Cele mai citite
 


Covasna: Prevenţia bolilor de inimă, obiectiv prioritar, apreciază directorul medical al SJU Sfântu Gheorghe
joi, 12 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prevenirea, depistarea şi tratarea precoce a bolilor de inimă trebuie să devină unul dintre obiectivele prioritare ale următorilor ani în condiţiile în care acestea reprezintă principala cauză a mortalităţii în judeţul Covasna, afirmă directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, dr. Antal Almos.
Acesta a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că prevenţia bolilor cardiace trebuie deprinsă încă din copilărie, printr-o alimentaţie corectă şi sănătoasă, prin practicarea sportului şi evitarea stresului.
'Alimentaţia nesănătoasă - sticksuri, hamburgeri - lipsa sportului, viciile, stresul, acestea sunt cauzele bolilor de inimă. Dacă avem atât de multe cazuri înseamnă că prevenţia, depistarea şi tratarea precoce a acestora lasă de dorit atât din partea pacientului, cât şi a sistemului sanitar', a declarat Antal Almos.
Conducerea Spitalului a menţionat că intenţionează să introducă pe viitor o serie stimulativă de pachete de servicii de sănătate care să determine un număr cât mai mare de persoane să meargă periodic la consultaţii, analize şi recuperare.
O statistică realizată de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Covasna relevă că bolile aparatului circulator se numără printre principalele cauze ale mortalităţii în judeţ. Potrivit acesteia, 64% din numărul total al deceselor înregistrate anul trecut pe fondul unor boli au avut drept cauză afecţiunile aparatului circulator, printre acestea numărându-se cardiopatiile ischemice şi infarctele miocardice.
Acest lucru este cu atât mai surprinzător cu cât în staţiunea Covasna există o clinică specializată în tratarea bolilor de inimă, unică în România, precum şi remedii naturale, cum ar fi apele minerale şi mofete (emanaţii naturale de gaze rezultate în urma acţiunilor postvulcanice, folosite cu succes în tratamente) pe care localnicii nu le valorifică suficient, deşi le stau la îndemână.
Potrivit statisticii DSP Covasna, pe locul al doilea în topul cauzelor mortalităţii pe anul 2011 se situează cancerul cu un procent de 18% din totalul deceselor. De asemenea, bolile aparatului digestiv şi ale aparatului respirator fac anual sute de victime în judeţul Covasna, situându-se pe locul al treilea în top, cu un procent de 4%. AGERPRES/(A - Oana Mălina Negrea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Bolile aparatului circulator conduc în topul mortalităţii Bolile aparatului circulator se numără printre principalele cauze ale mortalităţii în judeţul Covasna, relevă o statistică realizată de Direcţia de Sănătate Publică.
Covasna: Sfântu Gheorghe va avea unul dintre cele mai moderne spitale din regiunea Centru Lucrările de consolidare şi reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă 'dr. Fogolyan Kristoff' din Sfântu Gheorghe, începute în 2005, se vor încheia în acest an, iar odată cu finalizarea investiţiei, judeţul Covasna va avea una dintre cele mai moderne unităţi medicale din regiunea Centru, a declarat...
Covasna: 90 de cazuri pozitive depistate prin Programul naţional de screening pentru cancerul de col uterin Nouăzeci de cazuri pozitive au fost depistate în judeţul Covasna, în ultimul an, prin Programul naţional de screening pentru cancerul de col uterin, demarat la iniţiativa Ministerului Sănătăţii.
Covasna: Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, nevoit să închidă temporar secţia ORL Secţia ORL a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe şi-a suspendat temporar activitatea, deoarece cei doi medici de specialitate se află în concediu.
Covasna: Toate unităţile sanitare publice vor fi miercuri în grevă de avertisment, anunţă reprezentanţii Sanitas Toate unităţile sanitare publice din judeţul Covasna se vor afla miercuri dimineaţă în grevă de avertisment, iar salariaţii vor întrerupe lucrul timp de două ore, în semn de protest faţă de inechităţile salariale şi condiţiile de lucru, menţionează conducerea Sindicatului Sanitas într-un comunicat de...
Covasna: Lucrările de consolidare a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, aproape de finalizare Lucrările de consolidare a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, începute în anul 2005, au intrat în ultima etapă şi se vor încheia în decurs de câteva luni, a declarat joi managerul general al instituţiei, Andras Nagy Robert.