Cele mai citite
 


Arad: A fost instalat noul rector al UVVG Arad
marţi, 10 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Arad, 10 apr /Agerpres/- Universitatea de Vest 'Vasile Goldiş' din Arad, universitate privată ce face parte din Fundaţia 'Vasile Goldiş', are un nou rector, în persoana prof univ dr Coralia-Adina Cotoraci, a cărei alegere a fost confirmată de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.
Ordinul ministerului a fost prezentat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, de către preşedintele Senatului UVVG, conf univ dr Sorin Başchir.
Acesta a precizat că practic 'este un schimb de ştafetă, noul rector preluând această funcţie de la prof univ dr Aurel Ardelean, rector fondator al UVVG, cel care a condus destinele universităţii timp de 22 de ani'.
'Sunt onorată de votul de încredere al colegilor mei şi sper să reuşim împreună să menţinem excelenţa academică şi prestigiul UVVG la cotele cele mai înalte. Decizia de a candida a fost determinată de experienţa profesională şi manageriala acumulată în cei 18 ani de când lucrez în cadrul UVVG, pornind de la preparator universitar, asistent universitar şi parcurgând toate treptele profesionale până la cea de profesor universitar, cu o vechime de 5 ani ca şef de catedră şi 7 ani şef al secţiei de Hematologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, activitate la care nu doresc să renunţ', a precizat, la rândul său, prof univ dr Coralia-Adina Cotoraci.
Potrivit noului rector, principalele repere pe baza cărora a realizat planul managerial pentru mandatul 2012-2016 au fost continuitatea, competitivitatea, calitatea şi eficienţa în educaţie, cercetare şi inovare.
'Programul managerial propus pentru mandatul 2012- 2016 vizează găsirea celor mai adecvate soluţii în domeniul activităţii universitare, cu referire directă, la: activitatea didactică, activitatea de cercetare, activitatea cu studenţii, activitatea de promovare a universităţii la nivel local, naţional şi internaţional, activitatea de promovare a unui management performant, promovarea unui program de dezvoltare a resurselor umane şi de motivare a membrilor comunităţii universitare, activitatea de dezvoltare a bazei materiale şi de asigurare a unui nivel corespunzător de finanţare. Programul este subordonat exigenţelor unui management modern, de calitate, capabil să conducă la continuarea activităţii de perfecţionare şi de creştere calitativă a UVVG, calitate bazată pe cultivarea valorilor profesionale şi umane, prin crearea unui climat intern de încredere, respect şi consideraţie colegială, prin promovarea spiritului de echipă, competitiv, creativ, activ, prin responsabilizarea individuală şi colectivă a membrilor comunităţii universitare, prin eficientizarea actului managerial decizional la nivelul instituţional cât şi la nivelul facultăţilor, departamentelor, centrelor de cercetare şi şcolilor doctorale', a mai precizat prof univ dr Coralia-Adina Cotoraci.
La rândul său, prof univ dr Aurel Ardelean, rector fondator, preşedinte al UVVG, şi-a exprimat încrederea în noul rector al universităţii, a cărui alegere a fost confirmată de MECTS.
'Este un eveniment important pentru viaţa comunităţii academice din cadrul UVVG. Rectorul nou ales va trebui să continue trendul ascendent al universităţii noastre, care tinde să devină o universitate europeană. Prin planul managerial pe care şi l-a propus, apreciez că există toate premisele pentru a realiza un învăţământ de calitate, există premizele, prin nou- creatul Institut de Ştiinţe ale Vieţii, unde s-au făcut investiţii în valoare de circa 12 milioane de euro, să putem realiza o cercetare ştiinţifică de înaltă performanţă. Există posibilitatea să aplicăm o nouă curriculă mai apropiată de Europa mai apropiată de ceea ce se cheamă activitatea antreprenorială a UVVG. Am încredere în tinereţea noului colectiv de conducere, că ceea ce am clădit în Universitatea de Vest 'Vasile Goldiş' va fi dus mult mai bine înainte şi vor fi create noi disponibilităţi pentru învăţământ şi cercetare', a mai adăugat prof univ dr Aurel Ardelean. În vârstă de 44 de ani, prof univ dr Coralia-Adina Cotoraci are o bogată activitate de cercetare ştiinţifică, având publicate 18 cărţi şi capitole de cărţi publicate în edituri recunoscute pe plan naţional şi internaţional şi 13 articole ISI. Este prezentă în 15 proiecte de cercetare-dezvoltare-inovare pe bază de contract sau GRANT în calitate de director sau membru în echipa de proiect, din care 9 programe naţionale, 6 programe internaţionale şi 4 proiecte depuse, aflate în curs de evaluare.
Din 2005 este şeful secţiei de Hematologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, activitate la care nu doreşte să renunţe pe viitor. AGERPRES / FOTO PE FLUX/(AS, A-Ioan Weisl)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Arad: Universitatea de Vest 'Vasile Goldiş' a deschis un centru de screening mamar Arad, 29 iun /Agerpres/- Universitatea de Vest 'Vasile Goldiş' (UVVG) din Arad a finalizat un proiect cu finanţare europeană privind deschiderea unui centru de screening al cancerului mamar, care a fost inaugurat luni în cadrul unei festivităţi.
Arad: Ambulatoriul integrat al SCJU va fi reabilitat, modernizat şi echipat cu fonduri europene Contractul de finanţare pentru pentru proiectul intitulat "Ambulatoriul integrat din structura Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad - reabilitare/modernizare, dezvoltare şi echipare cu aparatură de specialitate" a fost semnat joi, în prezenţa lui Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean...
Candidaţii la Primăria Ploieşti, despre soluţiile pentru spitale, proiectele europene şi măsurile anticorupţie Cei 13 candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti au răspuns întrebărilor AGERPRES referitoare la proiectele avute în vedere pentru Spitalul de Pediatrie şi cel Municipal, aflate în subordinea primăriei, şi soluţiile financiare pentru implementarea lor; cele mai importante trei proiecte...
Arad: Proiect transfrontalier cu finanţare nerambursabilă ' Vindecare fără graniţe în regiunea Criş- Mureş' Arad, 31 ian /Agerpres/- În cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad derulează în parteneriat cu Spitalul Judeţean 'Pándy Kálmán' Békés Ungaria,, proiectul cu finanţare nerambursabilă HURO/ 0802/021 intitulat 'Vindecare fără...
Consiliul Judeţean Arad, somat să returneze 7,5 milioane lei, contravaloarea lucrărilor de modernizare la ambulatoriul SCJU Arad, 24 iun /Agerpres/- Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a transmis Consiliului Judeţean Arad o decizie privind rezilierea Contractului de finanţare nr. 4602/31.07.2014 a proiectului intitulat 'Ambulatoriu integrat din structura Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad -...
Arad: Secţia de Oftalmologie a SCJU a fost dotată cu aparatură performantă de 100.000 de euro, pentru operaţiile de cataractă Secţia de Oftalmologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad a fost dotată recent cu aparatură performantă în valoare de 100.000 de euro, astfel că se pot efectua operaţii de cataractă, în mod gratuit, a anunţat, miercuri, dr. Roxana Trînc, medic primar oftalmolog, şeful acestei secţii...