Cele mai citite
 


Covasna: Lucrări de investiţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe
joi, 12 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a primit în acest an 4,1 milioane de lei din bugetul Ministerului Sănătăţii pentru finalizarea lucrărilor de consolidare a corpului B al clădirii principale, a declarat miercuri, directorul instituţiei, Nagy Andras Robert.
Potrivit acestuia, pe lângă suma menţionată anterior, Ministerul Sănătăţii a mai alocat 1,57 milioane de lei pentru realizarea staţiei de epurare a spitalului.
'Staţia pe care o avem nu corespunde normelor europene. După cum se ştie, apa folosită în spital necesită tratament înainte de a intra în sistemul de canalizare al oraşului, prin urmare am primit bani pentru a construi o staţie modernă, corespunzătoare standardelor europene, iar termenul de finalizare a investiţiei este 31 octombrie", a precizat Nagy Andras Robert.
Acesta a menţionat că un alt proiect de investiţii important care se doreşte a fi demarat în acest an vizează extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul spitalului cu încă 500 de metri pătraţi.
'Practic, vrem să mai ridicăm o clădire în curte, în prelungirea celei existente, pentru că această secţie este cea mai solicitată şi este nevoie de spaţiu suplimentar pentru săli de aşteptare şi pentru ca activitatea să se deruleze în cele mai bune condiţii', a mai spus acesta.
Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe este cea mai mare unitate medicală din judeţul Covasna. A fost construită în urmă cu aproape 30 de ani, la scurt timp după ce un demnitar al fostului Partid Comunist, rănit la o partidă de vânătoare desfăşurată în zonă, a constatat că în tot judeţul nu există niciun spital.
Clădirea a intrat în reparaţii capitale în urmă cu mai bine de cinci ani, după ce specialiştii au constatat că structura de rezistenţă este atât de şubrezită încât nu mai poate face faţă unui seism de intensitate medie. Aceasta s-a degradat atât din cauza cutremurelor, cât şi a aburilor de la spălătoria aflată în subsol, care ani la rând s-au infiltrat în pereţi şi au şubrezit armătura metalică. Lucrările trebuiau finalizate încă din 2008, dar până acum s-a lucrat doar la corpul A, lucrările trenând atât din lipsa banilor, cât şi a neînţelegerilor dintre proiectant şi executant.
Spitalul, care se află în subordinea Consiliului Judeţean Covasna, va beneficia, de asemenea, de 22 de milioane de euro prin Programul Operaţional Regional (POR) pentru modernizare şi dotare cu echipamente şi aparatură medicală, contractul de finanţare a proiectului fiind deja semnat. AGERPRES/(A-Oana Mălina Negrea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Ministerul Sănătăţii a alocat un milion de lei pentru reţeaua de apă, canalizare şi hidranţi a Spitalul Judeţean Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a primit un milion de lei din partea Ministerului Sănătăţii pentru extinderea şi reabilitarea reţelei de apă şi canalizare, a hidranţilor pentru stingerea incendiilor şi instalaţiei de epurare a apelor uzate, a declarat vineri, pentru AGERPRES, managerul...
Covasna: Spitalul de Urgenţă din Sfântu Gheorghe continuă lucrările de consolidare cu sprijinul Consiliului Judeţean Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe mai are nevoie de trei milioane de lei pentru terminarea lucrărilor de consolidare a clădirii principale, lucrări începute în urmă cu aproape cinci ani cu sprijinul Ministerului Sănătăţii.
Covasna: Spitalul Judeţean de Urgenţă a primit peste 400.000 de lei pentru sistemul de protecţie împotriva incendiilor Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a primit din partea Consiliului Judeţean Covasna suma de 426.000 lei pentru finalizarea sistemului de protecţie contra incendiilor.
Covasna: Spitalul de Urgenţă din Sfântu Gheorghe va beneficia de 85 de milioane de lei prin POR Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe va beneficia de 85 de milioane de lei prin Programul Operaţional Regional (POR) pentru modernizare şi dotare cu echipamente şi aparatură medicală, iar contractul de finanţare va fi semnat în vara acestui an.
Covasna: 22 de milioane de euro, pentru modernizarea şi dotarea Spitalului de Urgenţă din Sfântu Gheorghe Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe va beneficia de 22 de milioane de euro prin Programul Operaţional Regional (POR) pentru modernizare şi dotare cu echipamente şi aparatură medicală, iar contractul de finanţare a proiectului urmează să fie semnat până la sfârşitul acestei luni.
Covasna: 22 milioane de euro pentru modernizarea şi dotarea Spitalului de Urgenţă din Sf. Gheorghe Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe va beneficia de 22 milioane de euro prin Programul Operaţional Regional (POR) pentru modernizare şi dotare cu echipamente şi aparatură medicală, contractul de finanţare a proiectului fiind semnat vineri, în prezenţa ministrului Dezvoltării Regionale şi...