Cele mai citite
 


Angajaţii Institutului Cantacuzino solicită înlocuirea managerului
miercuri, 11 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Angajaţii Institutului "I. Cantacuzino" solicită Ministerului Sănătăţii să ia măsuri pentru a debloca situaţia din instituţie şi cer demiterea managerului Dorel Radu.
Dr. Monica Bălteanu, vicepreşedinte al sindicatului, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că actualul manager a blocat activitatea, au fost închise toate secţiile de producţie şi nu se mai fac achiziţii.
"Măcar celelalte laboratoare să funcţioneze să mai câştigăm un ban. Domnul director Dorel Radu este total absent. Directorii sunt numiţi de Ministerul Sănătăţii, dar cei care au fost numiţi până acum nu au avut calităţi manageriale şi am ajuns într-o situaţie dificilă. Am informat ministerul despre situaţia din instituţie printr-un memoriu. Cred că se doreşte desfiinţarea institutului câtă vreme nu avem voie să producem nimic", a susţinut dr. Bălteanu.
Ea a accentuat că Ion Cantacuzino a înfiinţat acest institut pentru seruri şi vaccinuri, pentru ca România să mai depindă de importuri, iar, în situaţia în care se va desfiinţa, ţara noastră va fi nevoită să cumpere aceste produse de la marile companii, pentru sume mari.
Ministerul Sănătăţii urmează să analizeze situaţia de la Institutul "I Cantacuzino", potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Oana Grigore. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MS: Ministrul Ritli a cerut noului manager al Institutului Cantacuzino un plan de relansare a instituţiei Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a cerut ca până la sfârşitul săptămânii, noul director al Institutului ''Cantacuzino'', Radu Iordăchel, să prezinte un plan de rentabilizare şi relansare a instituţiei, precizează un comunicat al Ministerului Sănătăţii remis, marţi, AGERPRES.
Ladislau Ritli: Încercăm să rezolvăm situaţia de la Institutul Cantacuzino zilele acestea Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a declarat miercuri că zilele acestea se încearcă rezolvarea situaţiei de la Institutul Cantacuzino.
AOAR: Finanţarea directă de către Ministerul Sănătăţii a producţiei de vaccinuri de la Institutul Cantacuzino este apreciabilă Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România /AOAR/ consideră că iniţiativa Ministerului Sănătăţii de a finanţa direct producţia de vaccinuri de la Institutul Cantacuzino este una apreciabilă şi solicită, mai departe, claritate şi transparenţă în promovarea unei politici publice consistente în domeniul...
MS: Regretăm atitudinea iresponsabilă a fostului director general al Institutului Cantacuzino, Radu Iordăchel Ministerul Sănătăţii îşi susţine toate punctele de vedere prezentate în urma Raportului Corpului de Control, care a fundamentat decizia revocării din funcţie a fostului director general al Institutului Cantacuzino, Radu Iordăchel, şi consideră că decizia de a schimba managementul institutului a fost...
Alin Ţucmeanu (Ministerul Sănătăţii): Consider că este un management defectuos la Institutul Cantacuzino Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Alin Ţucmeanu, a declarat vineri, după întâlnirea cu managerul Institutului Cantacuzino, Radu Iordăchel, că la institut există "un management defectuos" şi că i-a cerut, din nou, demisia şefului acestei instituţii.
Aurelia Graţiela Drăghici, director interimar al Institutului Cantacuzino Dr. Aurelia Graţiela Drăghici a fost numită în funcţia de director general interimar al Institutului Cantacuzino, printr-un ordin semnat de ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.