Cele mai citite
 


Cazurile de demenţă timpurie vor creşte semnificativ în Olanda
miercuri, 11 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Olanda va fi afectată de o 'creştere explozivă' cazurilor de demenţă timpurie din cauza stilului nesănătos de viaţă al populaţiei, au afirmat profesori universitari olandezi citaţi de ziarul Volkskrant, relatează DutchNews.nl.
Patru profesori universitari implicaţi în cercetare au afirmat că există o legătură între stilul de viaţă nesănătos din tinereţe şi demenţa apărută la persoanele cu vârsta cuprinsă între 50 şi 60 de ani. 'Această boală nu este luată destul în serios', a afirmat profesorul Erik Scherder. 'Îţi poţi ruina restul vieţii în primii 25 de ani' de viaţă, a apreciat profesorul.

Aproximativ 75.000 de copii olandezi sunt consideraţi în prezent obezi şi 500.000 sunt supraponderali, menţionează ziarul citat. 'Până în 2025, vor fi 1,4 milioane de persoane cu diabet în Olanda, dintre care 85% vor fi fie supraponderali, fie obezi', a precizat profesor Jaap Seidell, apreciind că 'şanşa ca aceştia să dezvolte demenţă este relativ mare'.

Potrivit ziarului, numai 1% din creşterea aşteptată a cazurilor de demenţă este cauzată de factori genetici. Majoritatea oamenilor care dezvoltă demenţă mor în decurs de şase până la 12 ani. Profesorii apreciază că trebuie acordată o atenţie mai mare prevenirii apariţiei bolii. AGERPRES/(Violeta Gheorghe)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
O depresie cronică poate reprezenta un semn ce anunţă demenţa (studiu) Persoanele în vârstă de peste 54 de ani care suferă de forme cronice de depresie, care se agravează progresiv, se confruntă cu un risc crescut de îmbolnăvire de demenţă, conform unui studiu publicat sâmbătă în revista de specialitate The Lancet Psychiatry, care sugerează că această evoluţie a depresiei...
Sănătatea dinţilor şi riscul de demenţă senilă (studiu) Cei care-şi păstrează sănătoşi dinţii şi gingiile prin periajul regulat prezintă un risc mai mic să dezvolte demenţă la bătrâneţe, arată un studiu american, menţionat de Reuters.
Demenţa va deveni o boală de 1.000 de miliarde de dolari în 2018 Costurile economice şi sociale ale demenţei vor creşte de la 818 miliarde de dolari pe an în prezent la 1.000 de miliarde de dolari peste trei ani şi această boală va reprezenta o provocare serioasă pentru guvernele lumii, arată un nou raport publicat marţi, transmite CNBC.
Dementa trebuie recunoscuta ca o problema prioritara de sanatate publica in Romania este mesajul ingrijorator pe care il lanseaza Conferinta Nationala Alzheimer 2014, organizata in perioada 26 februarie-01 martie, la Institutul National de Statistica din Bucuresti. In sprijinul acestui semnal de alarma, Societatea Romana Alzheimer apeleaza la factorii de decizie politica, prin propunerea...
Dementa: intre criza demografica si cea economica reprezinta tema prin care Societatea Romana Alzheimer isi propune, prin Conferinta Nationala Alzheimer 2013 (27 februarie - 2 martie 2013, Institutul National de Statistica, Bucuresti), sa puna pe primul plan noutatile in domeniu si posibilitatea de a gasi solutii pentru diagnosticarea precoce...
Caraş-Severin: Bolnavii cu demenţă mixtă sau Alzheimer nu pot fi internaţi la azil din lipsă de personal Complexul de Servicii Sociale Comunitare pentru Persoane Adulte Reşiţa nu poate primi, la ora actuală, persoane diagnosticate cu demenţă mixtă sau Alzheimer, din cauza faptului că nu dispune de personal calificat.