Cele mai citite
 


Senat: Persoanele cu intoxicaţii etilice acute vor achita 30% din valoarea asistenţei medicale
miercuri, 11 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Senatul a adoptat tacit, marţi, propunerea legislativă potrivit căreia asistenţa medicală acordată în cazuri de intoxicaţie etilică acută se suportă, în proporţie de 30 la sută, de către asigurat.
Potrivit propunerii de lege pentru modificarea şi completarea art. 237 din Legea nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, iniţiate de Tudor Ciuhodaru şi Mircia Giurgiu, în cazul în care asiguratul nu achită suma care îi revine, atunci acesta are obligaţia de a efectua 50 de ore de muncă în folosul comunităţii.
În expunerea de motive a proiectului de lege se precizează faptul că tratarea cazurilor de etilism acut în urma intoxicaţiilor cu alcool implică costuri ridicate pentru unităţile sanitare.
Propunerea legislativă a primit un raport de respingere din partea senatorilor din Comisia pentru sănătate, pe motiv că iniţiativa nu face referire şi la acele cazuri de intoxicaţie etilică involuntare, care 'nu presupun culpa persoanei în cauză'.
Senatul a adoptat propunerea de lege în forma iniţiatorului, aceasta urmând să fie transmisă Camerei Deputaţilor, care este Cameră decizională în acest caz. AGERPRES/ (AS - Cătălina Barbu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Senat: Raport de respingere pentru proiectul prin care alcoolicii ar fi suportat 30% din valoarea tratamentului Senatorii Puterii din Comisia pentru Sănătate au întocmit marţi un raport de respingere a propunerii legislative prin care serviciile medicale pentru cazurile de etilism acut nu ar mai fi fost decontate în totalitate din Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate, ci 30% din valoarea costurilor...
Botoşani: Zeci de copii spitalizaţi, în 2015, ca urmare a consumului de alcool sau etnobotanice Zeci de copii din judeţul Botoşani au suferit, în primul semestru al anului, intoxicaţii alcoolice sau cu etnobotanice, relevă un raport prezentat, miercuri, în cadrul Colegiului prefectural, de directorul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Botoşani, Vlad Axinciuc.
Spania: Asistenţa medicală pentru imigranţii ilegali va costa între 700 şi 1.800 de euro pe an Imigranţii ilegali aflaţi pe teritoriul spaniol pot semna acorduri pentru a avea acces la asistenţa sanitară în sistemul public din Spania, şi vor plăti între 710,4 şi 1864,8 euro pe an, în funcţie de vârstă, informează EFE. Măsura a fost deja criticată de organizaţia Medicos del mundo, care arată că...
Asistenţa medicală acordată grupurilor vulnerabile, cheia combaterii tuberculozei, afirmă două agenţii europene de sănătate Două agenţii europene de sănătate au subliniat, într-un raport dat publicităţii joi, necesitatea mai multor programe orientate spre grupurile vulnerabile - cum ar fi persoanele fără adăpost, consumatorii de droguri şi imigranţii din ţările cu rate ridicate de tuberculoză - pentru a reduce răspândirea...
Dr.Tudor Ciuhodaru: Proiectul de act normativ guvernamental scade gravitatea refuzului de a acorda asistenţă medicală de urgenţă Deputatul PC dr.Tudor Ciuhodaru cataloghează proiectul de act normativ guvernamental care prevede scăderea la nivel de contravenţie a refuzului de a acorda asistenţă medicală de urgenţă unui pacient aflat în stare critică drept o aberaţie legislativă.
O asistentă medicală a fost surprinsă pe Skype în timp ce fura O asistentă de la maternitatea spitalului Epworth din Australia şi-a pierdut locul de muncă după ce a fost surprinsă furând bani de la un cuplu. Incidentul a fost surprins pe Skype de tatăl păgubitului, informează DPA.