Cele mai citite
 


Vaslui: Zeci de fântâni cu nitriţi şi nitraţi pun în pericol sănătatea cetăţenilor
joi, 12 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Zeci de fântâni din judeţul Vaslui au concentraţia de nitriţi şi nitraţi prea mare şi pun în pericol sănătatea cetăţenilor, atrag atenţia reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui.
Mai mult de o jumătate din sursele de apă verificate de reprezentanţii instituţiei de la începutul acestui an nu erau conforme cu standardele de potabilitate.
'Din cele 50 de surse de apă provenite din surse publice analizate în laboratoarele DSP în primele luni ale acestui an, 29 de probe nu s-au încadrat în parametrii normali, cele mai multe probe necorespunzătoare fiind din mediul rural', a declarat miercuri pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui, Mihaela Topliceanu.
La nivelul judeţului Vaslui, cea mai gravă situaţie se întâlneşte în zona Huşi - Albiţa, unde din cauza pânzei freatice de suprafaţă, concentraţia de nitraţi şi nitriţi este foarte ridicată.
Consumul apei cu o concentraţie peste limita admisă de nitraţi şi nitriţi poate provoca afecţiuni digestive grave şi este foarte periculoasă mai ales pentru copiii mici şi femeile gravide.AGERPRES/(AS - Loredana Ciobanu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Direcţia de Sănătate Publică avertizează asupra riscului prezentat de consumul de apă neconformă Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a avertizat joi populaţia cu privire la riscurile consumului de apă neavizată din punct de vedere sanitar, după ce un bebeluş în vârstă de o lună a ajuns în stare gravă la spital, în urma consumului de apă cu nitriţi.
Vaslui: Controale ale Direcţiei de Sănătate Publică în toate şcolile din judeţ Inspectorii sanitari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui vor efectua până la sfârşitul lunii verificări în şcoli, internate şi cabinete medicale şcolare pentru a urmări cum sunt asigurate activităţile şcolare, dar şi cum se desfăşoară asistenţa medicală, inclusiv imunizările obligatorii...
Concluziile unui raport DSP Vaslui - asistenţă medicală primară precară, criză de medici de familie Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a prezentat, miercuri, în cadrul Şedinţei Grupului de Dialog Civic, un raport privind situaţia cabinetelor de medicină de familie din judeţul Vaslui, concluzionând că asigurarea asistenţei medicale primare este una precară.
Vaslui: Peste 200 de copii malnutriţi, înregistraţi în evidenţele DSP Peste 200 de copii din judeţul Vaslui figurează în evidenţele Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui cu malnutriţie proteino-calorică, din cauza alimentaţiei sărăcăcioase. Potrivit reprezentanţilor DSP Vaslui, mulţi dintre copii primesc zile la rând doar mămăligă şi apă, iar astfel malnutriţia apare...
Vaslui: Bebeluş de o lună şi jumătate, decedat din cauza intoxicaţiei cu nitriţi O fetiţă în vârstă de o lună şi jumătate din comuna vasluiană Rebricea a murit, marţi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă, după ce a fost adusă cu ambulanţa în stare gravă, în urma intoxicaţiei cu nitriţi.
Vaslui: Bebeluş de o lună, intoxicat cu nitriţi Un bebeluş în vârstă de doar o lună din localitatea vasluiană Creţeşti, a ajuns în stare critică la spital, medicii suspectând o intoxicaţie cu nitriţi, de la apa pe care mama o folosea la prepararea hranei micuţului.