Cele mai citite
 


Structura specializată în prevenirea corupţiei în sistemul de sănătate, operaţionalizată
joi, 12 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Departamentul Anticorupţie înfiinţat în 2011 în cadrul Ministerului Sănătăţii a devenit operaţional.
''Înfiinţarea unei structuri de integritate la Ministerul Sănătăţii s-a încercat să se facă încă de acum trei ani, însă au fost o serie de piedici'', a subliniat, miercuri, în conferinţa de lansare a structurii de integritate a Ministerului Sănătăţii, Alexandru Cumpănaşu de la Asociaţia de Implementare a Democraţiei.
Potrivit acestuia, eforturile întreprinse între 2008-2010 au condus la conturarea necesităţii unei structuri specializate pentru prevenirea corupţiei în sistemul de sănătate în contextul în care, potrivit unui studiu, 91% din populaţie consideră corupţia ca o problemă fundamentală în general.
În vederea operaţionalizării structurii de integritate Ministerul Sănătăţii şi Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei au dezvoltat proiectul "Bună Guvernare prin Integritate şi Responsabilitate în Sistemul de Sănătate Românesc", cofinanţat din Programul operaţional "Dezvoltarea capacităţii administrative".
Alexandru Cumpănaşu a precizat că această structură urmăreşte să îmbunătăţească managementul unităţilor sanitare, modul cum se fac achiziţiile publice şi alte probleme de fraude.
''Nu are ca principală preocupare corupţia medicilor'', a afirmat acesta.
El a adăugat că un sistem slab finanţat, cum este cazul Ministerului Sănătăţii, trebuie să folosească banii cu mare atenţie.
Totodată, Cumpănaşu spune că această structură este necesară pentru ca pacienţii să nu mai fie nevoiţi să cumpere medicamente când se internează, iar managerii să nu mai achiziţioneze produse cu preţuri de 4, 5 ori mai mari.
Obiectivul general al proiectului este îmbunătăţirea calităţii şi eficienţei serviciilor publice din sistemul sanitar românesc prin sprijinirea procesului de descentralizare sectorială şi promovarea integrităţii şi a responsabilităţii în cheltuirea fondurilor publice. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
În sistemul de sănătate sunt 24.000 de locuri vacante Ministrul Sănătăţii Publice, Ion Bazac, a anunţat miercuri, în prima conferinţă de presă susţinută în această calitate, că în sistemul sanitar românesc sunt 24.000 de posturi vacante. (Sursa: Agerpres)
Primele contacte între reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii şi cei ai ambasadelor au avut loc pe 31octombrie (surse MS) Primele contacte între reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii şi cei ai ambasadelor Franţei şi Israelului au avut loc în data de 31 octombrie, în noaptea imediat după accidentul din Club Colectiv, au precizat sâmbătă, pentru AGERPRES, surse din Ministerul Sănătăţii.
Studiu AID: Fenomenul corupţiei, răspândit în sistemul sanitar Fenomenul corupţiei din sistemul de sănătate vizează mai multe categorii de factori implicaţi - cadre medico-sanitare, personal de conducere şi administrativ, dar şi pacienţi ce întreţin situaţia prin oferirea de atenţii sau bani, relevă un studiu coordonat de Ministerul Sănătăţii şi Asociaţia pentru...
Oana Grigore: Ministerul Sănătăţii continuă dialogul cu sindicatele Ministerul Sănătăţii va continua dialogul cu sindicatele şi va face toate eforturile de a răspunde revendicărilor şi a susţine punctele de vedere ale acestora, a declarat joi, la MS, purtătorul de cuvânt al instituţiei Oana Grigore.
Proiect european privind descentralizarea în sistemul de sănătate, la final Ministerul Sănătăţii are în vedere schimbarea legislaţiei privind implicarea autorităţilor locale şi judeţene în finanţarea spitalelor, astfel încât să contribuie nu numai la reabilitarea spitalelor şi utilităţilor, ci şi la dotare şi plata personalului.
PSD: Deciziile de desfiinţare şi comasare a spitalelor - o măsură care aruncă definitiv în haos sistemul sanitar Partidul Social Democrat dezaprobă deciziile 'arbitare şi incorecte' ale Ministerului Sănătăţii privind reorganizarea spitalelor, se arată într-un comunicat transmis joi AGERPRES de Departamentul de Sănătate al PSD.