Cele mai citite
 


Ladislau Ritli: Încercăm să rezolvăm situaţia de la Institutul Cantacuzino zilele acestea
joi, 12 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a declarat miercuri că zilele acestea se încearcă rezolvarea situaţiei de la Institutul Cantacuzino.
"Am discutat cu reprezentanţii angajaţilor şi conducerea, trebuie să găsim formule pentru rezolvarea ei. Nu este finanţat de noi, ci este în coordonarea noastră", a spus ministrul.
El a spus că nu crede că ar dori cineva desfiinţarea acestei instituţii, însă "evoluţia a fost dramatică".
În condiţiile în care institutul nu mai produce vaccinuri este posibil să se importe din alte ţări, a arătat Ladislau Ritli.
Angajaţii Institutului "I. Cantacuzino" solicită Ministerului Sănătăţii să ia măsuri pentru a debloca situaţia din instituţie, precum şi demiterea managerului Dorel Radu.
Dr. Monica Bălteanu, vicepreşedinte al sindicatului, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că actualul manager a blocat activitatea, au fost închise toate secţiile de producţie şi nu se mai fac achiziţii.
"Măcar celelalte laboratoare să funcţioneze să mai câştigăm un ban. Domnul director Dorel Radu este total absent. Directorii sunt numiţi de Ministerul Sănătăţii, dar cei care au fost numiţi până acum nu au avut calităţi manageriale şi am ajuns într-o situaţie dificilă. Am informat ministerul despre situaţia din instituţie printr-un memoriu. Cred că se doreşte desfiinţarea institutului câtă vreme nu avem voie să producem nimic", a susţinut dr. Bălteanu.
AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MS: Ministrul Ritli a cerut noului manager al Institutului Cantacuzino un plan de relansare a instituţiei Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a cerut ca până la sfârşitul săptămânii, noul director al Institutului ''Cantacuzino'', Radu Iordăchel, să prezinte un plan de rentabilizare şi relansare a instituţiei, precizează un comunicat al Ministerului Sănătăţii remis, marţi, AGERPRES.
Alin Ţucmeanu (Ministerul Sănătăţii): Consider că este un management defectuos la Institutul Cantacuzino Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Alin Ţucmeanu, a declarat vineri, după întâlnirea cu managerul Institutului Cantacuzino, Radu Iordăchel, că la institut există "un management defectuos" şi că i-a cerut, din nou, demisia şefului acestei instituţii.
MS: Regretăm atitudinea iresponsabilă a fostului director general al Institutului Cantacuzino, Radu Iordăchel Ministerul Sănătăţii îşi susţine toate punctele de vedere prezentate în urma Raportului Corpului de Control, care a fundamentat decizia revocării din funcţie a fostului director general al Institutului Cantacuzino, Radu Iordăchel, şi consideră că decizia de a schimba managementul institutului a fost...
Cseke Attila: L-am demis pe directorul Institutului Cantacuzino pentru nerespectarea planului de conformare Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, vineri, la Bistriţa, că demiterea directorului Institutului Cantacuzino din Bucureşti, Radu Iordăchel, vine ca urmare a unor probleme de management.
Ministrul Sănătăţii a cerut Institutului Cantacuzino şi Agenţiei Naţionale a Medicamentului o informare privind vaccinul antigripal Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a cerut de urgenţă o informare scrisă Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare Cantacuzino cu privire la conformitatea din punct de vedere al asigurării imunităţii (imunogenităţii) a vaccinului gripal sezonier produs de...
Avocatul Poporului: Ancheta de la Institutul Cantacuzino finalizată în trei săptămâni Avocatul Poporului va finaliza în aproximativ trei săptămâni ancheta de la Institutul Cantacuzino, raportul final urmând a fi trimis la Parlament, iar ulterior primului-ministru Mihai-Răzvan Ungureanu, pentru a lua măsurile care se impun în acest caz.