Cele mai citite
 


Sibiu: Aproape fiecare control înainte de Paşte s-a soldat cu o sancţiune din partea inspectorilor sanitari
miercuri, 11 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproape fiecare control efectuat înainte de Paşte s-a soldat până acum cu câte o sancţiune, din partea inspectorilor sanitari, din cauza alimentelor expirate sau păstrate necorespunzător, conform unui comunicat remis marţi, AGERPRES, de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu.
"Acţiunile de control au continuat şi la începutul lunii aprilie, astfel încât în intervalul 2 - 6 aprilie au fost controlate 40 de unităţi şi s-au aplicat 37 de sancţiuni, din care 26 de avertismente şi 11 amenzi în valoare de 10.700 de lei", se arată în comunicat.
În cursul lunii martie, Serviciul Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Sibiu a controlat un număr de 192 de unităţi din domeniul alimentar din care un producător primar, 19 producători şi ambalatori, patru distribuitori şi transportatori, 81 de retaileri, 33 sector servicii şi 54 de producători primari care vând direct consumatorului final. Au fost aplicate 155 sancţiuni din care 112 avertismente şi 43 amenzi în valoare de 27.300 lei. Inspectorii sanitari au retras de la comercializare 16 tone şi peste 5.000 de litri produse alimentare cu termen de valabilitate expirat. AGERPRES/(AS-Isabela Paulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Teleorman: Sancţiuni de la DSP în cazul avizelor medicale pentru permisul de port-armă letală Trei medici specialişti în pneumoftziologie, neurologie şi oftalmologie din cadrul Ambulatoriului Alexandria au fost sancţionaţi de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Teleorman, cu amenzi în valoare de câte 1.000 de lei în cazul avizelor pentru permis de port-armă letală.
Olt: DSP a aplicat 35 de sancţiuni spitalelor din judeţ; 12 probe de sanitaţie analizate sunt necorespunzătoare Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt a aplicat 35 de sancţiuni spitalelor din judeţ pentru deficienţe constatate în urma unor controale derulate în lunile ianuarie şi februarie la unităţile sanitare cu paturi, se precizează într-un comunicat al instituţiei transmis, luni, AGERPRES.
Amenzi de 38.000 de lei în unităţi alimentare din Bucureşti, în ultimele trei zile Inspectorii sanitari veterinari din Bucureşti au retras de la comercializare, în ultimele trei zile, 348,2 kilograme de carne de miel şi preparate din carne, aplicând şapte sancţiuni contravenţionale, în valoare de 38.000 de lei, şi un avertisment, în urma verificărilor efectuate la 18 unităţi alimentare...
Amenzi de 36.000 de lei pentru operatorii bucureşteni din domeniul alimentar, în decembrie Inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti (DSVSA) au aplicat, în luna decembrie, 25 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 35.950 lei, dar şi un număr de 53 avertismente pentru operatorii din domeniul alimentar de pe raza Capitalei, fiind dispusă şi...
Vaslui:Sancţiuni în cazul unei fetiţe decedate şi al unei femei bolnave psihic care a fugit din spital Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui l-a sancţionat vineri pe medicul Adrian Grom de la Centrul de Permanenţă din comuna Codăeşti, după ce acesta a lipsit nemotivat de la program, iar o fetiţă de doi ani, victimă a unui accident, nu a beneficiat de consult medical.
Numeroase controale care vizau infecţiile nosocomiale şi biocidele au fost efectuate în perioada 2012-2015 Mai multe controale privind infecţiile nosocomiale şi produsele biocide au fost efectuate între anii 2012 - 2015, în perioada mandatelor de miniştri ai Sănătăţii deţinute de Eugen Nicolăescu, Nicolae Bănicioiu şi Patriciu Achimaş Cadariu, potrivit datelor postate pe site-ul MS.