Cele mai citite
 


Olguţa Vasilescu: Proiectul Roşia Montană este ultimul megatun al actualei guvernări
joi, 12 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Senatorul PSD Lia Olguţa Vasilescu a declarat, miercuri, la Craiova că proiectul Roşia Montană este 'ultimul megatun' al actualei guvernări care nu este interesată decât să înstrăineze cuprul şi aurul României 'unor băieţi care cresc' fără ca România să câştige ceva.
'Aceşti oameni nu sunt interesaţi decât de cedarea a tot ceea ce era bun şi profitabil în România. Iată că pe ultima sută de metri vor să înstrăineze cuprul şi aurul României. Nu vom câştiga absolut nimic din înstrăinarea aurului României, aşa cum a fost negociat. Noi, statul român nu ne vom alege cu nimic. Vom da pe gratis aurul României unor băieţi care cresc', a spus Vasilescu.
Senatorul PSD a mai afirmat că la bursă, de fiecare dată acţiunile companiei Gold Corporations cresc extraordinar de mult 'numai pe ceea ce se discută'. 'Fiind cotată la bursă, sunt foarte mulţi care cred că se va face exploatarea. Ei au făcut deja profit, fără ca măcar să înceapă să exploateze. În condiţiile în care vor exploata câteva mii de tone de aur, vă daţi seama că se vor îmbogăţi, iar noi românii ne vom alege cu 500 de locuri de muncă. Asta ne spune Traian Băsescu că este motivul: vom avea locuri de muncă. Am pierdut un milion de locuri de muncă în ultimii patru ani', a mai spus senatorul PSD.
Aceasta a catalogat proiectul Roşia Montană drept un megatun al actualei guvernări. 'Este un megatun. Ultimul tun al actualei guvernări. Au încercat să dea tunul cu legea sănătăţii, privatizarea spitalelor, asigurări de sănătate aşa cum se întâmplă în sistemul american, ceea ce pentru noi ar fi o catastrofă. A fost oprită acea lege din cauza protestelor de stradă. Iată că acum vin cu vânzarea resurselor naturale ale României. Vă aduc aminte un lucru, şi anume că Traian Băsescu este artizanul semnării acelui protocol cu Banca Mondială în anul 2000, luna mai, când era negociator-şef din partea României, pentru privatizarea a tot ceea ce însemna resursele naturale ale României, inclusiv Petromul. A fost acuzat Adrian Năstase, pe drept sau pe nedrept, dar mai mult pe nedrept, pentru privatizarea Petromului, dar vreau să vă spun că privatizarea s-a făcut exact în condiţiile în care au fost negociate în mai 2000 de preşedintele Băsescu. În acel document era vorba nu numai de înstrăinarea Petrom, Sidex, dar şi de apele minerale ale României şi despre sare şi despre aceste rezerve de cupru, aur', a mai declarat Lia Olguţa Vasilescu. AGERPRES/(A-Maria Mitrică)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Slate: România, ţară de vânzare la preţ redus Directoarea Fondului Monetar Internaţional Christine Lagarde se va afla în 15 şi 16 iulie în vizită în România, o ţară pe care FMI o forţează să se vândă, comentează luni Slate.fr.
Băsescu: Anul acesta, România nu are nevoie în mod cert de niciun euro de la FMI sau de la UE Preşedintele Traian Băsescu susţine că, în acest an, România nu are nevoie, "în mod cert", de niciun euro de la Fondul Monetar Internaţional sau de la Uniunea Europeană.
Vosganian: România a pierdut circa 10 miliarde de euro din cauza emigraţiei; trebuie să dăm de muncă românilor Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat, joi, la Craiova (sud), că din 1990, România a pierdut circa 10 miliarde de euro din cauza emigraţiei, iar atâta timp cât va avea sub şase milioane de salariaţi, ţara noastră va fi în stare de deficit, iar sistemul de pensii şi asigurări de sănătate...
Dolj: Preşedintele unei case de asigurări de sănătate, acuzat că a primit stimulente băneşti Preşedintele Uniunii Sindicatelor din Administraţie, Ringo Dămureanu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că la numai patru zile după ce preşedintele Traian Băsescu a anunţat măsurile de reducere a salariilor din sistemul bugetar cu 25% şi a pensiilor cu 15%, preşedintele CJAS Dâmboviţa, Georgeta...
Codrin Ştefănescu critică numirea lui Duţă în CA al CNAS şi îi cere preşedintelui Băsescu să justifice nominalizarea Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a criticat joi numirea lui Lucian Duţă, anchetat de DNA, în Consiliul de Administraţie al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, şi i-a cerut preşedintelui Traian Băsescu să explice motivele acestei nominalizări.