Cele mai citite
 


MAI: Intervenţia medicală de urgenţă în contextul finalei Europa League, discutată cu reprezentanţi ai MS
miercuri, 11 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Modul în care se va asigura intervenţia medicală de urgenţă în contextul desfăşurării finalei UEFA Europa League, pe 9 mai, la Bucureşti, a fost analizat, marţi, de secretarul de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor Petre Tobă şi subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat.
Conform unui comunicat al MAI, în cadrul şedinţei comune de lucru au fost stabilite principalele măsuri preventive pe linie medicală, precum şi modalităţile de intervenţie în sistem integrat în situaţii de urgenţă.
Petre Tobă, care este şeful Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică, a subliniat importanţa asigurării unei bune coordonări a măsurilor dispuse în sistem integrat pentru asigurarea unui climat de siguranţă publică pe durata evenimentului sportiv, dar şi necesitatea unei bune colaborări între structurile cu atribuţii în domeniul ordinii publice.
Acesta a propus ca, în perioada următoare, să se desfăşoare un exerciţiu comun la care să participe reprezentanţii structurilor de ordine publică, precum şi cei ai structurilor de asigurare a intervenţiei medicale.
La întâlnire au participat reprezentanţi ai Primăriei Capitalei, ai Direcţiei Medicale de Sănătate Publică, ai Serviciului de Ambulanţă Bucureşti, precum şi reprezentanţii structurilor MAI cu responsabilităţi în asigurarea liniştii şi ordinii publice pe durata desfăşurării evenimentului sportiv.
Peste 2.600 de poliţişti, aproximativ 1.500 de jandarmi, 50 de poliţişti de frontieră şi aproximativ 200 de pompieri vor acţiona pentru asigurarea desfăşurării în condiţii de siguranţă a finalei UEFA Europa League, ce va avea loc, în luna mai, pe stadionul Naţional Arena din Bucureşti.
"4.400 de lucrători ai Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), dintre care peste 2.600 poliţişti, aproximativ 1.500 jandarmi, 50 poliţişti de frontieră şi aproximativ 200 pompieri, vor acţiona în misiuni pentru punerea în aplicare a planului de măsuri pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, pentru prevenirea oricăror fapte antisociale", informează MAI.
Din ordinul ministrului de resort, Gabriel Berca, toate structurile MAI cu competenţe în domeniul ordinii şi siguranţei publice, prin reprezentanţi desemnaţi, au constituit Centrul Operaţional pentru coordonarea activităţilor de ordine şi siguranţă publică pe timpul desfăşurării finalei Europa League, aflat în conducerea directă a secretarului de stat Petre Tobă. AGERPRES/(AS - Iulia Petre Carciog)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Intervenţia medicală de urgenţă în contextul finalei Europa League, discutată de reprezentanţi ai MAI şi MS Modul în care se va asigura intervenţia medicală de urgenţă în contextul desfăşurării finalei UEFA Europa League, pe 9 mai, la Bucureşti, a fost analizat, marţi 10 aprilie, de secretarul de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) Petre Tobă şi subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii...
Dâmboviţa: Dispecerat integrat al ISU şi Ambulanţă, inaugurat în prezenţa secretarului de stat Raed Arafat Dispeceratul integrat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa şi al Serviciului de Ambulanţă Judeţean a fost inaugurat, joi, la Târgovişte, în prezenţa secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat.
Arad: Serviciul de Ambulanţă şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi-au unit dispeceratele Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, a declarat, vineri, la inaugurarea Dispeceratului medical integrat de la Arad, că prin unirea celor două dispecerate - de la Serviciul de Ambulanţă şi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) - s-a urmărit eficientizarea acestor...
Ambulanţă de peste 150.000 de euro operaţionalizată la Suceava Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, urmează să participe marţi, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, la operaţionalizarea ambulanţei SMURD de terapie intensivă mobilă tip C, a declarat luni purtătorul de cuvânt al ISU, Alin Găleată.
Raed Arafat: Serviciile de ambulanţă, dotate în 2013 cu aproape 200 de autospeciale Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii (MS) Raed Arafat a declarat, miercuri, la Constanţa, că serviciile judeţene de ambulanţă sunt dotate pe parcursul anului 2013 cu aproape 200 de autospeciale, după ce anul trecut acestora le-au fost distribuite 53 de maşini.
În 2015, serviciile de ambulanţă judeţene şi SABIF au intervenit la 2.972.305 de solicitări Serviciile de ambulanţă judeţene şi Bucureşti-Ilfov au primit prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, în 2015, un număr de 3.741.439 de apeluri şi au intervenit la 2.972.305 de solicitări pentru cazuri de urgenţă, consultaţii la domiciliu şi transferuri, potrivit bilanţului Departamentului...