Cele mai citite
 


Ialomiţa: SMURD la Slobozia şi Ţăndărei
joi, 12 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Barbu Catargiu' Ialomiţa a inaugurat, miercuri, Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) la Gărzile de Intervenţie Slobozia şi Ţăndărei.
'Prin operaţionalizarea şi a celor două componente ale SMURD şi dispunerea judicioasă a lor în zonele de competenţă, suntem siguri că vom scurta timpul de răspuns, intervenţiile structurilor pentru situaţii de urgenţă vor fi mult mai prompte şi de calitate la cazurile la care vom fi solicitaţi', a declarat inspectorul şef al ISU Ialomiţa, col. Constantin Nae.
Prezent la eveniment, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, şi-a exprimat speranţa că dezvoltarea SMURD va continua, chiar dacă în curând va fi operaţionalizat şi ultimul judeţ în care acest serviciu nu funcţiona.
'Eu cred că astăzi este o dovadă că evoluţia şi dezvoltarea sistemului SMURD continuă. Faptul că s-a operaţionalizat un judeţ nu înseamnă că se opreşte ceea ce s-a făcut în 2009, ci continuăm, şi avem în plan acest lucru, cu dezvoltarea şi la nivelul SMURD şi la nivelul Serviciului de Ambulanţă, ca să acoperim timpii de reacţie aşa cum prevede legea şi să ajungem la cetăţeni exact în timpii pe care îi prevede nu numai legea, dar şi prevederile medicale pentru a salva o viaţă. (...) Mâine vom atinge cu operaţionalizarea ultimul judeţ din ţară care nu are structură SMURD şi o să ajungem la peste 212-213 echipaje SMURD operaţionale (...), avem 12 dispecerate integrate în ţară şi poate şi în Ialomiţa vom putea să avem ambele dispecerate comasate într-o locaţie, ca să se lucreze împreună', a spus Arafat.
Pe parcursul evenimentului au mai fost susţinute alocuţiuni şi discursuri atât de către inspectorul şef al IGSU, Marcel Sorin Lucaciu, prefectul judeţului, Mădălin Teculescu şi preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, Silvian Ciupercă.
După ceremonialul de tăiere a panglicii, a fost prezentată tehnica de intervenţie din cadrul SMURD Ialomiţa, autorităţile locale şi judeţene purtând apoi discuţii pe teme tehnice cu secretarul de stat Raed Arafat.
Pentru a-şi putea desfăşura activitatea, pentru Sloboza şi Ţăndărei au fost achiziţionate două ambulanţe prin Ministerul Sănătăţii, fiecare cu o valoare de aproximativ 80.000 de euro, 12 de cadre fiind şcolarizate în acest sens.
În februarie 2009 s-a înfiinţat SMURD la Urziceni şi Feteşti.
Utilitatea acestui serviciu este binecunoscută, având în vedere că de la înfiinţarea primelor două module SMURD şi până în prezent acestea au fost solicitate să intervină la 3.548 cazuri de urgenţă, fiind acordat ajutor de urgenţă în cazul a 3.250 persoane. AGERPRES/(A-Mihaela Leţa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Liviu Dragnea: SMURD va beneficia de sprijinul Consiliului Judeţean Consiliul Judeţean (CJ) Teleorman va sprijini Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD), care a fost inaugurat miercuri la Alexandria în prezenţa primului-ministru Mihai Răzvan Ungureanu şi a mai mulor autorităţi centrale şi locale.
Vaslui: SMURD inaugurat în judeţ Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Vaslui - echipaje de prim-ajutor Vaslui şi Bârlad a fost inaugurat, vineri, în prezenţa subsecretarului de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat şi a autorităţilor judeţene.
Brăila: ISU inaugurează Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare Făurei Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila va inaugura vineri Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Făurei, investiţie realizată prin Programul Operaţional Regional pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat joi, pentru AGERPRES, ofiţerul de relaţii publice al ISU Brăila...
Harghita: SMURD Gheorgheni a fost operaţionalizat în prezenţa Ministrului Apărării Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Gheorgheni a fost operaţionalizat, sâmbătă, în prezenţa ministrului Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a şefului Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), general de brigadă Ioan Baş, şi a secretarului de stat în Ministerul...
Vrancea: Raed Arafat a inaugurat SMURD Vrancea Focşani, 5 feb /Agerpres/ - Subsecretarul de stat Raed Arafat a inaugurat, vineri, Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea.
Brăila: SMURD Făurei a devenit operaţional Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila a inaugurat vineri Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Făurei, investiţie realizată prin Programul Operaţional Regional pentru Situaţii de Urgenţă.