Cele mai citite
 


Vaslui: Situaţia spitalului din Negreşti este incertă, la un an de la închidere
marţi, 10 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
La un an de la închiderea Spitalului Orăşenesc Negreşti, situaţia unităţii sanitare este în continuare incertă pentru că inţiativa primăriei de a transforma spitalul în unul privat a eşuat, iar conducerea Consiliului Judeţean Vaslui speră să transforme unitatea spitalicească în secţie externă a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui.
Închiderea spitalului de la Negreşti, în urma unei decizii a Ministerului Sănătăţii, nu a făcut decât să pună bolnavii pe drumuri şi să aglomereze secţiile SJU Vaslui.
'Când ne îmbolnăvim suntem obligaţi să venim până la Vaslui. Când era deschis spitalul din Negreşti, ne era mult mai uşor. Acum avem de făcut atâta drum. Suntem obligaţi să plătim transportul în condiţiile în care nici bani pentru medicamente nu avem. Este foarte greu. Cei care au decis închiderea spitalului au comis o crimă', a declarat luni pentru AGERPRES Marieta Vasile, din Todireşti, comună arondată până anul trecut Spitalului Orăşenesc Negreşti.
Conducerea CJ Vaslui nu vrea ca unitatea sanitară din Negreşti să rămână închisă, ci doreşte transformarea acesteia într-o secţie externă a SJU Vaslui, în care ar putea fi trataţi pacienţii din nordul judeţului, dar şi cei care locuiesc în localităţile apropiate din judeţul Neamţ.
'Eu ţin la această instituţie care, deşi nu mai funcţionează, am convingerea că va fi redeschisă. Acest spital a fost închis de nişte minţi luminate care au făcut un mare rău bolnavilor. Dacă spitalul era preluat de Spitalul Judeţean de Urgenţă alta era situaţia, dar nu s-a dorit acest lucru', a declarat luni pentru AGERPRES preşedintele CJ Vaslui, Vasile Mihalachi.
În primăvara anului trecut la niveul judeţului Vaslui a mai fost închisă o unitate sanitară din comuna Tutova. În clădirea fostului spital din Tutova funcţionează acum un centru medical. AGERPRES/(AS - Loredana Ciobanu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Medici anestezişti din judeţul Neamţ vor asigura gărzi la Spitalul de Urgenţă Vaslui Medici anestezişti din judeţul Neamţ vor asigura pentru o perioadă de timp gărzi la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, după ce secţia de Anestezie Terapie Intensivă a unităţii sanitare vasluiene a rămas doar cu doi doctori, în urma demisiei medicului Aurel Zabolotnâi, acuzat de decesul a doi...
Vaslui: Spitalul Judeţean de Urgenţă a cerut Ministerului Sănătăţii o finanţare mai bună Consilierul ministrului sănătăţii, Gabriel Oprişanu, a efectuat, joi, o vizită la spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, pentru a afla problemele cu care se confruntă unitatea sanitară. Managerul spitalului vasluian i-a prezentat oficialului de la minister problemele legate de lipsa banilor şi de...
Vaslui: Bolnavii de la neurologie stau câte doi în pat din cauza aglomeraţiei Cei peste 100 de pacienţi internaţi în secţia de neurologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui stau câte doi în pat din cauza aglomeraţiei.
Vaslui: Spitalul de urgenţă nu are bani pentru medicamentele bolnavilor Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui susţine că pacienţii internaţi în cea mai mare unitate sanitară din judeţ sunt obligaţi să-şi cumpere o parte din medicamentele necesare pentru tratament, în condiţiile în care spitalul nu poate asigura decât până la 80 la sută din medicaţia pentru...
Vaslui: Aglomeraţie în Spitalul Judeţean de Urgenţă din cauza lucrărilor de reabilitare Pacienţii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui sunt nevoiţi să stea internaţi câte doi sau trei în pat din cauza lucrărilor de reabilitare efectuate la unele corpuri ale unităţii sanitare. Potrivit autorităţilor, cât vor avea loc aceste lucrări, nu există altă soluţie pentru bolnavii care...
Vaslui: Spitalul Judeţean de Urgenţă va folosi temporar dezinfectanţi din stocul DSP Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui a dispus blocarea de la utilizare a tuturor produselor provenite de la producătorul Hexi Pharma şi retragerea acestora în magaziile unităţii, în urma unei notificări primate din partea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui.