Cele mai citite
 


Timiş: Colectă publică pentru spitalul de copii, după ce proprietarii ameninţă cu evacuarea
joi, 12 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conducerea Spitalului de Copii 'Louis Ţurcanu' din Timişoara va lansa, după Paşte, o campanie de adunare de fonduri pentru ridicarea unui nou sediu, după ce noii proprietari ameninţă cu evacuarea bolnavilor din imobil.
O nouă investiţie s-ar ridica la circa 15 milioane de euro, jumătate reprezentând construcţia propriu-zisă şi jumătate amenajările şi dotările ulterioare.
În această situaţie se află secţiile de chirurgie pediatrică - unica din vestul ţării, unde sunt operaţi circa 20.000 de copii anual -, blocurile operatorii, secţiile ORL, oftalmologie, pneumologie şi ftiziologie, precum şi laboratorul spitalului.
'Am putea muta laboratorul în extensia ambulatoriului de specialitate, dar acest lucru s-ar putea concretiza doar la iarnă, în condiţiile în care am reuşi să facem investiţia. Problema şi mai gravă este că în acel imobil sunt câţiva zeci de copii cu TBC sau cu probleme respiratorii. Dacă vor fi evacuaţi, nu vom avea unde să-i tratăm', a declarat miercuri presei Ovidiu Adam, directorul spitalului.
Ridicarea unui nou spital, lângă secţia de oncopediatrie, ar urma să aibă cinci etaje, capabile să primească secţiile evacuate, pe cea de prematuri şi laboratoarele de imagistică şi de anatomie patologică.
Spitalul va demara campania de sensibilizare a opiniei publice la Banca Transilvania şi se va desfăşura sub genericul 'Dă un leu pentru copilul tău!'. AGERPRES/(AS-Otilia Halunga)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Spitalul de Copii 'Louis Ţurcanu' va avea un nou corp de clădire spitalul de Copii "Louis Ţurcanu" din Timişoara va avea un nou corp de clădire în următorii doi ani, în care vor funcţiona mai multe secţii, investiţie ce se ridică la aproape 40 de milioane de lei fără TVA.
Timiş: Pacienţii secţiilor de Pneumologie şi TBC ale Spitalului de Copii au fost evacuaţi Copiii internaţi la Secţiile de Pneumologie şi TBC ale Spitalului de Copii 'Louis Ţurcanu' din Timişoara au fost evacuaţi, vineri, după ce imobilul a fost retrocedat în baza unei hotărâri judecătoreşti.
Timiş: Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Judeţean, modernizată după o investiţie de aproape 150.000 de euro Proiectul de renovare şi modernizare a Clinicii de Chirurgie Vasculară a Spitalului Judeţean Timişoara s-a finalizat, după o investiţie totală de aproape 150.000 de euro, din care 55.000 de euro au fost alocaţi de Consiliul Judeţean Timişoara, diferenţa fiind acoperită din donaţii şi sponsorizări de...
Timiş: Chirurgul oncohematolog Margit Şerban - 'steaua norocoasă' a copiilor cu leucemie Prof. univ. dr. Margit Şerban este şefa Clinicii de Oncohematologie Pediatrică din cadrul Spitalului de Copii ''Louis Ţurcanu'' din Timişoara şi-i place să se caracterizeze ca fiind foarte muncitoare, foarte ambiţioasă şi foarte responsabilă. A salvat sute de copii din suferinţă şi i-a răpit morţii,...
Timiş: Echipamente medicale pentru Spitalul de Copii, achiziţionate prin voluntariat Spitalul de Copii 'Louis Ţurcanu' din Timişoara a reuşit să achiziţioneze pentru micuţii internaţi aici echipamente performante din bani proveniţi de la voluntari care au pedalat pentru viaţa micilor pacienţi şi de la alţi oameni cu suflet mare.
Timiş: Laser chirurgical pentru Spitalul de Copii "Louis Ţurcanu", cu bani dintr-un meci umanitar Spitalul de Copii 'Louis Ţurcanu' din Timişoara speră că cumpere un laser chirurgical cu banii obţinuţi în urma meciului de fotbal dintre echipele 'Poli' şi 'Generaţia de aur a fotbalului românesc', care va avea loc joi seară, pe Stadionul 'Dan Păltinişan' din municipiu.