Cele mai citite
 


Riscul de îmbolnăvire de cancer crescut la bolnavii de SIDA
vineri, 9 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Viata Sexuala
 

Slăbirea sistemului imunitar joacă un rol major în creşterea riscului de apariţia a unor tumori canceroase la pacienţii seropozitivi, conform rezultatelor unui studiu realizat de cercetători francezi, informează AFP.

Conform acestui studiu realizat între anii 1998 şi 2006 pe 52.278 de pacienţi, şi publicat joi în revista de specialitate Lancet Oncology, 'cu cât deficienţele imunitare sunt mai pronunţate, cu atât creşte riscul îmbolnăvirii de cancer, independent de alţi eventuali factori de risc'.

Această concluzie pledează pentru diagnosticarea cât mai rapidă şi tratarea imediată a persoanelor infectate cu virsusul HIV pentru ca acţiunea distructivă a acestui virus asupra sistemului imunitar să fie cât mai mică cu putinţă.

După introducerea în a doua jumătate a anilor '90 a tratamentelor antiretrovirale pentru bolnavii de SIDA, cancerul a devenit principala cauză a mortalităţii pentru aceşti pacienţi care sunt supuşi unui risc de îmbolnăvire de cancer de două până la trei ori mai mare decât persoanele seronegative.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cancerul - limba engleza Ce este cancerul?
Mureş: Persoanele cu dizabilităţi îşi revendică locul în comunitate Centrul Mureş al Fundaţiei 'Alături de Voi' (ADV) România în colaborare cu hipermarketul bauMax organizează, miercuri, o manifestare dedicată persoanelor cu nevoi speciale, prin care se doreşte atragerea atenţiei comunităţii asupra faptului că persoanele cu dizabilităţi, inclusiv HIV/SIDA, pot fi utile...
Africa de Sud testează primul vaccin anti-SIDA Pretoria, 24 iul /Agerpres/ - Un vaccin preventiv împotriva SIDA, primul creat pe continentul african /cel mai afectat de această gravă maladie/, este în prezent testat pe om în Africa de Sud, în timp ce cercetătorii caută noi metode de combatere a virusului HIV, relatează vineri AFP.
Bolnavii infectaţi cu HIV/SIDA au rămas fără tratament Suceava, 13 iul /Agerpres/ - Aproximativ o jumătate din bolnavii seropozitivi din judeţul Suceava au rămas fără tratament din cauza subfinanţării sistemului de sănătate.
Şase vedete din Premier League riscă să se îmbolnăvească de SIDA Londra, 13 iul /Agerpres/ - Şase vedete din prima ligă engleză de fotbal aşteaptă cu emoţie rezultatul testelor HIV, după ce toţi au avut raporturi sexuale cu o tânără seropozitivă, informează presa britanică, citată de Agerpres.
Practicile homosexuale, faţa ascunsă a epidemiei de sida în Africa /The Lancet/ Londra, 20 iul /Agerpres/ - Bărbaţii care întreţin relaţii sexuale cu alţi bărbaţi în Africa subsahariană îşi asumă riscuri mari de infectare cu virusul sida /HIV/, dar stigmatizarea căreia îi sunt supuşi le stopează accesul la programele de prevenire, subliniază un studiu britanic realizat...