accesarea măsurii a fost modificat.
În ceea ce priveşte măsura 313 'Încurajarea activităţilor turistice' intensitatea sprijinului a crescut de la 70% la 85% pentru investiţiile în agro-turism la fel ca şi plafonul maxim pentru investiţiile în agro-turism, care s-a majorat de la 70.000 euro la 100.000 euro/proiect. De asemenea, intensitatea sprijinului a crescut de la 50% la 85% pentru investiţiile în activităţi recreaţionale.
În cazul măsurii 121 'Modernizarea exploataţiilor agricole', modificările vizează prelungirea datei la care standardele privind nitraţii şi laptele crud devin obligatorii precum şi a datei la care se încheie perioada de graţie pentru cele două standarde şi stabilirea unei alocări distincte pentru adaptarea la standarde, introducerea sectorului bovine pentru carne ca şi sector prioritar şi diminuarea valorii maxime eligibile a unui proiect din sectorul vegetal la un milion euro.
Pentru măsura 123 'Creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere', modificările vizează prelungirea datei la care se încheie perioada de graţie pentru standardele rămase în vigoare în cadrul acestei măsuri. Totodată, au fost prioritizate micro-întreprinderile pentru sacrificare şi procesare carne precum şi cele pentru colectare şi procesare lapte, fiind introdusă şi o plafonare a valorii maxime eligibile a proiectelor pentru acest tip de investiţii.
La măsura 312 'Sprijin pentru crearea şi dezvoltarea de micro-întreprinderi' intensitatea sprijinului a crescut de la 70% la 85% pentru investiţiile în sectorul producţiei non-agricole, a fost completat criteriul de selecţie privind micro-întreprinderile nou înfiinţate în vederea includerii start-up-urilor care vizează activităţi non-agricole productive, iar serviciile medicale din mediul rural au fost prioritizate.
Alte modificări aduse Programului Naţional de Dezvoltare Rurală vizează introducerea de noi pachete în cadrul măsurii 214 'Plăţi de agro-mediu' cât şi modificări în procesul de selecţie al proiectelor.
Proiectele finanţate prin PNDR 2007 - 2013 au adus în economia României peste 4 miliarde de euro până la finele anului 2011.
Pentru 2012, alocarea financiară totală pentru PNDR este de 1,41 miliarde euro. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
IGPR: 2.500 de poliţişti rurali - iniţiaţi în domeniul poliţiei de proximitate Aproximativ 2.500 de poliţişti din mediul rural vor fi pregătiţi în domeniul poliţiei de proximitate, prin intermediul unui proiect ce urmăreşte creşterea sentimentului de siguranţă în comunităţile de la sate, care a fost lansat, marţi, de Poliţia Română.
Tiberiu Marc, candidat USL la şefia CJ Sălaj: Propun un proiect pentru judeţ validat şi de partenerii europeni(interviu) Candidatul USL pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Sălaj, social-democratul Tiberiu Marc, cel care ocupă şi în prezent această funcţie, apreciază, într-un interviu acordat AGERPRES, că proiectul strategic de dezvoltare demarat în cele două mandate anterioare este corect în termeni de planificare...
Proiect pentru formare profesională specializată în domeniul transplantologiei Proiectul "Specializare pentru performanţă, eficacitate şi răspuns în domeniul transplantului de organe - S.P.E.R." are ca scop realizarea unui sistem de formare profesională specializată pentru creşterea nivelului de competenţă şi îmbunătăţirea adaptabilităţii personalului medical activ în domeniul...
Formare profesională pentru 250 de salariaţi din sănătate Aproximativ 250 de salariaţi din sectorul sanitar vor beneficia, în perioada 1 martie 2012 - 31 decembrie 2013, de formare şi consiliere profesională, prin intermediul unui proiect POSDRU prezentat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, de Federaţia 'Solidaritatea Sanitară' din România.
Crucea Roşie Română şi ADPSE ''Catalactica'', parteneri într-un program de formare profesională pentru personal medico-social Proiectul strategic ''Pro-Sănătate - Creşterea accesului angajaţilor din sistemul medico-social din România la programele de formare profesională continuă'', demarat de Asociaţia pentru Dezvoltare şi Promovare Socio-Economică (ADPSE) ''Catalactica'' în parteneriat cu Societatea Naţională de Cruce Roşie...
Satu Mare: Peste 250 de femei de la ţară, formate profesional prin Crucea Roşie Peste 250 de femei din mediul rural din judeţul Satu Mare au urmat cursuri gratuite de formare profesională ca infirmieră, îngrijitor bătrâni sau baby sitter, printr-un proiect european derulat de către filiala Crucii Roşii.