Cele mai citite
 


Mircea Toma: Întâlnirea cu premierul a fost foarte bună, vor mai fi şi altele
miercuri, 11 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Agenţiei de Monitorizare a Presei, Mircea Toma, a afirmat, marţi, că întâlnirea premierului cu reprezentanţii organizaţiilor non-guvernamentale a fost foarte bună, iar primul-ministru a promis că vor mai urma şi altele pe teme sectoriale.
"A fost o întâlnire foarte bună pentru că am avut nişte parteneri care au ascultat cu foarte mare răbdare foarte multe categorii de probleme. Grupurile reprezentate în această întâlnire dinspre societatea civilă (...) au venit cu probleme sectoriale mari. (...) Premierul a promis că va mai organiza întâlniri pentru că aici au fost semnale care vizează sectoare importante", a arătat Toma.
El a afirmat că unul dintre subiectele importante abordate a fost transparenţa, dar s-a discutat şi despre calitatea absorbţiei fondurilor structurale.
"Pe strategia anticorupţie de asemenea au fost nişte discuţii care, teoretic cel puţin, sunt ok. Am simţit rezistenţă în nişte zone cum ar fi de exemplu reforma legislaţiei şi a modului de funcţionare a televiziunii şi radioului public, unde noi am insistat că e nevoie de un sprijin pentru a modifica legea actuală şi pentru a modifica nivelul taxelor de acum, la fel şi pentru CNA", a susţinut Mircea Toma.
Acesta a mai spus că a cerut premierului, în numele mai multor ONG-uri, oprirea proiectului Roşia Montană Gold Corporation.
"Dincolo de cuvintele foarte deschise, ca să ai garanţia că un premier face ceea ce gândeşte, e nevoie de un semn clar, vizibil, care să vizeze cea mai mare tumoră a corupţiei din România (...) şi anume Roşia Montană Gold Corporation. Eu am cerut să oprească acest proiect care are impact asupra mediului şi asupra patrimoniului. E un exemplu de încălcare a principiilor transparenţei", a adăugat Mircea Toma.
El a afirmat însă că nu a primit nicio promisiune concretă referitor la acest proiect.
Toma a mai spus că în cadrul discuţiilor a fost abordat şi subiectul fraudelor electorale.
Potrivit acestuia, sunt deja mai multe ONG-uri care s-au coalizat şi încearcă să asiste la procesul electoral pentru a preveni frauda electorală.
La rândul său, Victor Alistar, reprezentant al Asociaţiei Române pentru Transparenţă, a afirmat că mita electorală ar putea fi tema unei proxime întâlniri între reprezentanţii Guvernului şi cei ai organizaţiilor non-guvernamentale.
Pe de altă parte, preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor, Vasile Barbu, a susţinut că problemele medico-sociale nu au fost abordate absolut deloc în cadrul întâlnirii, exprimându-şi nemulţumirea în acest sens.
"Nu am putut să discut despre aceste subiecte, nici despre dosarul nostru Duţă, nici despre noua lege a sănătăţii pentru care se fac presiuni în mod nejustificat. Sunt presiuni (...) ca legea să fie deja adoptată în actuala sesiune parlamentară, ceea ce este imposibil. Sunt presiuni (...) pe filieră politică, zic eu, dar nu numai. (...) Dinspre preşedinţie ştim noi că se fac foarte mari presiuni", a conchis Barbu. AGERPRES/(A - Cătălin Alexandru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alexandru Rafila: Rezistenţa la antibiotice este a şaptea ameninţare la adresa omenirii; România, în topul european Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat vineri, la Conferinţa Naţională de Farmacoeconomie şi Management Sanitar (CNFMS) de la Târgu Mureş, că rezistenţa la antibiotice este a şaptea ameninţare la adresa omenirii. Potrivit acestuia, România se regăseşte în topul...
Hunor Kelemen: Cei care au insistat cu SMURD-ul nu au evaluat bine situaţia; oamenii au spus 'Stop joc'(interviu) Preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, este de părere că românii au înţeles măsurile de austeritate din 2010 şi 2011 şi au "răbdat", iar "picătura care a umplut paharul" şi care i-a determinat să protesteze a fost reforma din sistemul sanitar. În opinia sa, cei care au insistat mai mult decât trebuia pe acest...
INTERVIU/Ponta: În prezent nu există Opoziţie; există, bun sau rău, Guvernul actual, în partea cealaltă - nimic Prim-ministrul Victor Ponta a acordat un interviu AGERPRES în care vorbeşte despre vizita pe care o efectuează în aceste zile în state din zona Golfului Persic, dar şi despre proiectele Guvernului privind economia, infrastructura şi salariile bugetarilor.
Eugen Nicolăescu: 15 mai - finalizarea procesului de reorganizare a direcţiilor de sănătate şi caselor judeţene (interviu) Reorganizarea şi restructurarea direcţiilor de sănătate publică şi a caselor judeţene va fi făcută până la data de 15 mai, urmând să plece efectiv în şomaj cel mult 4, 5 - 6% din angajaţi, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.
Bombă cu ceas: Imigranţii români ar putea aduce tuberculoza rezistentă la medicamente în Marea Britanie (The Sun) O bacterie TBC rezistentă la medicamente ar putea ajunge în Marea Britanie atunci când Regatul Unit îşi va deschide porţile pentru români, au avertizat marţi experţi britanici în TBC. Sărăcia şi asistenţa medicală precară au făcut din România capitala turberculozei din Europa, unde maladia pulmonară...
Proiect pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii pacienţilor cu tuberculoză Asociaţia pentru Sprijinirea Pacienţilor cu Tuberculoză Multidrog Rezistentă (ASPTMR) şi Fundaţia Romanian Angel Appeal (RAA) au demarat un proiect care are ca obiectiv general îmbunătăţirea calităţii vieţii pacienţilor cu această afecţiune, prin implicarea societăţii civile în elaborarea politicilor...