Cele mai citite
 


Prahova: Firma amendată pentru că ar fi distribuit în şcoli lapte infestat cu stafilococ auriu va da în judecată autorităţile
luni, 9 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ploieşti, 9 apr /Agerpres/- Firma care produce laptele distribuit în şcolile din judeţul Prahova prin programul guvernamental 'Lapte, corn şi măr' şi care a fost amendată pentru punerea în consum de produse infestate cu stafilococ auriu va da în judecată autorităţile locale, în condiţiile în care analizele paralele infirmă existenţa acestui stafilococ în lapte.
Potrivit unui comunicat al fabricii de produse lactate Ecolact remis, luni, presei, compania a trimis probe din loturile de lapte incriminate către mai multe laboratoare acreditate din ţară şi din Uniunea Europeană, analizele fiind efectuate în paralel cu cele ale autorităţilor sanitare.
'Rezultatul analizelor pentru probele din loturile incriminate primite de la laboratorul de analize microbiologic pentru produse agroalimentare autorizat RENAR şi ANSVSA vin să indice ferm şi fără urmă de îndoială lipsa oricărei contaminări cu Stafilococ auriu a laptelui procesat în fabrica de la Păuleşti contrar rezultatului pozitiv al buletinului de analiză din cadrul anchetei ANSVSA şi DSVSA Prahova în urma căreia am fost acuzaţi pentru punere în consum de produse cu parametri biologici depăşiţi', se arată în comunicat.
Astfel, în baza acestor analize reprezentanţii firmei vor acţiona în instanţă Direcţia de Sănătate Publică Prahova şi Direcţia Sanitar Veterinară şi Pentru Siguranţa Alimentelor Prahova, pentru pagubele materiale şi cele de imagine aduse fabricii.
Directorul general al firmei, Violeta Ştefănescu, a precizat că, deocamdată, valoarea pagubelor nu a fost stabilită, însă este vorba atât despre pagube materiale, ca urmare a cantităţilor de lapte care s-au pierdut, cât şi despre prejudicii de imagine.
Firma care produce laptele distribuit în şcolile din judeţul Prahova prin programul guvernamental 'Lapte, corn şi măr' a fost amendată, săptămâna trecută, cu suma de 40.000 de lei, după ce analizele au confirmat prezenţa stafilococului auriu în probele de lapte prelevate în urma înregistrării a 63 de cazuri de toxiinfecţie alimentară la copii.
Potrivit unui comunicat al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Prahova, probele de lapte din cele două loturi incriminate au fost trimise spre analiză către Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară, laboratorul confirmând prezenţa stafilococului auriu în probele respective şi ineficienţa pasteurizării.
Astfel, în urma unei anchete epidemiologice, inspectorii sanitar-veterinari au confiscat 157.650 de pungi de lapte UHT de 200 ml din loturile incriminate, au dispus reţinerea celorlalte loturi de lapte produse ulterior celor incriminate şi au prelevat probe din acestea pentru analize.
Un număr de 66 de persoane, între care 63 de copii cu vârste între doi şi 14 ani, şi trei adulţi au ajuns, la sfârşitul lunii martie, la camerele de gardă ale spitalelor din judeţ cu simptome specifice toxiinfecţiei alimentare.
În urma investigaţiilor efectuate de către DSP şi DSVSA, s-a stabilit că cel mai probabil toxiinfecţia a fost provocată de produsele alimentare distribuite în şcoli din mai multe localităţi ale judeţului.
Astfel, autorităţile au prelevat probe din aceste produse pentru a le analiza. AGERPRES/(AS- Anamaria Toma)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prahova: CJ reia programul 'Lapte şi corn', după suspendarea acestuia în urma zecilor de suspiciuni de toxiinfecţie alimentară Ploieşti, 2 dec/ Agerpres/- Consiliul Judeţean (CJ) Prahova reia derularea programului guvernamental 'Lapte şi corn', care a fost suspendat temporar după ce aproape 60 de copii de la mai multe şcoli din judeţ au prezentat suspiciuni de toxiinfecţie alimentară, având nevoie de îngrijiri medicale.
Prahova: Lapte cu bacterii la două şcoli din Ploieşti la care au fost elevi cu suspiciuni de toxiinfecţie Laptele pe care l-au băut elevii de la două şcoli din municipiul Ploieşti care au prezentat suspiciuni de toxiinfecţie alimentară era contaminat cu bacterii, au arătat analizele de laborator.
Prahova: Două dosare penale, deschise în cazul celor aproape 60 de copii cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară Două dosare penale au fost deschise în cazul celor aproape 60 de copii de la mai multe şcoli din Prahova care au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au consumat produse distribuite în cadrul programului guvernamental "Lapte şi corn", cercetările care sunt efectuate în faza in rem vizând două fapte...
Prahova: Livrarea în şcoli a laptelui produs de Ecolact, suspendată după ce aproape 60 de copii au avut simptome de toxiinfecţie Autorităţile prahovene au decis, marţi seară, suspendarea livrării în unităţile de învăţământ de pe raza judeţului a laptelui produs de firma Ecolact Prod după ce 57 de copii de la mai multe şcoli au prezentat simptome ale toxiinfecţiei alimentare, având nevoie de îngrijiri medicale în urma consumului...
Prahova: Firma care produce laptele distribuit în şcoli, amendată cu 40.000 de lei Firma care produce laptele distribuit în şcolile din judeţul Prahova prin programul guvernamental 'Lapte, corn şi măr' a fost amendată cu suma de 40.000 de lei, după ce analizele au confirmat prezenţa stafilococului auriu în probele de lapte prelevate în urma înregistrării a 63 de cazuri de toxiinfecţie...
Prahova: Alţi şase elevi cu simptome de toxiinfecţie după consumul de lapte şi corn, numărul total ajungând la 48 Şase elevi de la şcoala din comuna prahoveană Ceraşu prezintă, marţi seară, simptome ale unei toxiinfecţii alimentare, la faţa locului aflându-se mai multe echipaje SMURD şi ale ambulanţei, numărul copiilor suspectaţi de toxiinfecţie după consumul de lapte şi corn ajungând la 48.