Cele mai citite
 


Hunor Kelemen: În acest moment, nu văd motive pentru ieşirea UDMR de la guvernare
joi, 12 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, susţine că în acest moment nu există motive pentru ca formaţiunea să iasă din coaliţia de guvernare, punctând că rămâne de văzut ce se va întâmpla la moţiunea de cenzură anunţată de Opoziţie, la al cărei vot în plenul Legislativului parlamentarii Uniunii nu vor participa.
"De fiecare dată când se pune problema ieşirii de la guvernare trebuie să facem o analiză foarte serioasă. În acest moment, eu nu văd motive, dar vorbim astăzi, pe 11 aprilie. Nu ştiu ce se va întâmpla pe 12 aprilie. Nu ştiu ce se va întâmpla după moţiunea de cenzură, care nu înseamnă că ieşim de la guvernare. Dar, la orice moţiune de cenzură există riscul să pice Guvernul", a declarat Kelemen, într-o emisiune la Antena 3.
El a precizat că parlamentarii UDMR nu vor vota pentru moţiunea de cenzură, cu atât mai mult cu cât ea face referire la înfiinţarea unei facultăţi în limba maghiară în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie de la Târgu Mureş.
"Nu vom vota moţiunea de cenzură, nu vom participa la vot. Este o soluţie să nu participăm la vot, fiind în sală asigurăm cvorumul", a completat liderul UDMR.
Liderii Opoziţiei au anunţat, acum câteva zile, că pe 17 aprilie vor depune o moţiune de cenzură în ceea ce priveşte înfiinţarea unei facultăţi în limbile română, maghiară şi engleză la Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş. AGERPRES/(AS - Mirela Bărbulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Solicitarea anulării Cartei UMF Târgu Mureş, respinsă de instanţă printr-o hotărâre definitivă şi irevocabilă Universitatea de medicină şi farmacie (UMF) din Târgu Mureş a anunţat, luni, că prin Decizia Curţii de Apel Târgu Mureş nr. 2350/23.04.2014, solicitarea anulării Cartei Universitare formulată de o serie de asociaţii civile precum şi de UDMR, PPMT şi PCM a fost respinsă, decizia având caracter definitiv...
Problema UMF Târgu Mureş, generată de ambiguitatea Legii Educaţiei, consideră prof. Andrei Ţăranu Problemele apărute la Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş unde Senatul UMF acuză presiuni politice, iar UDMR invocă nerespectarea legii, sunt generate de ambiguitatea Legii Educaţiei, a declarat marţi, profesorul Andrei Ţăranu, Şcoala Naţională de Sudii Politice şi Administrative (SNSPA)...
Băsescu, despre UMF Târgu Mureş: Nu cunosc subiectul, nu este treaba mea să rezolv problemele în coaliţie Preşedintele Traian Băsescu susţine că nu cunoaşte subiectul legat de Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş, care a creat divergenţe între PDL şi UDMR, şi spune că nu este treaba sa să rezolve problemele din interiorul coaliţiei de guvernământ.
Liderul UDMR crede că s-ar putea ajunge la "tensiuni şi conflicte" în chestiunea UMF Târgu Mureş Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a declarat sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Bistriţa, că blocarea înfiinţării unei facultăţi în limba maghiară la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş ar putea genera unele "tensiuni şi conflicte" şi a acuzat justiţia că ia decizii...
Cristian Buican(PNL): Se impune o moţiune de cenzură în urma deciziei luată în cazul UMF Târgu Mureş Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, doreşte iniţierea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului Ungureanu, în urma adoptării hotărârii de înfiinţare a unei facultăţi de medicină în limba maghiară la UMF Târgu Mureş.
UMF Târgu Mureş a inaugurat un Centru Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, a inaugurat, joi, Centrul Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România, ce se va axa pe domeniul cercetării fundamentale şi al cardio-neurologiei şi care a fost construit şi dotat în cadrul unui proiect european în valoare...