Cele mai citite
 


Gene anti-îmbătrânire descoperite la femeile ultra-ortodoxe israeliene
miercuri, 11 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Disfunctii sexuale - Infertilitate, Obstetrica - Ginecologie
 

Oameni de ştiinţă israelieni de la Spitalul Universitar Hadassah au descoperit cel puţin 4 gene unice la femei care concep natural după vârsta de 45 de ani, gene care au un efect anti-îmbătrânire, conform cotidianului Haaretz.

Aceste descoperiri sunt rezultatul unui studiu genetic asupra femeilor ultra-ortodoxe Ashkenazi din Mea She'arim, care au cel puţin 6 copii.

"Aceste descoperiri sunt unice în Israel, iar explicaţia acestor descoperiri poate fi găsită la femeile care nasc la vârste mai înaintate", conform lui Neri Laufer, directorul Departamentului de Obstretică şi Ginecologie de la Hadassah, coordonatorul acestui studiu.

Genele identificate, menţionate recent şi în cadrul unei conferinţe organizate de Societatea canadiană pentru Fertilitate, ar putea reprezenta un prim pas spre obţinerea unor tratamente capabile să întinerească organismul deopotrivă pentru femei şi bărbaţi.

"Descoperirea genelor care fac posibilă concepţia spontană la vârste mai înaintate ne poate ajuta să le identificăm pe femeile care poarta aceste gene fără a fi conştiente că pot avea copii şi la vârste mai înaintate. De asemenea, sperăm să obţinem şi tratamente care să activeze această abilitate genetică şi la alte femei", a explicat Neri Laufer.

Aceste gene care fac posibile sarcini viabile la vârste de peste 45 de ani au şi rolul de a inhiba procesul de moarte celulară, generând un efect anti-îmbătrânire.

Aceste rezultate sunt cu atât mai interesante în contextul societăţii moderne când femeia este preocupată de carieră şi amână de multe ori până este prea târziu momentul conceperii unui copil.

"Femeile trebui să fie conştiente că urmărirea unei cariere în detrimentul naşterii unui copil duce de multe ori la reducerea abilităţii de a concepe după vârsta de 35 de ani", a mai susţinut cercetătorul israelian.AGERPRES/(Codruţ Bălu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un studiu genetic oferă în premieră perspectiva asupra unei posibile origini biologice a schizofreniei Riscul de schizofrenie al unei persoane este crescut în cazul în care moşteneşte variante specifice ale unei gene având legătură cu "tăierile sinaptice", adică eliminarea conexiunilor dintre neuroni, relevă un studiu bazat pe analiză genetică efectuat de cercetătorii de la Stanley Center for Psychiatric...
Inteligenţa cimpanzeilor este în mare măsură determinată genetic (studiu) Unii cimpanzeii sunt mai inteligenţi decât alţii, iar diferenţele în nivelul de inteligenţă pot fi în mare parte explicate de genele pe care aceştia le moştenesc, a indicat joi un studiu publicat în revista Current Biology şi citat de Xinhua.
Descoperirea unei gene responsabile pentru apariţia epilepsiei poate duce la un tratament mai eficient al bolii /The Times, Proceedings of the National Academy of Sciences/ Oamenii de ştiinţă au identificat un defect genetic care ar putea fi responsabil pentru până la jumătate din cazurile de epilepsie identificate de oamenii de ştiinţă, notează cotidianul britanic The Times.
A fost descoperit mecanismul genetic care ar putea provoca autismul Washington, 4 oct /Agerpres/- Cercetători americani au descoperit mecanismul genetic ce ar putea provoca autismul prin manipularea genetică a şoarecilor care prezentau aceleaşi simptome ca şi copiii atinşi de această boală, informează AFP care preia rezultatele unui studiu publicat luni.
Să fii simpatic este un dat genetic (studiu) Potrivit unui recent studiu american, o mare parte din comportamentul nostru ar fi determinat de ADN. Bucuria de a fi simpatic ţine de genetică, scrie Le Point.
Virus herpetic modificat genetic pentru diagnosticarea timpurie a cancerului Un grup de cercetători americani propune utilizarea virusului herpetic pentru depistarea timpurie a tumorilor. Un studiu în acest sens a desfăşurat de o echipă de la Cincinnati Children's Hospital Medical Center, sub conducerea lui Timothy Cripe, informează Newswise.