Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: Spitalele încasează bani, farmaciile nu
vineri, 9 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Suma de 25 milioane lei alocată judeţului Bistriţa-Năsăud pentru plata tuturor tipurilor de servicii medicale pe ultimele trei luni ale anului va ajunge pentru acoperirea cheltuielilor necesare spitalelor, însă farmaciile nu vor mai încasa niciun leu până anul viitor, potrivit noilor prevederi contractuale.
Directorul adjunct al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Bistriţa-Năsăud (CJAS BN), Silvia Rusu, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că judeţului i-au fost acordate cele peste 25 milioane lei sub formă de credite de angajament, din care 14,137 milioane lei vor merge către spitale.
'În ceea ce priveşte farmaciile, am plătit facturile până în 15 iunie inclusiv, deci, în noile condiţii (plata facturilor la 180 zile - n.r.), nu mai avem nicio obligaţie faţă de farmacii în acest an, decât restul de 15 zile din iunie', a precizat Silvia Rusu.
Preşedintele CJAS BN, Camelia Ilişuan, a declarat, la rândul său, că a avut deja o discuţie cu reprezentanţii celor 65 de farmacii din judeţ care au contract cu Casa iar aceştia s-au declarat 'confuzi' şi 'derutaţi' în privinţa actelor adiţionale pe care le vor semna, care vor întârzia plata facturilor către furnizori la 180 zile de la data emiterii acestora.
În mod normal, farmaciile ar fi trebuit să mai încaseze, în acest an, 4,69 milioane lei de la CJAS, reprezentând medicamentele compensate şi gratuite decontate în a doua jumătate a lunii iunie şi în luna iulie, dar aceşti bani nu se vor mai putea plăti decât în 2010.
În ciuda confuziilor legate de contractele cu farmaciile, conducerea CJAS BN a dat asigurări că vor fi bani atât pentru plata serviciilor prestate de spitale, cât şi pentru cele furnizate de medicii de familie, suma alocată încadrându-se în calculele făcute anterior pentru ultimele trei luni ale anului.
Farmaciştii, în schimb, se vor întâlni în cursul zilei de vineri pentru a stabili ce poziţie vor lua faţă de modificările aduse la contractele semnate cu CJAS BN.
În acest an, bugetul CJAS BN, cu toate rectificările făcute, a ajuns la circa 116,6 milioane lei, din care aproape 20 de milioane au fost repartizaţi pentru plata medicamentelor compensate şi gratuite iar alte circa 15 milioane - pentru medicii de familie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Farmaciile, fără fonduri pentru medicamentele compensate Cele 65 de farmacii din judeţul Bistriţa-Năsăud care au contract cu Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) mai au la dispoziţie doar puţin peste 4.700 lei din care să deconteze medicamente gratuite şi compensate pentru a doua jumătate a lunii noiembrie şi luna decembrie.
Bistriţa-Năsăud: O treime din farmacii nu mai eliberează medicamente compensate Un număr de 20 de farmacii din cele 65 care au contracte cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Bistriţa-Năsăud (CJAS BN), au decis să nu mai elibereze medicamente gratuite şi compensate, până când nu se vor aloca fondurile necesare de la Guvern pentru ultimul trimestru al acestui an.
Bistriţa-Năsăud: Unii medici de familie au continuat să elibereze reţete gratuite O parte dintre cei 141 de medici de familie din judeţul Bistriţa-Năsăud au continuat să elibereze reţete gratuite şi compensate în cursul zilei de joi, chiar dacă nu au semnat încă noul contract cadru cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), după ce au aflat că guvernul a aprobat, în şedinţa...
Bistriţa-Năsăud: Directorul CJAS dă asigurări că nu sunt întârzieri la plăţile către spitale şi farmacii Directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Bistriţa-Năsăud, Camelia Ilişuan, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că plăţile către spitale şi farmacii pentru serviciile efectuate sunt la zi, iar în unele cazuri chiar s-au făcut plăţi în avans pentru că au existat fonduri...
Bistriţa-Năsăud: Farmaciile ameninţă că nu vor mai elibera medicamente compensate Farmaciştii din judeţul Bistriţa-Năsăud, care au contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), sunt decişi să nu mai elibereze medicamente compensate şi gratuite începând cu data de 11 august, dacă până atunci nu primesc sumele restante pentru aceste medicamente.
Bistriţa-Năsăud: Medicii de familie cer majorarea numărului de consultaţii zilnice decontate de CJAS Cei peste 140 de medici de familie din judeţul Bistriţa-Năsăud vor ca noul contract pe care îl vor semna cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) să prevadă o majorare a numărului de consultaţii zilnice decontate, de la 21 cât este în prezent la 25, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe...