Cele mai citite
 


Bacău: Femeie transportată la spital după ce a fost muşcată de un dihor
miercuri, 11 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O femeie în vârstă de 49 de ani din comuna băcăuană Gârleni a fost nevoită să apeleze la ajutorul medicilor din cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Bacău după ce a fost sfâşiată de picior şi de mână de un dihor în timp ce încerca să îl alunge din preajma coteţului de păsări din gospodăria sa.
'I s-a administrat tratamentul necesar în astfel de situaţii, dar a rămas internată în Secţia de Boli Infecţioase pentru supraveghere', a declarat, marţi, pentru AGERPRES medicul Geanina Pricopie, director de îngrijiri al Spitalului Judeţean de Urgenţe (SJU) Bacău.
În acest an, alte 49 de persoane au primit îngrijiri la SJU Bacău, după ce au fost atacate de diverse animale, o fetiţă de cinci ani murind ca urmare a faptului a fost infestată cu rabie după ce a fost muşcată de un câine şi adusă la spital prea târziu ca medicii să-i mai poată salva viaţa.
Ceilalţi băcăuani au fost muşcaţi ori răniţi de câini - 30, cai - 9, vaci - 3, pisici - 4, iar câte unul de vulpe, respectiv urs, dar tratamentele medicamentoase ori chirurgicale aplicate la timp i-au ajutat să rămână în viaţa ori fără sechele majore. AGERPRES/(AS - Cornel Cepariu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacău : Anchetă declanşată după ce o fetiţă de cinci ani a murit de turbare Autorităţile sanitare şi sanitar-veterinare băcăuane au deschis anchete separate după ce o fetiţă, în vârstă de cinci ani, din comuna Răcăciuni a murit luni seara într-o clinică din Iaşi, unde fusese trimisă pentru suspiciune de turbare.
Bacău: Spitalul municipal din Oneşti are manager o femeie după trei luni de la vacantarea funcţiei Medicul Oana Secară, specializat în prevenirea şi controlul infecţiilor nosocomiale, a devenit manager al Spitalului Municipal Oneşti după ce a trecut cu rezultate foarte bune probele examenului pentru ocuparea funcţiei vacante de mai bine de trei luni de zile, a declarat Ştefan Martin, preşedintele...
Bacău: Simulare a unei intervenţii în caz de cutremur la Spitalul Judeţean de Urgenţe Bacău Un exerciţiu în cursul căruia a fost vizat modul de acţiune în cazul unui cutremur s-a desfăşurat, marţi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Bacău, cu participarea a mai mult de 150 de cadre medicale, dar şi a pacienţilor a căror stare de sănătate le-a permis sa fie prezenţi la această simulare...
Bacău: A fost inaugurat primul centru rural SMURD din judeţ în comuna Podu Turcului Primul centru rural SMURD din judeţul Bacău a fost inaugurat, joi, în comuna Podu Turcului.
Bacău: Peste 700 de localnici au ajuns la spital după Revelion, din cauza exceselor alimentare Mai bine de 700 de persoane au apelat la ajutorul cadrelor medicale de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Bacău ori Spitalului de Urgenţă din Moineşti după Revelion.
Bacău:Prima promoţie de asistenţi medicali comunitari din programul de incluziune socială al UNICEF, gata de muncă Un număr de 35 de asistenţi medicali comunitari au finalizat, marţi, cursurile speciale organizate pentru derularea în judeţul Bacău a unui amplu proiect de ,,Incluziune socială prin furnizarea de servicii integrate la nivelul comunităţii', susţinut de UNICEF România şi Consiliul Judeţean şi cofinanţat...