Cele mai citite
 


Covasna: Pacienţii diagnosticaţi cu trichineloză au fost externaţi
joi, 12 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Patru persoane diagnosticate cu trichineloză, care au fost internate pentru tratament la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, au fost externate după ce starea lor s-a ameliorat.
Directorul medical al spitalului, dr. Antal Almos, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că cele patru persoane au răspuns bine la tratament, iar situaţia lor este stabilă. Potrivit acestuia, cei patru pacienţi au fost infectaţi cu trichinella spiralis din aceeaşi sursă.
Săptămâna trecută, conducerea Direcţiei Sanitar Veterinare (DSV) Covasna a informat că mai mult de 20 de persoane din judeţ au fost diagnosticate cu trichineloză după ce au consumat cârnaţi preparaţi din carnea mai multor mistreţi împuşcaţi de o grupă de vânători.
Directorul DSV, Siko Barabasi Sandor, a declarat pentru AGERPRES că primii bolnavi au apărut în jurul datei de 20 martie, iar pe parcurs numărul acestora a crescut. Cele peste 20 de persoane care se aflau în stare mai gravă au fost internate în spitalele din Sfântu Gheorghe, Braşov şi Miercurea Ciuc, iar cazurile uşoare au fost tratate în ambulatoriu.
Conducerea DSV Covasna a menţionat că în urma investigaţiilor s-a stabilit că mistreţii au fost împuşcaţi de câţiva vânători din zona Covasna la începutul acestui an, iar din carnea lor au preparat în jur de 200 de kilograme de cârnaţi, care au fost împărţiţi între ei şi în sfera lor de cunoştinţe, iar o parte au pus în vânzare. Vânătorii nu au putut dovedi că au efectuat examenul trichineloscopic al cărnii. AGERPRES/(A-Oana Mălina Negrea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Patru persoane diagnosticate cu trichineloză Patru persoane au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe după ce au mâncat şorici de la un porc infestat cu trichinella.
Covasna: Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, nevoit să închidă temporar secţia ORL Secţia ORL a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe şi-a suspendat temporar activitatea, deoarece cei doi medici de specialitate se află în concediu.
Covasna: Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe reabilitează şi extinde reţeaua de hidranţi Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe îşi va extinde şi reabilita reţeaua externă de hidranţi pentru stingerea incendiilor, documentaţia tehnico-economică pentru acest proiect fiind aprobată miercuri de Consiliul Judeţean Covasna.
Covasna: 22 de milioane de euro, pentru modernizarea şi dotarea Spitalului de Urgenţă din Sfântu Gheorghe Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe va beneficia de 22 de milioane de euro prin Programul Operaţional Regional (POR) pentru modernizare şi dotare cu echipamente şi aparatură medicală, iar contractul de finanţare a proiectului urmează să fie semnat până la sfârşitul acestei luni.
Covasna: Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a atras peste 90 de medici în ultimii trei ani spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a atras 91 de medici în ultimii trei ani, dintre care 25 de rezidenţi, reuşita datorându-se facilităţilor şi lobby-ului făcut de conducerea instituţiei.
Covasna: Spitalul Judeţean de Urgenţă a raportat anul trecut 12 infecţii intraspitaliceşti Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a raportat anul trecut 12 cazuri de infecţii intraspitaliceşti, apărute la pacienţi adulţi.