Cele mai citite
 


Forumul Naţional Politici în Sistemul de Sănătate
miercuri, 11 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Sistemul de sănătate şi proiectul Legii Sănătăţii din România necesită o analiză complexă din partea tuturor actorilor implicaţi în funcţionalitatea sa. Dată fiind larga paletă de subiecte care trebuie dezbătute, Alianţa pentru Sănătate din România și Sănătatea Press Group iniţiază Forumul Naţional Politici în Sistemul de Sănătate. Prima ediţie a evenimentului se va desfăşura pe data de 10 mai 2012, la Bucureşti, şi va avea ca principale teme de discuţie Asigurările de sănătate şi Politica medicamentului. 

Forumul Naţional Politici în Sistemul de Sănătate are ca scop discutarea problemelor sectorului sanitar pe paliere specializate, urmând ca la fiecare ediţie să fie aprofundat câte un aspect legat de reforma sistemului de sănătate din România.
 
Aceste dezbateri despre politica sanitară din România îşi propun să prezinte repere pentru un sistem de sănătate funcțional. Pe lângă identificarea şi găsirea de soluţii, Forumul Naţional Politici în Sistemul de Sănătate va genera grupuri de lucru specializate pe fiecare tematică în parte, grupe care vor funcţiona şi post-eveniment, pe măsură ce se dezvoltă noi propuneri legate de noua lege a sănătăţii.
 
“Fiind un eveniment care pleacă de la nevoile reale ale populaţiei referitoare la sistemul de sănătate, Forumul Naţional Politici în Sistemul de Sănătate reuneşte toate palierele sistemului de sănătate, de la profesionişti şi furnizori, la beneficiarii finali. Acest eveniment este structurat în mod coerent, deoarece permite o analiză punctuală a ceea ce înseamnă probleme ale sectorului sanitar în România, formulând concluzii care pot fi extrem de utile  în elaborarea noii Legi a Sănătăţii şi a legislaţiei secundare a acesteia”, a declarat Cristian Hotoboc, președintele Alianței pentru Sănătate din România.
 
Medicamentul, calitatea serviciilor medicale şi asigurările de sănătate sunt printre cele mai importante lucruri care îi privesc în mod direct pe pacienţi, astfel că prima ediţie a Formului va dezbate tocmai aceste teme. Spre deosebire de alte dezbateri pe tema Legii Sănătăţii realizate la modul general şi fără fundamentarea propriu-zisă a propunerilor, continuitatea dintre evenimentele din cadrul Forumului, prin crearea unor grupe de lucru, impune demersuri concrete, care pot fi preluate la modul constructiv”, a declarat Vasile Barbu, secretarul general al Alianţei pentru Sănătate din România şi preşedintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților.
 
La eveniment vor fi invitaţi reprezentaţi de la Ministerul Sănătaţii, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, Comisiile de Sănătate din Senat şi Camera Deputaţilor, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Centrul pentru Politici de Sănătate şi Sănătate Publică, Asociația Spitalelor din România, Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente, Asociația Distribuitorilor de Medicamente, Asociația Producătorilor de Medicamente Generice din România, Uniunea Generală a Industriaşilor din România, Colegiul Medicilor, Federația Patronatelor Farmaciștilor din Romania, Patronatul Farmaciștilor, Alianţa Confederaţiilor Patronale din România, Asociaţia Distribuitorilor de Produse Medicale, Patronatului Furnizorilor de Servicii Medicale Paraclinice, Alianţa pentru Sănătate din Romania, Asociația Națională pentru Protecția Pacienților, Asociația Medicală Română, Societatea Națională de Medicină a Familiei, Asociaţia Profesională a Medicilor de Ambulator, Societatea Română de Medicină de Laborator, Societatea Română de Neuro Oftalmologie, Asociaţia Furnizorilor de Produse Medicale, Asociaţia Serviciilor Private de Ambulanță din România, Asociația Medicilor Rezidenți din România, Societatea Română Alzheimer, Fundaţia Crucea Alb Galbenă din România, Asociația de  Nursing din România, Asociaţia P.A.V.E.L., Asociaţia Umanitară Equilibre, Asociaţia de Ajutor Mutual Adam Bucureşti, Asociaţia Mame pentru Mame, Asociaţia M.A.M.E., Asociaţia The Little People România, Asociaţia S.O.S. Infertilitatea , Fundaţia pentru Protecţia Adulţilor cu Boli Cardiace – Protcard, Asociația Sano-Hep România, Fundaţia Fiii Gorjului, Asociația Children’s Joy, Asociația Hands Across România, Asociația pentru Dezvoltare și Sănătate Muriel Vaslui, precum şi reprezentaţi ai companiilor private de asigurări de sănătate şi ai industriei farmaceutice. De la discuţii nu vor lipsi membrii asociaţiilor de pacienţi şi ai celor mai importante societăţi medicale ştiinţifice.
 

Management eveniment: Sănătatea Press Group – expertul tău în comunicare pe domeniul medical 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Coaliţia "Votez pentru Sănătate": Aproape jumătate dintre români nu au încredere în Ministerul Sănătăţii Aproape jumătate dintre români (43%) nu au încredere în Ministerul Sănătăţii, 33% în Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi 31% în spitale, relevă un studiu prezentat marţi la lansarea Campaniei "Votez pentru Sănătate", care a evidenţiat percepţiile şi aşteptările românilor cu privire la sistemul...
PM Ponta: Casa Naţională de Asigurări de Sănătate nu se desfiinţează, se reorganizează sistemul de sănătate Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) nu se va desfiinţa, însă sistemul de sănătate va fi reorganizat astfel încât Casele judeţene de sănătate să îşi reducă cheltuielile de personal şi de bunuri şi servicii, a anunţat joi premierul Victor Ponta.
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Petru Movilă (PDL): Monopolizarea sistemului de asigurări de sănătate ar duce la dispariţia furnizorilor de servicii medicale Deputatul PDL Petru Movilă nu crede că sistemul de Sănătate se va eficientiza dacă spitalele private nu vor mai fi în contract cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.
Adina Geană: CNAS nu are datorii Bucureşti, 12 mai /Agerpres/ - Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) nu are nicio datorie faţă de furnizorii de servicii, a declarat, miercuri, directorul CNAS, dr. Adina Geană, adăugând că 'sunt termene scadente, dar nu datorii, şi se vor plăti la timp'.
Costurile şi calitatea serviciilor - principalele probleme ale sistemului sanitar din România Principalele aspecte cărora trebuie să le facă faţă sistemul sanitar din România sunt cele legate de costuri şi calitatea serviciilor, se susţine în expunerea de motive a proiectului noii legi a sănătăţii, postat miercuri pe site-ul Ministerului Sănătăţii pentru dezbatere publică.