Cele mai citite
 


Buzău: Peste 600 de elevi din 50 de şcoli sunt diagnosticaţi cu rubeolă
miercuri, 11 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 607 elevi din 50 de unităţi şcolare din judeţul Buzău sunt diagnosticaţi cu rubeolă şi au fost izolaţi la domiciliu.
"Este o boală cu transmitere aerogenă care nu poate fi stopată, toate cazurile au vârste cuprinse între 15 şi 20 de ani şi provin din rândul elevilor", a declarat marţi pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Buzău, Mihaela Voineagu.
Într-un clasament neoficial, pe primul loc se situează Colegiul Mihai Eminescu, cu 114 cazuri, Seminarul teologic - 75 de cazuri, Grupul şcolar N.Niţescu cu 51 de cazuri şi Liceul Constantin Marghiloman - 30 de cazuri, toate din municipiul Buzău.
"Explozia de îmbolnăviri apare la contingentul de copii 2002 care nu a fost vaccinat, toate cazurile sunt în totalitate din rândul elevilor de liceu", a mai spus purtătorul de cuvânt al DSP, care a precizat că "deocamdată a fost declarat un singur focar de rubeolă la Seminarul teologic şi urmează probabil la Colegiul Mihai Eminescu dacă fenomenul nu va fi stopat în cursul vacanţei". AGERPRES/(A-Dorin Ivan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Buzău: Peste 300 de cazuri de rubeolă în 34 de şcoli În 34 de unităţi de învăţământ din judeţul Buzău se înregistrează 347 de cazuri de rubeolă, cu peste 120 mai multe decât săptămâna trecută.
Buzău:Număr record de cazuri de rubeolă în 31 de şcoli În judeţul Buzău, numărul cazurilor de rubeolă este cu peste o treime mai mare faţă de săptămâna trecută, ajungând la 224 de elevi bolnavi din 31 de unităţi şcolare.
Buzău: O treime din elevii Seminarului teologic s-au îmbolnăvit de rubeolă În 19 licee din judeţul Buzău s-au înregistrat în această săptămână 138 de cazuri de rubeolă, cu 46 mai multe cazuri decât săptămâna precedentă.
Buzău: Aproape 30 de unităţi de învăţământ funcţionează în spaţii improprii Aproape 30 din cele peste 600 de unităţi de învăţământ din judeţul Buzău funcţionează în cămine culturale, primării sau localuri improvizate.
Buzău: Numărul cazurilor de rubeolă este în creştere Un număr 52 de cazuri de rubeolă şi două cazuri de rujeolă, aproape dublu faţă de săptămâna precedentă, au fost înregistrate la sfârşitul săptămânii trecute în judeţ.
Buzău: 15.000 de doze de vaccin antigripal rămân nefolosite Direcţia de sănătate publică Buzău anunţă faptul că din cele 18.650 de doze de vaccin împotriva gripei de tip AH1N1 distribuite unităţilor sanitare din judeţul Buzău doar 3157 au fost folosite.