Cele mai citite
 


Radiografiile dentare pot provoca apariţia unor tumori pe creier (studiu)
miercuri, 11 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Stomatologie
 

Persoanele care din diferite motive ajung să facă "des" radiografii dentare se expun unui risc mai crescut de apariţie a unor tumori pe creier, conform unui nou studiu american, transmite AFP.

Acest studiu a apărut în numărul de marţi al publicaţiei americane Cancer, editată de American Cancer Society. Coordonatorul studiului, Elizabeth Claus de la Universitatea Yale, a examinat datele medicale ale unui număr de 1.433 de pacienţi americani cu vârste cuprinse între 20 şi 79 de ani, care sufereau de tumori cerebrale de tip meningiom, tumori în general benigne.

Pacienţii care au făcut în fiecare an câte un examen radiologic dentar sunt de 1,4 până la 3 ori mai expuşi la apariţia unor astfel de tumori decât cei care fac radiografii dentare mai rar.

Conform recomandărilor Asociaţiei Stomatologilor Americani, copiii pot face radiografii dentare o dată pe an, adolescenţii la cel puţin 18 luni, iar adulţii la interval de peste 2 ani.AGERPRES/(Codruţ Bălu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Radiografiile dentare pot fi periculoase Dacă faci mai mult de o radiografie dentară pe an dublezi sau chiar triplezi riscul de a dezvolta o tumoare pe creier, arată un studiu american publicat recent, scrie realitatea.net. Cercetătorii au observat că persoanele care au făcut radiografii dentare dese prezintă un risc mult mai mare de a...
Studiu neconcludent privind legătura dintre telefonul mobil şi cancerul la creier Geneva, 17 mai /Agerpres/ - Un important studiu internaţional referitor la legătura dintre folosirea telefonului mobil şi două tipuri de cancer la creier s-a dovedit neconcludent, potrivit unui material ce va fi publicat în International Journal of Epidemiology în această săptămână, informează luni agenţia...
Recurgerea doar la secvenţierea genetică a unei tumori pentru diagnosticare, insuficientă pentru un tratament corect (studiu) Recurgerea doar la secvenţierea genetică a unei tumori ca metodă de diagnosticare poate conduce la un tratament greşit pentru o mare parte a pacienţilor bolnavi de cancer, au anunţat cercetătorii americani într-un studiu publicat în revista Science Translational Medicine, scrie agenţia Xinhua.
Un test non-invaziv ar putea ajuta la diagnosticarea unor forme rare de cancer întâlnite la copii Cercetătorii britanici au dezvoltat un test ieftin non-invaziv care ar putea ajuta medicii să diagnosticheze unele tipuri de tumori maligne apărute în copilărie, potrivit unui studiu publicat miercuri de Universitatea din Cambridge, citat de agenţia Xinhua.
Decesul lui Beau Biden readuce în actualitate forma rară de cancer de care a suferit Decesul recent al lui Joseph "Beau" Biden de cancer la creier, la vârsta de 46 de ani, readuce în actualitate misterele acestei forme neobişnuite de cancer încă letal, scrie news.yahoo.com.
Nu există legături între cazurile de cancer la copii şi apropierea de antene sau relee de telecomunicaţii (studiu) Femeile însărcinate care locuiesc în apropierea unor antene sau relee de telecomunicaţii, nu înregistrează riscuri suplimentare de a aduce pe lume copii suferind de leucemie sau de alte forme de cancer, conform unui studiu realizat în Marea Britanie şi publicat miercuri, informează AFP.