Cele mai citite
 


Cercetătorii spanioli au descoperit o strategie pentru prevenirea metastazei pulmonare
miercuri, 11 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Plamanii
 

Cercetătorii spanioli au descoperit o strategie terapeutică pentru a preveni metastaza pulmonară în cazurile de cancer mamar, a informat marţi Institutul de cercetări biomedicale din Bellvitge (Barcelona, nord-est), citat de EFE.

Potrivit studiului, în cazul cancerului mamar cu metastază la plămâni, celulele canceroase au un nivel mai mare de peroxiredoxina 2 (PRDX2). Modularea nivelurilor acestei proteine ar putea fi o nouă strategie terapeutică pentru a preveni metastaza pulmonară.

Rezultatele acestui studiu au fost prezentate în ediţia digitală a revistei 'Oncogene'.

PRDX2 este o enzimă care protejează celulele de radicalii liberi şi, prin urmare, de stresul oxidativ. În cazul cancerului mamar, un nivel mai mare de PRDX2 protejează celulele canceroase de stresul oxidativ şi facilitează metastaza.

Cercetătorii spanioli coordonaţi de Angels Sierra au demonstrat, pe baza testelor pe cobai, că niveluri scăzute de PRDX2 în celulele tumorale sunt suficiente pentru a întrerupe procesul de metastază la plămâni.

'Modificarea nivelului de PRDX2 ar putea face loc unei noi abordări terapeutice pentru a preveni metastaza pulmonară, dat fiind faptul că există medicamente care se testează deja pentru alte boli şi care pot inhiba proteina', a subliniat Angels Sierra.

Potrivit acestuia, următorul pas 'este validarea pe un număr suficient de mare de pacienţi a faptului că nivelul acestei proteine este un biomarker al riscului de metastază la plămâni în cazul cancerului mamar'.

'Dacă este aşa, acestor paciente li s-ar putea administra un tratament complementar chimioterapiei pentru a se preveni metastaza pulmonară', a mai afirmat Angels Sierra.AGERPRES/(Pepa Siţa)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Celulele canceroase pot fi ţintite prin proteine create prin tehnici de bioinginerie (studiu) O echipă de cercetători de la Universitatea Stanford a folosit o proteină creată în laborator pentru direcţionarea spre tumori a medicamentelor necesare chimioterapiei, în speranţa creării unor "rachete ghidate" care să vizeze strict celulele canceroase, studiile sale fiind publicate în luna iunie în...
O enzimă ar putea reduce masa de grăsime din corpul uman (studiu) O enzimă care reduce în mod natural masa de grăsime din corpul uman a fost descoperită de cercetătorii americani, aceasta fiind situată în grăsimea brună şi putând duce la pierderea în greutate prin arderea de calorii fără a le depozita, conform unui studiu publicat în revista 'Cell', citat de site-ul...
Se rezolvă misterul privind originea cancerului de sân Toate femeile predispuse sau nu să dezvolte cancer mamar au un tip special de celule precursoare, dotate cu telomeri foarte scurţi, explică cercetătorii David Gilley, de la Universitatea de Medicină din Indiana (SUA), şi Connie Eaves, de la Laboratorul Terry Fox din cadrul Agenţiei pentru Cancer din...
Un nou studiu identifică o legătură între locul de muncă şi riscul de cancer mamar Femeile care desfăşoară activităţi în medii în care sunt expuse la substanţe carcinogene şi/sau care perturbă funcţiile endocrine ale organismului, întâmpină un risc crescut de a se îmbolnăvi de cancer mamar, conform unui nou studiu publicat în Canada, transmite Xinhua.
Un element derivat din buretele de mare ajută la prelungirea vieţii femeilor cu cancer mamar Un element derivat din buretele de mare permite prelungirea vieţii femeilor afectate de un cancer mamar recurent sau cu metastaze şi care au făcut tratament prin terapiile clasice, arată un studiu clinic prezentat duminică şi preluat de AFP.
Suport gratuit pentru femeile afectate de cancer mamar și limfedem - Proiect realizat de Donna Medical Center în colaborare cu HOSPICE Casa Sperantei Începând cu 28 iulie 2014, femeile operate de cancer mamar vor putea participa GRATUIT la Grupul de Suport pentru Cancer Mamar și Limfedem, susținut de HOSPICE Casa Speranței și de Donna Medical Center, două organizații care se implică constant în susținerea comunității femeilor diagnosticate...