Cele mai citite
 


Peste 18.000 de purtători ai HIV au decedat în 2011 în Rusia
marţi, 10 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 18.000 de purtători ai Virusului Imunodeficienţei Umane (HIV), virus care produce Sindromul Imunodeficienţei Dobândite (SIDA), şi-au pierdut viaţa în Rusia în anul 2011, a informat luni şeful Serviciului Epidemiologic din această ţară, Ghennadi Onişenko - informează EFE.
'În 2011 am avut 18.414 decese (în rândul persoanelor infectate cu HIV), ceea ce reprezintă o creştere de 17,5 % în raport cu anul anterior, 2010', a spus Onişenko, citat de agenţia Interfax. Un număr de 5.568 de persoane au decedat de SIDA, iar celelalte din cauza unor supradoze de droguri, a sinuciderii sau asasinării.

Din 1987, când s-au înregistrat oficial primele cazuri de HIV în Rusia, aproximativ 109.000 de purtători ai virusului au decedat din diverse cauze, a spus şeful sanitar rus.

Alte 62.000 de noi cazuri de infecţie s-au detectat în 2011, cu 5% în plus faţă de anul anterior. Folosirea de seringi nesterilizate constituie principala cauză a contagierii, potrivit lui Ghennadi Onişenko.AGERPRES/(Pepa Siţa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
DOCUMENTAR: 35 de ani de când SIDA a fost descrisă pentru prima oară La 5 iunie 1981, o boală epidemică, numită ulterior SIDA ("sindromul imunodeficienţei umane dobândite"), a fost descrisă pentru prima oară de către medicul Michael Gottlieb de la UCLA Medical Center (SUA), specializat în imunologie. Gottlieb a descris în "Morbidity and Mortality Weekly Report", jurnalul...
Numărul infecţiilor cu HIV, în creştere cu 8% în Europa în ultimul an Un număr de 131.000 de persoane au fost recent infectate cu virusul HIV în Europa şi ţările învecinate în 2012, o creştere cu 8% faţă de anul precedent şi o răsturnare de situaţie îngrijorătoare în cazul recentei tendinţe în scădere a cazurilor de SIDA înregistrate în ţările occidentale, informează miercuri...
Ziua Mondială împotriva SIDA s-a desfăşurat în 2011 sub sloganul 'Zero noi infecţii HIV' Ziua Mondială împotriva SIDA, care se marchează pe data de 1 decembrie, s-a desfăşurat, în 2011, sub sloganul "Zero noi infecţii HIV", un scop care necesită implicarea tuturor actorilor ce au o responsabilitate socială în raport cu fiecare naţiune, de la instituţii publice de sănătate, asistenţă socială...
Consumul de droguri injectabile - calea de transmitere a infecției HIV cu cea mai îngrijorătoare evoluție în ultimii ani Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, prin Compartimentul pentru Monitorizarea și Evaluarea Infecției HIV/SIDA, comunică datele statistice pentru anul 2015 privind incidența HIV/SIDA în România. Conform monitorizărilor, în județul Ilfov au fost depistate cele mai multe cazuri...
Rusia: 62.000 de persoane s-au infectat cu HIV în 2011 Numărul persoanelor seropozitive în Rusia a crescut cu 5% în 2011, faţă de anul precedent, înregistrându-se 62.000 de cazuri suplimentare, a declarat luni medicul sanitar şef rus, Ghennadi Onişcenko, potrivit Interfax şi Ria Novosti.
SIDA: Numărul infectărilor în rândul copiilor s-a redus cu 52% din 2001 (raport) Noile infectări cu HIV în rândul copiilor au scăzut cu 52% din 2001 şi la nivel global, inclusiv în rândul adulţilor, ele s-au redus cu 33% în aceeaşi perioadă, potrivit raportului anual al Programului Naţiunilor Unite privind HIV/SIDA (ONUSIDA) dat publicităţii luni, la Geneva.