Cele mai citite
 


Valoarea totală a proiectelor susţinute de Fundaţia Vodafone depăşeşte două milioane de euro, în 2012
joi, 12 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Valoarea totală a proiectelor susţinute de Fundaţia Vodafone în cursul acestui an depăşeste două milioane de euro iar suma totală investită în proiecte sociale în cei 14 ani de activitate ai fundaţiei depăşeşte 13 milioane de euro, potrivit unui comunicat al companiei, remis, miercuri, AGERPRES.
Unul dintre cele mai importante proiecte ale Fundaţiei Vodafone din acest an vizează construcţia unei noi secţii de terapie intensivă pentru nou născuţi, la spitalul Marie Curie, oferind o donaţie de 100.000 de euro pentru începerea construcţiei, iar suma donaţiilor de doi euro prin SMS la 858 va fi dublată în campania de strângere de fonduri.
Potrivit Vodafone România, un alt proiect vizează construcţia de case în Braşov, pentru familii dezavantajate, beneficiare ale Asociaţiei Diaconia Braşov. Casele vor fi construite în cinci zile cu ajutorul a peste 250 de angajaţi Vodafone, care participă în acest proiect ca voluntari. De asemenea, programul voluntar de profesie va include în acest an 18 persoane care vor lucra timp de şase luni în beneficiul unei organizaţii non profit din România, iar fundaţia Vodafone va susţine salariul şi cheltuielile administrative a persoanelor înscrise, pe toata durata programului.
Alte 10 proiecte în domeniul educaţiei, prevenirii abandonului familial şi pentru tineri cu dizabilităţi, în valoare totală de peste 850.000 de euro vor fi derulate în acest an de Fundaţia Vodafone împreună cu partenerii săi tradiţionali.
Fundaţia Vodafone România are din luna aprilie un nou Consiliu de Administraţie, care include personalităţi din afara companiei Vodafone, remarcabile prin contribuţia lor la binele comunităţii. Noul CA al Fundaţiei Vodafone este numit pentru o perioadă de doi ani şi şi-a început activitatea în această lună.
'Suntem onoraţi că Prinţesa Marina Sturdza şi Excelenţa Sa Ambasadorul Marii Britanii, Martin Harris, au acceptat invitaţia noastră de a face parte din Board-ul Fundaţiei Vodafone. Ne-am dorit să avem alături de noi personalităţi recunoscute pentru contribuţia lor la binele comunităţii, care prin exemplul personal au ridicat cu mult nivelul implicării sociale în România. Împreună, vom continua să susţinem nevoile comunităţii şi să schimbăm în bine viaţa oamenilor care au nevoie de sprijinul nostru', a spus mjiercuri Iñaki Berroeta, CEO Vodafone România.
Noua echipă a CA al Fundaţiei Vodafone România este alcătuită din Prinţesa Marina Sturdza - preşedinte onorific, excelenţa sa Martin Harris - ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, membru în CA, Condelina Kilikidis - expert guvernamental, membru în Consiliul de Administraţie, Florina Tănase - Senior Director Regulatory Legal and Corporate Affairs Vodafone România şi membru în CA, Andres Vicente - Chief Commercial Officer Enterprise Business Unit Vodafone Romania şi membru în CA, Elena Şerban - director Fundaţia Vodafone şi membru în CA, Lidia Solomon - director Corporate Communications Vodafone România şi membru în CA.
Principalele atribuţii ale Board-ului constau în selectarea şi susţinerea programelor şi organizaţiilor non-guvernamentale, în linie cu misiunea Fundaţiei Vodafone: aceea de a îmbunătăţi viaţa oamenilor din România potrivit direcţiilor asumate: de la nevoi sociale acute, până la programe de voluntariat, de sănătate şi educaţie.
Fundaţia Vodafone este prima fundaţie corporativă din România, înfiinţată în 1998. În cei 14 ani de activitate, Fundaţia a lansat peste 600 de programe împreună în parteneriat cu 400 de organizaţii non profit din România, în beneficiul copiilor, bătrânilor, persoanelor defavorizate sau victimelor calamităţilor naturale. Până în prezent, peste 13 milioane de euro au fost investite în proiecte sociale. AGERPRES/(AS-Mariana Nica)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maraton pentru strângere de fonduri destinate Spitalului de copii 'Marie Curie' Atletul Andrei Gligor, care s-a pregătit pentru participarea la "Sahara Marathon", va parcurge, sâmbătă, cei 42 de kilometri ai cursei finale pe o bandă de alergare, pe şantierul viitoarei secţii de terapie intensivă nou-născuţi de la Spitalul "Marie Curie", cu scopul de strânge fonduri pentru achiziţionarea...
Secţie nouă de terapie intensivă nou-născuţi la Marie Curie; investiţie de peste 2,1 milioane de euro O nouă secţie de terapie intensivă nou-născuţi a fost inaugurată marţi la spitalul Marie Curie din Capitală, investiţia totală ridicându-se la peste 2,1 milioane de euro.
Primele aparate de chirurgie cardiovasculară au ajuns la Spitalul 'Marie Curie' Spitalul 'Marie Curie' din Capitală a primit primele aparate pentru amenajarea Secţiei de chirurgie cardiovasculară pentru copii, din fondurile oferite de Ministerul Sănătăţii şi compania Procter&Gamble, în cadrul campaniei ''Şansă la viaţă, şansă la noi amintiri'', a declarat, miercuri, într-o conferinţă...
Medic "Marie Curie": Un copil e la Terapie Intensivă, alţi şase sunt internaţi pe secţia de Nefrologie Medicul Loredana Popa, de la Spitalul Marie Curie, a declarat duminică dimineaţa că pe secţia Nefrologie a spitalului sunt internaţi şase copii, iar un altul se află la Terapie Intensivă.
Fundaţia Vodafone România - investiţii de 15 milioane euro în programe sociale Fundaţia Vodafone România a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, organizată cu ocazia aniversării a 15 ani de activitate în România, că investiţiile derulate în peste 700 de programe sociale se ridică, până în prezent, la valoarea de 15 milioane euro.
Comunicat de presă - Fundaţia Genesis Collegiate Medicul Cătălin Cîrstoveanu a finalizat cu succes prima dializă hepatică la sugar din lume